Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA 4.11.2005 14:42:01
|
|
|
|
andrej77
|
LP zanima me, če ima kdo izkušnje z prijavo skupnega gospodinjstva. Z mojo (takrat punco, sedaj ženo ) od januarja tega leta živiva na začasnenem naslovu, katerega imava tudi prijavljenega v skladu s predpisi, stalno prebivališče pa imava še vedno prijavljen na prejšnjih naslovih. V septembru pa sva se tudi poročila. Na UE Ljubljana, na Mačkovi, kjer imava tudi začasno prebivališče, sva hotela prijaviti skupno gospodinjstvo, pa je bilo najprej rečeno, da ni problemov, samo najemno pogodbo naj prineseva.. in ko sva jo prinesla je bilo rečeno, da prijava ni možna, saj imava različne naslove stalnega prebivališča , skupnega gospodinjstva na začasnem prebivališču pa kao ni mogoče prijavit... sprememba preko 1 tedna...kriza... men to ne gre v glavo, sam birokrati očitno še sami ne vedo, kaj bi radi, kaj lahko in kaj ne sedaj me zanima, kako dokazovati skupno gospodinjstvo (npr. za dohodnino), ter preživljanje druge osebe (moja žena je namreč nezaposlena, študentka brez statusa) saj ji vse stroške plačujem jaz (zavarovanja, hrana, najemnina za stanovanje...) skratka živiva od ene plače... kakšen PAMETEN nasvet (razen skupne prijave na istem naslovu stalnega prebivališča-ni mogoče, ke sta ob žlahti malo čudni, pa tudi nebi odražali dejanskega stanja)? LP Andrej
|
|
RE: PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA 4.11.2005 16:25:34
|
|
|
|
lenika
|
Zakaj si pa stalnega prebivališča ne uredita tam kjer živita?
|
|
|
|
RE: PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA 4.11.2005 16:37:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Glede na to, da sta poročena, z nobeno davkarijo ne bi smelo biti problemov, ne glede na vajini različni stalni bivališči. Skupno gospodinjstvo v tem primeru dokazujeta z najemno pogodbo, kjerkoli ga že pač potrebujejo. Drugače pa lahko zakon obideta tako, da se eden od vaju za stalno prijavi na stalnem naslovu drugega (samo uradno) in potem skupno gospodinjstvo prijavita na tistem stalnem naslovu. Kje pa potem dejansko živita, pa v bistvu nikogar ne zanima. Saj imata najemno pogodbo za vse ostalo.
|
|
|
|
RE: PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA 5.11.2005 16:27:15
|
|
|
|
andrej77
|
@lenika : živiva v najemnem stanovanju in lastnik ne dovoli prijave stalnega prebivališča na tem naslovu (očitno se boji kakih komplikacij) @Kerensa: menjava stalnega prebivališča za seboj prinese menjavo vseh dokumentov in posledično velike stroške (cca. 15.000 SIT) , poleg tega so tako moji, kot tudi njeni čudni (odvisni od vremena) pa jim glih ne greva težit za dovoljenje, da se lahko tam stalno prijaviva... skratka štala
< Sporočilo je popravil andrej77 -- 5.11.2005 16:29:13 >
|
|
|
|
RE: PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA 6.11.2005 9:10:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Kje pa morata sploh dokazovati skupno gospodinjstvo, če sta poročena?
|
|
|
| Stran: [1] |
TV.пеперутка16Koliko časa dnevno gleda vaš otrok televizijo?Ne gleda/je premajhen. (
33%)
Do 30 min. (
50%)
1 - 2 h. (
17%)
Več kot 2 uri. (
0%)
Število vseh glasov: 6Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!