|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRIVAJANJE NA KAHLICO
13.2.2007 22:29:02   
Rubin.
Zanima me kako ste začele svoje malčke privajati na kahlico oz. kako ste jim dopovedale, čemu je namenjena. Naša sončica je stara 18 mesecev in že nekaj časa imamo zadevo v obliki stolčka doma. 1x se je vsedla nanjo in to je vse. Verjetno ne vidi smisla sedeti na njej ali kaj. Ne hodi v vrtec, da bi videla druge kaj na njej delajo, zato ne vem kako naj ji dopovem, čemu stvar služi. Ker vse ostalo nekako lahko razložiš, žlica je za hranjenje, žoga je za brcanje, lonček je za pitje, od kahlice pa nima nobene koristi. Kadar počepne in lula v pleničko, ji vedno rečem aha lulaš, pa aha sedaj pa kakaš ipd. Tu pa nimam ideje. A bo sama pogruntala oz. ko bo začela govoriti in spraševati za kaj je. Ali jo nas sprašujem, če gre lulat pa naj ji potem pokažem kahlico?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRIVAJANJE NA KAHLICO
13.2.2007 22:55:33   
Ninica
Naša je kahlico dobila kar hitro. Pri 7. mesecih se je že igrala z njo in jo kaj sem ter tja premetavala. Kar hitro smo jo dali gor. Vmes smo jo imeli doma brez pleničke, jo večkrat posadili na kahlo čeprav se ni polulala v njo temveč v hlačke. Vedno smo jo opozarjali, da ne sme lulati v hlačke, da naj se v kahlico polula in da je zdaj mokra.....Potem je začela govoriti, da bo lulala, čeprav je že teklo, nato se je pa naučila, da mora povedati prej, ko teče. Tak, da jo zdaj pri 22. mesecih že sama uporablja in si sama dol potegne hlačke in se polula v njo. Namreč je doma že brez pleničke, ko pa kam gremo ji jo pa damo gor. Zdaj hoče biti tako samostoja, da niti zraven ne smemo, samo od daleč jo lahko gledamo kako ona to "obvlada"user posted image .

LP, Ninica

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2007 0:20:04   
Una
Dober članek na to temo: http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=4&id=578&kat=33&podkat=

LP, Una

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2007 0:21:51   
Rubin.
Ja thanks, sem ga že prebrala, ampak vseeno ni razvidno, kako otroku razložiš čemu je kahlica namenjena. Btw, pa bomo počakali še malo.

(odgovor članu Una)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2007 6:54:45   
AKŠ
no mi imamo trenutno nek ritual......Lea je stara polnih 15 mesecev....seveda še vedno lulamo v pleničko, ampak ritual pa je naslednji....

vsakič ko gremo previt pleničko, jo vprašam če bo lulala. Pokažem ji kahlico ali WC. V večini primerov pokaže kar na WC - jo posedim na školjko in vedno se polula (ali pa vsaj prdne user posted image ). Zanimivo pa ji je predvsem zato, ker ji pustim, da potem sama odtrga papir, si sama obriše šišo (tud če samo prdne user posted image ), ga potem ponosno vrže v WC, potem pa jo dvignem da spusti vodo, ter pritisne na diškota.....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Novoletni prazniki – za skrb in za veselje
Nekoč so bila darilca predvsem praktična in smo jih hitro ter preprosto pripravili: za otroke, domače in prijatelje neka...
Škrlatinka: Otrok jo lahko preboleva večkrat
Škrlatinka je nalezljiva bolezen, za katero zbolijo največkrat otroci. Za razliko od drugih otroških bolezni, pa lahko z...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?