|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POGOJ
2.11.2005 7:34:58   
Anonimen
Znašla sem se pred hudo dilemo in sicer,  z možem sva načrtovala user posted image  decembra. Pred prazniki, pa sem bila na pogovoru pri šefu, ki mi je povedal, da mi bodo morda podaljšali pogodbo še za eno leto (sedanja pogodba mi poteče sredi marca), vendar ne smem zanositi. Nikakor ne morem dojeti, da se mi to venomer dogaja, že v prejšnji službi je bilo tako, da je bila služba pogojena z "nenosočnestjo", sedaj pa isto. Kaj bi ve storile?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POGOJ
2.11.2005 7:36:20   
Anonimen
Jaz bi dala odpoved. In tožila bi ga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2005 7:38:33   
wawa
Ma ne no Krnesa tole je premilo, jaz bi rekla ja seveda zmenjeno, potem bi pustila da mi podaljša pogodbo, potem pa takoj zanosila..................učinek je isti - ostaneš brez službe, samo v tem mojem primeru šele po enem letu!!!!! Pa še nič ti ne more ker je prepoved zanositve v delovnem pravu prepovedan pogoj!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2005 7:39:30   
Anonimen
Sploh ni slaba ideja! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2005 7:56:06   
ZARA
UUUUUU wawa, s tabo se pa ni za hecat...res ni slaba ideja!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2005 7:59:06   
Anonimen
Se popolnoma strinjam, da je pogojevanje nosečnosti z podaljšanjem pogodbe po ZDR prepovedano, toda nihče nič ne more. Že v prejšnji službi sem delodajalca prijavila inšpektorju za delo in vse kar je bilo: "gospa, nič ne moremo, ker ste zaposleni za določen čas in delodajalec se lahko prostovoljno odloči ali vas bo nadalje zaposlil ali ne. Vzrok za nepodaljšanje pa je lahko kakršenkoli." Pa si pomagaj, če  si lahko. Bojim se biti brezposelna, ker sem že bila in z možem sva komajda sfurala vse stroške. Saj ne rečem, da ni šlo, toda vedno sva morala temeljito pogledati na denar, da sva prišla skozi mesec. Vem, da so drugi še v hujšem položaju in da imajo kljub vsemu otroke, toda jaz res ne vem, če sem toliko pogumnauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2005 8:12:38   
wawa
Zara user posted image user posted image user posted image  - me take stvari full jezijo...

Anonimna - lej na žalost imaš pomoje samo dve možnosti in obe slabi: prva - sprejmeš nadaljevanje pogodbe pod danimi pogoji, eno leto nimaš otrok in ker se zavedaš, da ti bo naslednje leto podaljšal pod enakimi pogoji to leto iščeš novo zaposlitev, kjer pa se lahko zgodi da bo enako. Druga - sprejmeš ponudbo, zanosiš, prejemaš eno leto porodniško, glede na svoje plače v obdobju enega leta, v času porodniške narediš vse mogoče za to da si po končani porodniški najdeš delo....seveda zopet tvegaš, da se to ne zgodi......

Še nekaj bi ti povedla, če ti ta isti delodajalec za isto delovno mesto podaljšuje pogodbo za določen čas že več kot dve leti.....torej recimo da si za določen čas zaposlena že od 1.11.2003, se tretiraš kot zaposlena za nedoločen čas in te ne more kar tako brez razlogov odpustiti, torej tudi če boš zanosila te ne sme odpustit, seveda, pa je to stvar kot je rekla na začetku Krnesa tožbe in pravd ter s tem povezanih stroškov.....

Tako da žal se osločaš med slabimi možnostmi, vseeno pa veliko sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2005 8:27:53   
juma
Živjo.Jaz sem imela podoben primer.Delodajalec me je zaposlil pogodbeno z možnostjo podaljšanja pogodbe(seveda je bil pogoj,da ne zanosim).Midva z mojim pa sva se takrat že odločila za user posted image in sva se dogovorila da ima najina sreča prednost pred vsemi pogodbami in delodajavci.Zanosila sem in rodila čudovitega sončka.Pogodbo mi seveda niso podaljšali in sem trenutno brez zaposlitve vendar nama ni žal ker imava user posted image in nama polepša vsak dan.K sreči mož zasluži dovolj da preživimo zaenkrat,ko pa bo malček malo večji pa bom seveda šla v službo vendar ne tako,da mi bodo določali a imam lahko user posted image ali ne.Veliko sreče,odloči pa se tako kot ti pravi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2005 9:29:27   
Mijavček
tudi jaz ti predlagam, da pustiš, da ti podaljšajo pogodbo in kljub temu zanosiš. Taki pogoji ne sodijo nikamor! Če tvoj delodajalec ni človek, tudi tebi ni treba držati obljub! Med tem časom, najbolje pa kar takoj začni delati na tem, da boš zamenjala službo, kaj veš, mogoče dobiš potem še boljšo; to se je zgodilo moji frendici, ki je  bila v tvoji situaciji!
Srečno!

(odgovor članu juma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2005 10:08:57   
Ženkica
Jaz takoj zamenjam službo za user posted image .

Mislim, da sem ti s tem vse povedala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2005 12:01:03   
Anonimen
Hvala vam za vzpodbudne besede. Odločitev - počakala bom na podaljšanje pogodbe (saj marec ni tako daleč), potem pa bova intenzivno delala na user posted image .

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.11.2005 17:11:36   
aisha_
Tudi meni se zdi tole pod nivojem, samo zal je vedno vec taksnih primerov, sem tudi ze slisala, da so zenske podpisale pogodbo, da pet let ne zanosijo, sedaj pa racunajte, ko se zaposlite ste na primer stare 26let, potem takem lahko zanosis komaj pri 31. pol pa ti takoj ne rata, GROOZA! Kje taki ljudje sploh zivijo, da si drznejo dati taksne pogoje, kaj sami nimajo otrok? Jaz bi naredila tak kot so ti ostale punce predlagale. Jaz bi se ga v casopis dala, naslov: Neclovecnost na delovnem mestu!!
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2005 17:19:17   
CatJa
Vidva kr lepo že decembra začnita delat, saj ni nujno, da bo takoj ratalo. Če pa bo, se ti do marca ne bo še nikjer poznalo user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2005 17:24:48   
baguSka
Se strinjam s CatJo. ;) Le pogumno. Sej nikjer ne piše, da pa mogoče čist slučajno 'ponesreči' zanosiš. Nič ne odtehta dojenčka, sicer pa.. no, kot ti pravijo ostale punce.user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2005 20:06:49   
Anonimen
Tudi jaz se ne bi ozirala, če je služba pogojena z nenosečnostjo, jo boš tako ali tako enkrat pustila, bolje sedaj, ko si mlada. Ti kar na delo!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2005 20:18:40   
sazi
Se strinjam s CatJo. Tudi midva sva imela enak plan, pa se je vse lepo izšlo, saj sem po 2 letih končno dobila službo za nedoločen čas (in istočasno zanosila). Je pa tako, da nisem imela čisto nič slabe vesti, ker sem že prej dojela, kakšne "svinje" so oni, ko takole podaljšujejo za določen čas. Tako sva se odločila, da narediva otročka v vsakem primeru, pa če potem dobim za nedoločen čas, ali pa pač za določen in grem itak pred potekom na porodniško. Sicer imaš 4 mesece rezerve (če podaljšujejo za 1 leto), ker pa mogoče včasih malo več traja, je pa vseeno fajn 2-3 mesece prej začeti, saj se nikjer nič ne pozna.
Srečno z delanjem user posted image  in čimbolj mirno prihodnost vama želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.11.2005 10:28:43   
Reja
Se strinjam z vsemi, ki ti svetujejo, da vendarle podaljšaj pogodbo in pridno medtem delaj na user posted image . Tako boš vsaj dobila sporobno porodniško, če ti uspe.

Vem, da so inšpektorji gluhi za takšne prikrite stvari, ki jih tudi zakon ne upošteva. Vseeno pa bi lahko kakšno pismo napisala na Urad za enake možnosti ali pa varuhu človekovih pravic? Kakšnih hudih rezultatov sicer verjetno ne bo, boš pa vsaj opozorila na težavo, s katero se zagotovo ubada precej prebivalk Slovenije.

Srečno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.11.2005 15:26:57   
Špela100
Stara sem 32 let in sem sedaj v peti službi in kaj sem od vsega tega potegnila???
1. Nikoli, ampak prav nikoli ti ne bo noben delodajalec rekel hvala, ker delaš bolna in nisi šla na bolniško, hvala, ker si potegnila čez urnik, hvala, ker si dala bolanega otroka mami v varstvo, hvala za bilo katero stvar.
Znajo samo ukazovati in vse zgoraj navedeno je samoumevno.
2. Vedno gledajo samo nase in firmo in kolikšen strošek jim predstavljaš, verjemi mi, ker delam v računovodstvu.
3. Če bi te imeli tako radi bi ti dali pogodbo za nedoločen čas. Torej vedi, da prej ali slej te bodo zajebali...sorči...Torej bolje prej, ker si hitreje najdeš službo.
4.Tvoja leta gredo prehitro in kar naenkrat bo spet eno leto naokoli in spet boš v isti situaciji kot letos.Ker je spet pogodba samo za leto, če boš pa iskala novo službo bo pa spet za nedoločen čas.
5 Torej delajta dojenčka, podpiši pogodbo marca in raje ti njih z...kot oni tebe za par let...nihče ti ne bo rekel po enem letu hvala kolegica, ker ste bila celo leto pridna in vzdržna in niste zanosila.
Zaslužite si še eno tako pogodbo za določen čas pod istimi pogoji!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.11.2005 18:02:43   
lana38
Tudi jaz ti svetujem, da se ne oziraš na pogodbo, ker se ti bo drugače zgodilo, da boš "stara" in brez otrok. Če se jaz ne bi, kar naenkrat odločila, bi še verjetno zdaj bila v istem podjetju in za določen čas, pa brez še tega enega otroka. Od 15 let delovne dobe, sem bila zaposlena za določen čas 14 let. Šele leto in pol imam odločbo za nedoločen čas. Pa še to so man vsem dali, ker je prišel inšpektor za delo. Vsi v podjetju smo bili za določen čas več let.

lana38

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.11.2005 15:19:34   
tinaaja
Kot so ze napisali se pridruzujem:
delodajalcu reci OK, zacnita kar delat, do marca se ne bo poznalo, ce takoj zanosis ... Jaz bi vzela se en diktafon sabo na razgovor, ko se bosta pogovarjala o sluzbi in ga posnela, da postavlja pogoj,da  ne zanosis.. Pac pol mu bos pa povedala, da se je zgodlo po nesreci, bla bla... ce pa kaj tezi, pa posnetek ven potegni... Z otrokom pa si bos morda kasneje tudi lazje nasla sluzbo, ker bodo rekli, da ta pa ze ima enega (zalostno a resnicno...)...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?