Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
PROŠNJA ZA ZAPOSLITEV V NEMŠKEM JEZIKU 28.9.2006 17:12:50
|
|
|
|
MIRNA30
|
Punce, rabim vašo pomoč. Želim se prijaviti na delovno mesto v nemškem podjetju in potrebno je napisati prošnjo v nemškem jeziku. Sem se že spravila in prevedla tisto, ki jo imam spesnjeno v slovenščini, vendar se mi zdi, da to ne bo v redu. Saj veste, pri angleških prošnjah so določena pravila (cover leter + CV) in zanima me, kako je s tem pri Nemcih: kakšna je oblika, kako napišeš življenjepis... Prošnjo moram poslati preko e-maila, pa me zanima tudi to, ali t.i. cover letter napišem v mailu in v prilogo dam življenjepis in sliko, ali pa vse skupaj samo pošljem kot prilogo? Če ima katera izkušnje z nemškim podjetjem in pisanjem prošenj pri Nemcih, bi mi vsaka pomoč prav prišla. Hvala in lep dan želim vsem še naprej, Mirna
|
|
|
|
RE: PROŠNJA ZA ZAPOSLITEV V NEMŠKEM JEZIKU 28.9.2006 18:09:50
|
|
|
|
soncece24
|
Jaz bi poslala oboje kot priponko: spremno pismo in CV. V mailu pa bi napisala da po dogovoru pošiljam prošnjo za zaposlitev. Ni pa neke bistvene razlike med nemško in angleško prošnjo v obliki. Kronološki življenjepis je pa itak univerzalna formula, velja za vse države.
|
|
RE: PROŠNJA ZA ZAPOSLITEV V NEMŠKEM JEZIKU 29.9.2006 8:26:46
|
|
|
|
Lea
|
Pozdravljena, prošnja oz. vzorec prošnje v nemškem jeziku ne izgleda drugače kot npr. v slovenskem ali angleškem jeziku. Tako prošnjo kot življenjepis ("Lebenslauf)" lahko pripneš v priponki, na začetek pa napišeš kaj pošiljaš v priponki oz. za katero delovno mesto se prijavljaš. LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Ali bi se kljub zdravstvenim težavam odločili imeti otroke?sonček08da (
68%)
ne (
32%)
Število vseh glasov: 362Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!