|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRAZNIKI (božič, novo leto, ... )
21.11.2005 14:49:19   
Anonimen
Punce,  vsi prazniki RAZEN Prešernovega dne 8.2. se pišejo z malo začetnico in nikakor ne z veliko.

Tko da Božič in Novo leto ne obstajata, žal user posted image  

Se opravičujem, vendar me to blazno moti in nisem mogla bit tih, ker že dlje časa opažam to na forumu.

LP, Ribica
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... )
21.11.2005 14:58:11   
puncica
Men pa lepš zgleda z veliko in bom z veliko pisala a te bo motil user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 15:00:54   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image , puncica, odlično.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2005 15:09:35   
Anonimen
Žal mi je ampak jest bom še naprej avtomatično z veliko pisala,tako kot so me naučili in sem videla drugjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2005 15:11:59   
Anonimen
Ja ocitno ste se narobe naucili ...

Ja, full me moti. Ne vem zakaj, ampak to in VEJICE me full motijo. Pa da nekdo pise brez presledkov med locili. user posted image  

Ce pa zamesa crke v besedi me pa ne moti ,... ker se to men konstantno dogaja user posted image user posted image

Torej,lepo praznujte Bozic in Novo leto,moj bozic in novo leto bosta poden od podnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2005 15:40:13   
StBarbara
Ribica, zakaj ne uporabljaš šumnikov?

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2005 15:48:28   
Anonimen
Takoj prutožbo na izdelovalce voščilnicuser posted image

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2005 15:49:16   
Anonimen
prutožbo-pritožbo....na sem se nalezla napak.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2005 16:11:47   
Moyca_
jaz pišem z veliko zaradi spoštovanja do takšnega praznika

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2005 16:33:25   
nejcko
Naše starše so učili, da se ti prazniki pišejo z veliko in v večini tujih jezikov je tako. Torej Neva pravzaprav ne dela nič narobe. Njena edina napaka je, da ni sledila slovničnim in pravopisnim trednom.
Jaz oboje pišem z malo, ker je pač tako pravilno, ne bi pa imela nič proti, če bi to pravopisno pravilo popravili - ker se mi osebno zdi veliko lepše, spoštljivejše do praznika in nikakor ne bi moglo prihajati to nesporazumov, ker bi bilo jasno, kdaj se misli točno določen praznik, kdaj pa je nek izraz mišljen bolj splošno. Recimo:    Za veliko noč bom doma (cele velikonočne praznike). : Za Veliko noč bom doma (točno na tisti dan/praznik).

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2005 20:14:15   
Joe
Jaz sem poleg poveličanih praznikov proti tudi pisanju vikalnih zaimkov z veliko začetnico: Vi, Vam, Vaš, Vaših.

Za bruhat!!!! user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2005 20:37:53   
Anonimen
Ja, tale Vi, Vam, Vas je pa meni tudi tako arhaično. Nekako tako kot onikanje v današnjem času. Meni se pa čudno zdi, ko se vse nagrade pišejo z malo. Npr. oskar za filmsko vlogo, pa viktor popularnosti pri nas ipd.

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2005 21:03:05   
Joe
Onikanje!!! Ta je pa za kozlat!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

In da so si papeži, prvi med enakimi, ter razni kardinali in nadškofje brez sramu in ugovarjanja dali reči "ekselenca" ali kaj podobno poniglavega. Za razjokat nad uspehom Jezusovega poslanstva!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2005 21:08:14   
Primoza
S Tvojim mnenjem se lahko strinjam.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2005 21:15:07   
Joe
Hvala, Ekselenca!! user posted image Veseli nas.

< Sporočilo je popravil Joe -- 21.11.2005 21:16:10 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2005 21:17:39   
Anonimen
Uhm, a se ne reče "ekscelenca"?

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2005 21:19:24   
Anonimen
Ker sem se tko navadla, ko so RRjevke hodile na IRC preko webchata in sem pisala brez, zato da so se one (ker se, ce imas program IRC zloadan in nekdo na webchatu pise sumnike, izpisujejo cudni hieroglifi).

Pa hitreje je, ker ti ni treba cist tja desno 'hodit'. Ce je pa zlo motece, se bom pa potrudla s sumniki pisat.

(odgovor članu StBarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2005 21:30:21   
Joe
Joj, pratiš me, slavistka Selena!! user posted image Sem preveril: bolj v ravni črti je res "ekscelenca", a je navedeno v oklepaju tudi "ekselenca". Da je "ekscelenca" upravičeno prva oblika, kaže tudi angleška raba (iz latinščine) npr. glagola "to excel" (prekašati, nadkriljevati, odlikovati). Seveda je meni lažje izgovoriti brez prvega "c", in če je dovoljeno, potem je voljeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.11.2005 2:44:34   
.ču
Riba...a si slučajn opazila,da te pri tvojih rosnih letih ful=en kup enih stvari motiuser posted image pa velika začetnica,pa narečja,....
Če boš še miljon postov na podobne teme odpirala,ne boš spramenila stvari...to pač je...škoda vlagat energijo v take zadeve...
OK...sej poveš lahko...

Papa

What's up :)

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.11.2005 16:37:34   
Anonimen
Kaj pa ima pravopis veze z leti? Hvalabogu da se kakega tok starega kot sem jaz to moti! Bom se potem potrudia poiskat kak ''lep'' primerek najstniskega pisanja ... za bruhat.

(odgovor članu .ču)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2005 20:22:02   
Maček Muri
Če si že zapela za pravopis in slovnico, zakaj potem za vraga sama ne pišeš slovnično pravilno. Za začetek mogoče? Zgledi vlečejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.11.2005 21:15:29   
cincamarinca
IZVIRNO SPOROČILO: Joe

Jaz sem poleg poveličanih praznikov proti tudi pisanju vikalnih zaimkov z veliko začetnico: Vi, Vam, Vaš, Vaših.

Za bruhat!!!! user posted image user posted image

Se strinjam.

Ribica RR, vesela sem, da kdo tu in tam še opozori na slovnico, ker se mi zdi, da ljudem sploh ni mar, kaj pišejo. Pa zdaj ne rečem, da bi tu gor (na forumu) moralo biti vse slovnično pravilno. Mislim bolj na splošno. Npr. da marsikdo sploh ne uporablja rodilnika ob zanikanju... user posted image
Mi pa ni čisto jasno, kaj te moti pri vejicah - to, da se pišejo, al' to, da se ne...? Ker v zadnjem postu jih kar spuščaš... user posted image

< Sporočilo je popravil cincamarinca -- 22.11.2005 21:16:32 >

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?