|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA
4.11.2005 14:42:01   
andrej77
LP

zanima me, če ima kdo izkušnje z prijavo skupnega gospodinjstva.

Z mojo (takrat punco, sedaj ženouser posted image ) od januarja tega leta živiva na začasnenem naslovu, katerega imava tudi prijavljenega v skladu s predpisi, stalno prebivališče pa imava še vedno prijavljen na prejšnjih naslovih. V septembru pa sva se tudi poročila.

Na UE Ljubljana, na Mačkovi, kjer imava tudi začasno prebivališče, sva hotela prijaviti skupno gospodinjstvo, pa je bilo najprej rečeno, da ni problemov, samo najemno pogodbo naj prineseva.. in ko sva jo prinesla je bilo rečeno, da prijava ni možna, saj imava različne naslove stalnega prebivališčauser posted image user posted image , skupnega gospodinjstva na začasnem prebivališču pa kao ni mogoče prijavit... sprememba preko 1 tedna...kriza... men to ne gre v glavo, sam birokrati očitno še sami ne vedo, kaj bi radi, kaj lahko in kaj ne

sedaj me zanima, kako dokazovati skupno gospodinjstvo (npr. za dohodnino), ter preživljanje druge osebe (moja žena je namreč nezaposlena, študentka brez statusa) saj ji vse stroške plačujem jaz (zavarovanja, hrana, najemnina za stanovanje...) skratka živiva od ene plače... kakšen PAMETEN nasvet (razen skupne prijave na istem naslovu stalnega prebivališča-ni mogoče, ke sta ob žlahti malo čudni, pa tudi nebi odražali dejanskega stanja)?

LP Andrej

Postal sem oči :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRIJAVA SKUPNEGA GOSPODINJSTVA
4.11.2005 16:25:34   
lenika
Zakaj si pa stalnega prebivališča ne uredita tam kjer živita?

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2005 16:37:40   
Anonimen
Glede na to, da sta poročena, z nobeno davkarijo ne bi smelo biti problemov, ne glede na vajini različni stalni bivališči.
Skupno gospodinjstvo v tem primeru dokazujeta z najemno pogodbo, kjerkoli ga že pač potrebujejo.
Drugače pa lahko zakon obideta tako, da se eden od vaju za stalno prijavi na stalnem naslovu drugega (samo uradno) in potem skupno gospodinjstvo prijavita na tistem stalnem naslovu. Kje pa potem dejansko živita, pa v bistvu nikogar ne zanima. Saj imata najemno pogodbo za vse ostalo.

(odgovor članu andrej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2005 16:27:15   
andrej77
@lenika : živiva v najemnem stanovanju in lastnik ne dovoli prijave stalnega prebivališča na tem naslovu (očitno se boji kakih komplikacij)

@Kerensa: menjava stalnega prebivališča za seboj prinese menjavo vseh dokumentov in posledično velike stroške (cca. 15.000 SIT) , poleg tega so tako moji, kot tudi njeni čudni (odvisni od vremena) pa jim glih ne greva težit za dovoljenje, da se lahko tam stalno prijaviva... skratka štala

< Sporočilo je popravil andrej77 -- 5.11.2005 16:29:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2005 22:11:52   
Tasika
Glede na to, da sta poročena, in imata urejeno skupno začasno bivališče, z davkarijo ne bo problema. Skupno gospodinjstvo pa lahko prijaviš samo na stalnem naslovu, žal. Kot ženo mislim da si jo celo dolžan preživljati, ne glede na bivališče. Moja soseda imata stalno bivališče še vedno vsak pri svojih, začasnega nimata urejenega, pa ni bilo problemov pri dohodnini ker sta poročena. 

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu andrej77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2005 9:10:46   
Anonimen
Kje pa morata sploh dokazovati skupno gospodinjstvo, če sta poročena?

(odgovor članu andrej77)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

TV.
пеперутка16

Koliko časa dnevno gleda vaš otrok televizijo?

Ne gleda/je premajhen. (33%)

Do 30 min. (50%)

1 - 2 h. (17%)

Več kot 2 uri. (0%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!