|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRIZNANJE OČETOVSTVA
10.11.2005 9:45:01   
rija
Mene pa zanima, ali je možno, da se pred porodom uredi papirna birokracija ali na csd ali matičnem uradu glede priznanja očetovstva.
Meni je bilo razloženo na csd, da je to možno šele po rojstvu otroka, pa da mora biti mamica zraven. Ker si ne predstavljam pet dni po porodu letat nekje z nekimi papirji me zanima, če je že katera, ki si je dejansko to uredila prej?
Na sosednjem forumu smo imele krajšo debato o tem, pa nekatere punce pravijo, da se da urediti že prej.

...vox populi...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRIZNANJE OČETOVSTVA
10.11.2005 9:56:05   
NinaŠ
Ja seveda se da urediti pred rojstvom otroka. S partnerjem gresta na matični urad ali na CSD, s seboj neseta osebna dokumenta in se sestavi zapisnik o priznanju očetovstva. Vse kar morata vedeti je PDP in priimek otroka.

LP

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.11.2005 10:03:24   
rija
Mislim, ta naša država, zdaj sem klicala na matičnega, pa mi je reko, da samo v izjemnih primerih, če je parner bolan in obstaja verjetnost da bo do rojstva otroka umrl....user posted image user posted image user posted image  drugače pa po rojstvu.

...vox populi...

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.11.2005 10:06:42   
mojčca
Tako kot ti je napisala NinaŠ se priznanje lahko uredi na matičnem uradu že pred rojstvom otroka.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2005 10:07:13   
NinaŠ
Zgleda da se stvari spet razlikujejo po upravnih enotah (država user posted image ). Pa pokliči še na CSD - tam lahko tudi urediš to stvar, mogoče so pa tam bolj usklajeni po regijah ? .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2005 10:09:37   
NinaŠ
Aja, ali pa kar pojdita tja in recita, da bo oče okrog PDPja kak mesec odsoten (službena pot, ....), se pa mudi zaradi rojstnega lista, ki ga potrebuješ za urejanje nadaljnih stvari s porodniško, zdravstvenim zavarovanjem otroka,...

LP

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.11.2005 10:09:44   
rija
Na csd te skensla po prvem vprašanju, pri njih tudi ni mogoče prej priznati...

...vox populi...

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.11.2005 10:11:39   
NinaŠ
Čudno, midva sva to uredila ca 2 meseca pred PDP na matičnem (UE Jesenice).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.11.2005 10:15:38   
rija
Tako, od danes plačujem davke Madžarskiuser posted image user posted image user posted image  očitno sodimo mi pod njihovo jurisdikcijo...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.11.2005 10:20:46   
nita
Tut jaz sem to spraševala pred porodom na CSD, pa mi je rekla, da se to ureja po rojstvu, mal je pa vseen namignila, da se v izjemnih razmerah da zrihtat že prej. Verjetno pa moreš met nek razlog...Je pa verjetno res različno od centra do centra, pa tut od tega kolk so tam ustrežljivi. Po moje se po zakonu pač to ne da uredit  prej, itak pa vemo, da so v zakonih luknje in da se najde kje kakšna prijazna uslužbenka, ki pogleda malo čez prste in zdevo zrihta prej. Zdej je pa še sam odvisno, če mate pri vas tako ustežljivo gospo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.11.2005 10:37:46   
mojčca
Rija, ti kar stopi na Upravno enoto in sicer na matični urad in zahtevaj, da ti naredijo priznanje očetovstva pred rojstvom. Dve leti nazaj sem delala na matičnem uradu in nismo nikoli "komplicirali" za priznanje očetovstva pred rojstvom otroka. Pa še danes ni problem, vsaj na našem matičnem uradu.

Na kateri Upravni enoti pa urejaš zadeve, da tako komplicirajo?????????

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.11.2005 10:40:01   
rija
Vse urejam v Murski Soboti.
Pa ne, nimamo tako prijazne gospe na csd, žal.

Mislim, da bi bilo to še marsikateri pri nas v pomoč, če bi končno vedeli, kaj lahko in kaj ne. Marsikatera si pač ne upa težit....

...vox populi...

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.11.2005 10:52:53   
morskadeklica
Če ti bodo na CSD ali na UE rekli, da to ni možno, jim samo povej, naj si preberejo zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, v katerem lepo piše, da se očetovstvo DA urediti pred rojstvom otroka. Ne vem sicer točno, v katerem členu to piše, sem pa  v to prepričana, ker sem imela lani izpit iz družinskega prava. Te teme pa se dobro spomnim iz vaj. Torej-očetovstvo se po zakonu DA urediti pred rojstvom. Je pa res, da je pri nas čisto odvisno od upravne enote oziroma CSD.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.11.2005 11:49:39   
ronja5
Vidva kr lepo pojdita na UE in povejta, da očka odpotuje v tujino in bo dalj časa odsoten. Midva sva tud vse urejala pred rojstvom v MB. Rabiš samo osebne dokumente, pa priimek in vedet moraš v kateri porodnišnici boš rodila, da jim pošljejo podatke.

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.11.2005 12:22:01   
Anja**
Tako kot Ronja sma tudi midva urejala ocetovstvo prej (avgusta, rodila sem pa oktobra). V MB se da in S P L O H ne komplicirajo user posted image

(odgovor članu ronja5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.11.2005 11:34:21   
Stefka
Tudi midva na UE kranj na matičnem uradu.
Brez vsakih težav.

(odgovor članu Anja**)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.11.2005 22:18:56   
rija
Mislim, da bom poklicala kar na ministrstvo v Ljubljano, pa da dobim kak žegenj...

...vox populi...

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?