|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:44:04   
gaya
Zivjo punce,

sem prvič noseča 9nebesa in danes sem bila na prvem pregledu. :bravo: Zadnja M pa je bila 27.03. Zdaj pa sem polna vprašanj, sicer mi je G veliko povedala, ampak še vedno me par stvari mori. G je ugotovila da sem noseča dobrih 5t:sloncek:. Lepo je vidna vrečka, ampak je rekla da ploda ni vidnega. Zdaj pa me zanima, če je to normalno. Mislila sem, da bom videla vsaj srček, pa nič, ona pa tud ni kaj dosti komentirala, samo rekla je, da se vidiva čez 1 mesec in bova vidle. Haloo :zmeden2: a ona ve, kolk časa moram spet čakat. Mal sem zaskrbljena, da iz vsega ne bi blo nič, ker sem že mela težave in se tega :duda: res veselim. Aja, slabosti nimam, počutim se čist normalno, le dojke so težke in bradavice občutljive, pa nenormalno sem utrujena in zaspana. To je pa vse. Punce zdaj vas pa prosim, da mi poveste, a je to normalno, da se danes ni videl niti srček?

Hvala in crkljajte svoje buhije :bravo:

Gaya
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:46:22   
Mina1
Gaya, nič ne skrbi, ampak se le veseli. Pomoje je normalno, da se srček (še) ni videl, saj se bo naslednjič in tako. Glavno, da je bila vrečka vidna. Lahko si pa vseeno za kakšen dan ali teden manj noseča in tako.

Ja, tile UZji so pa 1x mesečno ali pa še več pauze vmes, tako da;)

Drži se in vse bo fino, boš videla. Pa pazi nase in na pikico, imaš še veliko pred sabo;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:47:23   
Udb
Ja, če si noseča 5 tednov, je normalno, da se srček ni videl!! Vsaj en teden si prezgodnja!! ;)

Vem da se ti zdi 1 mesec veliko, ampak mislim, da bo kar OK za naslednji pregled - takrat boš že veliko več videla!! Kar navadi se....čas do vsakega pregleda se ti bo ful vlekel, ampak potem boš pa že videla svojega :duda:!! Čim manj se sekiraj!!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:51:07   
CIPRESA
ja gaja plodek se vidi tam okrog 6-7t vsaj pri meni je bilo tako. Jaz sem v 6t prikorakala do ginekologinje z krvavitvijo, pa me je poslala domov in rekla naj počivam in da se plodek še ne vidi kaj šele srček. Malo prezgodnja si pa saj bo vse v redu če nimaš drugih težav, pa vse nosečniške znake.

LP CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:52:57   
bobek05
Ojla Gaya,

Ko sem ugotovila, da sem noseča, sem zdirkala h G, pa ni naredil nič drugega kot le to, da me je naročil za 14 dni kasneje in ko sem bila v 7t je potem pogledal, če je maternični vrat zaprt, ali gre za 1 :duda: , pa mislim, da je pogledal tudi srčka (čeprav se ne spomnim več dobro), tako da se ne sekiraj, ker je to normalno...

Vse smo bile na začetku takšne, da se nam je 1 mesec zdel cela večnost, ampak tukaj ni pomoči.. Treba bo počakat. Naslednji "velik" pregled pa je itak v 12t..

Pa še to - jaz sem tudi bila ful zaspana in utrujena, slabosti pa so se začele v 6t in trajale do 12t... Upam, da se boš ti temu izognila.

Pa lepo nosečnost ti želim...

Bobek v 34t

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:54:17   
simonas
Čudno da so te sploh tako zgodaj naročili. Mene je moja G naročila komaj v 12 tednu. Meni se je sicer zdelo malo pozno, a je rekla, da mi bodo takrat naredili vse preiskave in da ne delajo prej ultrazvoka. Pol pa že mora tak bit, če tak pravi.

Simona

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:54:23   
bobek05
Mislim, da se v 7t vidi plod, njegov srček pa pogledajo komaj v 12t...

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 7:59:27   
gaya
o punce, hvala za tko hiter odziv, res sem vesela. Sem vedela, da mi boste ve znale mal vprašaje iznad glave zbrisat ;). Ja sej vem, da sem neučakana, ampak sej same veste kako je blo. :)- No zdaj bom pa pridna in bom pazla na naju, vas bom pa verjetno še kaj morila, ker vprašanj imam kar nekaj:). Aja še nekaj, tifol tabletke jem že kar nekaj časa, zdaj me pa zanima, ali potrebujem še kakšne druge vitamine, te ta umetne :). Drugače pa pojem ful zelenjave in sadja, samo ne vem, če mi to zadostuje :). Knjig sem prebrala na tone, pa nič kaj dosti ne izluščim iz njih, rajš preberem preverjene izkušnje :bravo:.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 8:04:38   
gaya
aja pa še nekaj sem pozabla, G mi je napisala ene vaginalete z mlečno kislino, baje mam povečan izcedek. Samo mene nič ne boli in nič ne srbi in sem mal skeptična, da bi kr ene svečke uporabljala. me izcedek nič ne moti, ker mam un mini vložek in čao. A mislite da bi mogla te svečke uporabljat?

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 8:06:17   
Udb
Gaya, vitaminov dobiš dovolj naravnih. Ne kompliciraj!! Umetne zadeve lahko kvečjemu škodijo!!

Glede svečk - če ti jih je predpisal G, potem bi jaz ubogala! Naredi po pameti!

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 8:18:32   
bobek05
Glede teh svečk... Jaz imam malo čudne izkušnje z njimi. Kot sem že omenila sem imela čisto na začetku nosečnosti rahlo vnetje in (moj takratni!) G mi je TAKOJ predpisal vaginalete Canesten. Ko sem jih že skoraj vzela sem prebrala navodila in v njih piše, da jih v prvih 3. mesecih nosečnosti ne priporočajo. Ravnala sem (neumno ali ne) po svoji vesti in vaginalet nisem vzela...
Ker je bil ta G precej oddaljen od mojega kraja bivanja (sem se vmes preselila) in bi se do njega morala vozit 1 uro, sem G zamenjala in (moj sedanji) G je takoj opazil vnetje, rekel, da še ni prehudo in da bova raje počakala, da dopolnim 12t :zmeden::zmeden::zmeden: ... Njega sem potem ubogala, ker se je nekao skladalo z navodili zdravila. Če sem ravnala prav ali ne, ne vem... v 3 dneh (kar sem si vstavljala vaginalete Canesten) se je vnetje pozdravilo in ni bilo nobenih posledic...

kar pa se dodatnih vitaminov tiče... S tem se še zdaj NE baši. V prvih 3 mesecih je tvoj :duda: najbolj občutljiv in zdaj se razvijajo najpomembnejši organi.. Še prehitro boš morala jemat kakšne tablete za železo, ali pa proti krčem, zato zdaj pridno jej TIFOL (do nekje 12t), pa zelenjavo, sadje, testenine, kruh.. Skratka VSE - čimbolj raznoliko hrano. Samo ne zdaj gledat na težo in jest samo sadja in zelenjave, ker tvoj otroček nujni rabi tudi ogljikove hidrate (ki so v testeninah, kruhu, rižu..), pa ostale vitamine in snovi, ki jih ne dobiš preko sadja in zelenjave... Izogibaj se samo preveč pekoči hrani, pa surovemu ali slabo pečenemu mesu (biftek odpade), pa sveži majonezi (vse kar vsebuje surovo jajce), jetrni pašteti, alkoholu, po možnosti kavi, pa pravemu čaju, sladoled pa jej samo tam kjer si prepričana, da je sveži ali pa kar iz banjice (zapakiranega)....

Upam, da sem kaj pomagala...

Bobek v 34t

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 8:30:07   
gaya
bobek05, ful si mi pomagala. :bravo: res sem vesela, da imam tukaj nekoga, ki mi takole pove svoje izkušnje, sej vem, da mogoče res kompliciram, samo za pikico sva se z :love: preveč trudila in tudi 2 boleči izkušnji iz preteklosti me obremenjujeta. Sam zdaj sem pa čist potolažena in srečka :nosecka:. S svečkami bom počakala, ker nimam vnetja, to vem sama, ker imam nasplošno že od prej povečan izcedek oz pravi G da je to bel tok kao podedovano, ker moja mami isto pravi, da ga ma že skoz. Prehrano pa imam tako kot si napisala in tud ne bom zdaj z nobenimi drugimi vitamini pretiravala :), razen tifola.
Pri tebi pa vidim, da si že zelo na koncu, daj povej, a že kaj težko čakaš? :duda:
Jst komaj čakam da mojega :duda: zagledam na UZ ;)

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 9:24:13   
bobek05
1. tromesečje mi je ostalo v spominu kot veselje ob odkritju da sem noseča, potem pa preležanju v postelji do 12t, ker mi je bilo po cele dneve slabo, čeprav sem bruhala bolj malo (občutek je bil tak, kot da bi imela zastrupitev s hrano vsak dan :zmeden: ).

2. tromesečje je bilo pa špica. V tem času sem bila polna energije, opremljala sva sobico, nabavljala oblačilca za našega Aneja, skakala okrog po raznih piknikih, obletnicah, ambrahamih... Počutje je bilo v glavnem več kot odlično. V tem obdobju tudi prvič občutiš otročka, pri morfologiji (v 24t) vidiš kako se ti smeje, pa premika (skoraj sem jokala od sreče)..

3. tromesečje - no ja. Do konca mi manjka še pribl. 1,5 meseca oz. 6t in kakor hitro sem vstopila v 28t se je začelo... Najprej zgaga, potem bolečine v križu, pa odtekanje nog, pa krči (oz. lažni popadki), bolečine v mečih in stopalih, spimo bolj slabo, grozna utrujenost, zadihanost, okorno premikanje, otrdevanje trebuha, pa otrokovi premiki so močnejši (mehur fajn trpi), da ne pozabim lulanje (včasih moram ponoči na WC tudi po 5x)... In vse to je NORMALNO!!!

Eh, ne bom te strašila - saj se vsega navadiš, verjemi mi. Jaz vedno tuhtam o tistih revicah, ki imajo rizično nosečnost in morajo ves čas ležat (celo nosečnost!!) - mene bi to pokopalo. Do zdaj sem hodila na aerobiko za nosečnice, zdaj pa bom verjetno raje na sprostitvene vaje, ker imam po večji aktivnosti več krčev...

Zdi se mi, da sem se že vsega skupaj malo naveličala in že komaj čakam, da pride ven... Upam, da se me bo vsaj za kakšen teden usmilil...

Sicer pa ti želim lepo nosečnost in čim manj nosečniških (ali pa kakšnih drugih) težav...

Bobek

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 9:39:27   
gaya
joj a mi verjameš, da sem zdaj prav občutila tvoje pbčutke ob doživljanju vsega :sloncek:. Jst če odkrito povem, sploh nimam občutkov. Sem ful vesela, ampak kr nekako ne morem verjeti, da je to res in da je v meni najina pikica. Sicer vem, da bo pol bolje, k bom mal več 9nebesa, ampak še vseeno. Tko da prav vsak dan preverjam moje prsa, če so še boleče :)-. V pisarni sem namreč s sodelavko ki je imela v 8 tednu odmrtje ploda in me vsake tolk časa mal prestraši. Ampak jst pol to hitr pozabim in se veselim :duda:. Aja sej vem da je še ful zgodaj amapk daj mi povej, v katerem tednu lahko ugotovijo spol pikice. Bom namreč vprašala ker sem firbec,ampak bom povedala samo mojmu :love:, če bo hotu vedt, vem pa da si na tiem želi :modri:, čeprav je važno samo da je zdravo :sloncek:.
Madona danes mi je delovna storilnost padla na stopnjo temperature na kredarci :)-, pa tak lep sonček je zunaj.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 10:02:09   
Nannn
jest sem vceraj videla bitje srcka mojega :duda: in tudi plodek se je ze videl...kar mirno pocakaj in bo vse v redu...

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 10:15:23   
bobek05
Nekaterim (te so bolj ali manj redke) ugotovijo spol otroka že v 12t (tako sem slišala), večini (tudi ne vsem) ugotovijo spol otroka v 24t, ko imaš morfologijo (otroku preverijo srček, pa glavico, trebušček, kako je velik itd.), nekaterim se vidi potem v kakšnem 32t oz. 34t (če imajo še 1 UZ, ker zavarovalnice plačajo samo 2 UZ - v 12 in 24t, pri privatnih G pa imaš več UZ), so pa tudi takšne, ki do zadnjega ne vejo...

Stvar ni v UZ, ampak v tvojem otroku... Lahko da ne bo hotel pokazati in bo vedno v takšen položaju, da se ne bo videlo, ali pa ne bodo prepričani... Pri nas se je videlo v 24t, ko je svojega l... kar lepo pokazal. :)- Velikokrat pa se tudi zgodi, da rečejo, da bo npr. punčka, pa je pol fantek ali pa obratno... Tako da če G ni 100%, si jemlje za rezervo še posebej npr. pri nakupovanju oblačil...

Bobek

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   PROSIM ZA INFORMACIJE
20.5.2005 13:27:21   
gaya
Nann v katerem tednu pa si?

Evo jst sem se skoraj prebila do konca službe :bravo:, še mal, vmes sem pa na RR in na drugih forumih našla več kot dovolj informacij, da bom lažje dočakala naslednji pregled :)-, takrat bi pa že skor mogla vidt :duda:.

Punce še enkrat hvala za hitre odgovore in predvsem koristne nasvete in pa želim vam lep sončen vikend in veliko crkljanja.

Po vsej verjetnosti pa se kmalu spet tipkamo :)

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......