Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: PORODNIŠKI DOPUST IN NEGA OTROKA 15.11.2005 12:28:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Iskreno povedano, prvič slišim. Jaz sem na porodniški od junija, julija sem rodila, pa imam vsak mesec enak znesek. Tudi prvič, ko sem bila na porodniški, enako kot ti, 2002/2003, je bilo popolnoma enako.
< Sporočilo je popravil Tia & Lea -- 15.11.2005 12:30:50 >
|
|
|
|
RE: PORODNIŠKI DOPUST IN NEGA OTROKA 15.11.2005 15:40:36
|
|
|
|
mucica1
|
Če lahko jaz malo pomagam, ki sem ravno danes preštudirala Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. Osnova za izračun starševskega nadomestila je po 41. čl. tega zakona po domače povedano povprečje tvojih zadnjih 12-tih plač. Pojem starševskega nadomestila zajema tako porodniško nadomestilo kot tudi nadomestilo za nego in varstvo otroka. Če mamica izrabi dopust za nego in varstvo otroka takoj po izrabi porodniškega dopusta, se osnova za nadomestilo za nego in varstvo otroka ne računa na novo, ampak ji pripada nadomestilo v enakem znesku, kot ga je določil CSD z odločbo o določitvi porodniškega nadomestila. (42. člen ZSDP: Če zavarovanec izrabi posamezne vrste starševskega dopusta v strnjenem nizu brez prekinitve oz. je prekinitev krajša kot 365 dni, je osnova za enaka osnovi, ki je bila določena ob izrabi prve vrste starševskega dopusta. . Vrste starševskega dopusta: porodniški dopust, očetovski dopust, dopust za nego in varstvo otroka, posvojiteljski dopust). Upam, da sem pomagala in nisem preveč zakomplicirala. LP,
|
|
|
| Stran: [1] |
Dvoimensko imebinyyAli ste za dvoimensko ime otroka?da (
31%)
ne (
69%)
Število vseh glasov: 241Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!