|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRAVICE OTROKA...
6.10.2008 10:15:18   
rosalie
Prosila bi za nasvet, če slučajno katera ve, kako lahko pomagam hčerki...Ločena sem že nekaj let, hčerka bo čez mesec stara 7-let in še vedno zelo nerada hodi k očetu, vendar mora. Zanj je ona kot materialna stvar in ne glede na to kar si ona želi - mora k njemu. In raje sploh ne bi razlagala, da jo je pred leti trgal z mene in jo zaprl v avto ter odpeljal, da sva jokali obe ves vikend, pa sem šla na CSD in so rekli da moram jaz prepričati otroka da gre z veseljem k očetu!!??? Hvala lepa za vso pomoč, ker me tam res več ne vidijo, ker ne delajo v korist ampak v škodo otroku...Spet drugič ko ni želela k njemu me je iskala policijauser posted image in sva morali na postajo, in zdaj se mala boji, da če ne bo šla tja bova zopet morali k policajem...
Toliko o kretenu, ki se ima za očeta, ampak za moj okus je on bolj psihopat ki rad vidi da njegovo dete trpi...
Kar me pa zanima je pa to, kdaj, pri katerih letih se dete lahko sama odloči da gre ali ne gre k očetu??

Hvala za vsakršen nasvet....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRAVICE OTROKA...
6.10.2008 12:48:36   
mojamura
http://www.varuh-rs.si/index.php?id=105#c69

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2008 12:49:07   
sttj
Res se mi smilita najbolj pa tamala,kar srce me je zabolelo,ko sem tole prebrala,mislim,da mora bit stara 9 let,ko lahko sama odloča o tem,tako je včasih bilo.Kaj pa če bi šla k psihologu,da se on pogovori z njo in kasneje on povabi tudi očeta,da vidite zakaj noče k njemu in mislim,da lahko psiholog dalje urigira,če na csd niso hoteli,jaz bi naredila tako.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2008 13:11:25   
ona
CSD kar počasi odpiši,sem mela jaz dosti opravkov z njimi,samo govorijo in nič ne naredijo in,če sama ne boš ukrepala ti noben ne bo pomagal,verjemi!
Jaz bi za začetek šla z otrokom k pedopsihologu,da se z punčko malo pogovorijo in res pomagajo otrokom,potem glede stikov tudi ne vem kako imata določene in mi lahko komot na zs pišeš,pa ti bom več znala povedat,ker imam isto zgodbo kot ti!
Kar javi se mi na zs,pa mi malo več napiši kako imata stike zmenjene ali kar tako ali na sodišču...
Lp

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2008 13:12:50   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: sttj

mislim,da mora bit stara 9 let,ko lahko sama odloča o tem,tako je včasih bilo.

Ja,9 let je neka meja,ko se otroka nekako upošteva kaj želi,samo je še vedno premlada,tam pri 12 letih pa sigurno obvelja otrokovo mnenje!

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2008 13:19:40   
Mišni
Jaz bi samo rada napisala, da se mi to zdi grozno in da sočustvujem s teboj in seveda s punčko. Kar na jok mi gre. To je res grozno.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.10.2008 14:14:02   
Rožica I
Groza...user posted image
Če bi šlo za mojega otroka, bi obiskala vse inštance, kar je možno (od CSD, varuha človekovih pravic, psihologov in sociologov, varnih hiš, sodišč, ...). Parkrat. Stokrat, če je treba... 
Ves ta čas pa bi vsekakor poskušala apelirat na moževo vest glede povzročanja trpljenja otroku. Poskušaj mu dopovedat, kako se otrok počuti. Spravi ga k pameti. Medtem pa ti sama spremeni odnos do otrokovega očeta. Če misliš vse najslabše o njem (kar je, seveda, upravičeno- ampak otrok nima veze s tem!), ji povzročaš s tem agonijo. Probaj se umirit, razložit deklici, da jo ima tudi oče rad, da bi tudi on rad bil z njo.. Potem bo otrok lahko bolj svobodno zadihal ob obiskih pri očetu. Povej ji, da se pač vidva med sabo ne razumeta, ampak da jo pa imata oba neskončno rada. Omogoči ji normalno dojemanje relacije otrok/oče vsaj še teh par let, kolikor jo loči od njene lastne odločitve glede obiskov oz. odsotnosti le teh.

Verjamem, da ti bo uspelo, samo majčkeno spremeni zorni kot in imej v mislih predvsem pravico in srečo otroka (vem, da ti je to takointako najbolj pomembno) in ne toliko sovraštvo do bivšega moža, ker te v tem primeru samo omejuje in zavira!
Ne razumi me narobe, prosim!

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 6.10.2008 14:16:54 >

ROŽICA

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.10.2008 23:17:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: rosalie
kdaj, pri katerih letih se dete lahko sama odloči da gre ali ne gre k očetu??

Kolikor jaz vem, pri 8-ih letih (včasih je bilo pri 10-ih letih, se mi zdi)... na 8. rojstni dan vajine hčerke lahko vložiš tožbo, vključno z zahtevo po takojšnji začasni odločitvi (do sodbe) o prekinitvi stikov - na željo otroka... predtem pa tako nekako, kakor je napisala Rožica... jaz samo ne bi otroku govorila laži, da ga ima oče rad... če ga nima, ga pač nima.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2008 14:32:44   
*dvojčica*
Moj partner ima pa glih obratno situacijo...no ne glih obratnouser posted image

Bivša mu neomogoča stike z otrokom...otroku govori slabe stvari o njem,ga pljuva, se laže da jo noče videt,...
Otroka ni videl že skoraj eno letouser posted image
CSD pravi da nič ne morejo, če se je mati pač tako odločila da tako je...zdaj bo probal še z sodiščem urejat...sam to zna bit grdo in predvsem se zna zavlečt.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

način poroda
bellamia

kako ste rodile svoje otroke?

naravno, brez protibolečinskih sredstev (76%)

s carskim rezom (18%)

z ultivo (6%)

Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!