soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: jaca in na 6 obrokov bi ga prodal A res kdo to dela al kaj? Pa mi na pamet ne pade, da psa na obroke kupim Če nimam denarja, da ga plačam, kak ga bom potem vzdrževala, kvalitetno hranila, plačevala veterinarja... enim je pes res ko neka plišasta igrača. Jaca, pametno si se odločila, da si počakala na psa. Mi smo prvega psa kupili siver na blef (no, s priporočilom), seveda pri rejcu, videli starše, rodovnika od obeh staršev, sosed je celo kupil sestro (on nam je priporočal nakup tam, je veterinar). Psa smo imeli 12 let dokler ni žal dobil raka in smo ga odrešili muk Naslednjega psa, dve leti po smrti prvega (da smo si malo opomogli, ker nam je res bilo noro hudo) smo pa vzeli od prijateljice, ki je imela mladiče samo zato, da lahko da psico sterilizirat, ker naj bi bilo bolj zdravo, če ima prej mladiče. Poznali smo oba starša, mladiče videli od 3. dneva po rojstvu vsak teden 2x (če so pa bili tak srčkani), šli zraven na cepljenje in na vse preglede itd. psa odpeljali po 8. tednih za minimalno plačilo (v bistvu smo samo krili stroške za cepljenja). No, sam da ne bo pomote, ni bila fora v denarju, smo bili pripravljeni plačat za njega, ampak lastnica ni hotela, v bistvu je vse pse razdelila ljudem, za katere je vedela, da bodo dobro skrbeli za njih. Rodovnika naš pes nima, ampak do zdaj je 100% zdrav in nimamo nobenih problemov z njim. Tak da jaz kr nekega psa od enga, ki hoče samo zaslužit, ne bi vzela. Prvič zaradi tega, ker ne bi mogla gledat, kak boga žival trpi, če bi bila bolana, drugič pa, da kupim psa pa mi pogine, ne vem če bi to prenesla. Ko pogine ostarel pes, ki ima že lepo življenje za sabo je to vseeno nekaj drugega, kot pa mladič. Stroški so pa meni pri tem postranska stvar. Sem pa slišala, da so psi svinjski biznis dandanes, da ljudje švercajo pse na veliko od vsepovsod, večinoma so ti psi potem bolani, je kaj narobe z njimi... Ko vidim oglas, kak eni prodjajo pse, pa ma naštetih 10 pasem me kr mine, od teh ne kupovat psov!