|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PODZAVEST - SANJE
3.4.2008 7:22:19   
PIAF
Pred 9-imi leti sva se razšla s fantom (po 7-ih letih zveze) zaradi alkohola, ki je bil vedno bolj prisoten pri njem in seveda neresnosti, drugačnega pogleda na življenje. Imela sem ga zelo rada, sprva sva bila prijatelja (iz osnovne šole), to prijateljstvo se je v srednji šoli razvilo v ljubezen. Ampak tistih pravih močnih čustev, strasti ni bilo iz moje strani nikoli prisotnih, bolj sem čutila ob sebi res zelo dobrega prijatelja, s katerim se lahko pogovarjaš čisto vse. Vem, da sem ga zelo prizadela, zato sem tudi sama čutila močno bolečino, ampak drugače ni šlo, saj sem si hotela ustvariti družino, na kar pa on ni bil pripravljen še vrsto let.

Spoznala sem drugega fanta, sedanjega moža, s katerim imava 2 otroka. Tukaj je bila ljubezen na prvi pogled, polna strasti in zelo sva se ujela, saj imava enake poglede na življenje.

Pred tremi leti se je moj prvi fant smrtno ponesrečil. Ravno sem bila noseča in na pogreb nisem šla, ker bi me preveč strlo. Bila sem res v šoku, saj se mi je zdelo, da je moja preteklost nenadoma izbrisana, da je z njim šlo vse v nič, počutila sem se tako prazno. Ob sebi sem imela partnerja, ki me je podpiral, vse misli in bolečino sem zatrla v sebi in se skušala veseliti novega življenja. To mi je uspevalo, čeprav je večkrat na dan misel uhajala k bivšemu in njegovi kruti smrti.

Od takrat pa vse do danes zelo pogosto sanjam o njem. Sanjam vedno lepe sanje, ni nočna mora. Sanjam, da sva skupaj, da sva par, da se ljubiva, požava, se imava rada. Vedno sanjam lepe sanje z njim, le da so v drugačnih okoljih.

Ampak teh sanj me je počasi že malo strah. Sicer ne verjamem v vraže, v posmrtno življenje in podobno, ampak se včasih sprašujem, zakaj se mi to dogaja. Prijateljica je rekla, da  "iz drugega sveta" išče stik z menoj, zato ga imam ponoči skozi v podzavesti, v sanjah. Takšnih in podobnih stvari ne verjamem, ampak del mene pa se sprašuje, zakaj se mi to dogaja. Šla sem tudi na pokopališče in mu prižgala svečko. Ko pridem do groba, me je taka groza, tako bolečino čutim, da kar zbežim.

Ima kdo podobne izkušnje? Kaj lahko naredim, si pomagam? Res mi je hudo in te pogoste sanje me venomer spominjajo nanj, jaz pa bi rada normalno zaživela s svojo družino. Saj ne pravim, da se ga nočem spominjati, daleč od tega, on bo vedno ostal v mojem spominu na lepo "otroštvo" z njim, ampak ne nenehoma v svojih sanjah........

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PODZAVEST - SANJE
3.4.2008 7:41:31   
Blejka26
to je pa res hudo..verjamem,da ti to postaja mučno.Ne vem kaj bi ti rekla,da bi ti bila v pomoč.nupam da ti bodo ostale rr-jevke znale pomagat,jaz ti pa želim veliko sreče.no mogoče je pa res to kar govorijo,da ti bivši hoče v sanjah nekaj sporočiti..mogoče pa je le globoko v tvoji podzavesti in v sanjah čustva privrejo na plan,ker jih čez dan zatiraš.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2008 8:25:04   
Anonimen
Jaz sem človek znanosti in ne verjamem v to, da bi nam kdo iz onstranstva hotel kaj sporočiti ali kaj podobnega.Sanje se lahko razloži čisto razumsko.
Gre za dve stvari: naši možgani ne delujejo po sistemu predalčkov, temveč med dogodki v našem življenju vlečejo številne, naključne povezave. Povezujejo torej tudi dogodke in ljudi, ki nimajo nobene logične povezave. In to pride na plan v naših sanjah - ko se zjutraj zbudimo in si rečemo, kakšne neumne sanje smo imeli, brez repa in glave.
Druga pomembna stran sanj pa so naša čustva. Da zaščitimo sami sebe v vsakdanjem življenju, radi potlačimo ali zanikamo vsa močna, zlasti negativna čustva, ki jih čutimo. Vendar naši možgani tega ne razumejo, oni ta čustva še vedno shranijo, jih obdelujejo (kot kakšen računalnik user posted image ) in bolj ko se teh čustev izogibamo, močnejše so povezave. Enkrat morajo potem le priti na plan. In pridejo v obliki sanj.
Kaj hočem rečt? Po moje si imela toliko mešanih čustev takrat, ko je tvoj prijatelj umrl, da se nisi uspela, tudi če bi hotela, z vsemi  soočit. In to sedaj sanjaš. Sanjaš slabo vest, občutke strahu, krivde - on je umrl, sam, ti pa si bila srečna z novim partnerjem, otrokom na poti,... Po moje se bodo te sanje počasi zaključile, ko boš sprejela, da življenje pač tako teče, za ene lepo, za druge ne in da na to ti ne moreš vplivat. Če si ga imela še tako rada, moraš najprej poskrbeti za svojo srečo. Ali drugače povedano: če bi vidva ostala skupaj kot par: bi bila ti srečna? Bi bil on? Po moje nobeden ne. In če te je imel on res rad, potem ti je srečo privoščil in je bil vesel zate.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2008 8:38:04   
srki
Jaz tudi čedalje bolj v to verjamem, da nam sanje hočejo nekaj povedati. Mogoče ne vsake, določene pa. Sama sem to doživela že ene parkrat, tega sem se zavedala, ko se je pač nekaj zgodilo in sem se takoj na sanje spomnila.

Mogoče se ti  to sanja zato, ker si si včasih zelo želela, da bi bil drugačen, da bi bil to, kar je sedaj v sanjah, sama pa imaš vse to še v podzavesti, kot si sama rekla. 

Verjamem tudi, da se takih sanj na nek način bojiš, sploh, ker se ti večkrat sanja eno in isto že dalj časa.  Pa četudi mogoče ne pomenijo nič slabega ali drobrega in so lahko smo preprosto sanje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2008 8:48:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Jaz tudi čedalje bolj v to verjamem, da nam sanje hočejo nekaj povedati.

Ja, saj to je to. Vse že vemo, čutimo, ampak si ne upamo zavestno priznati tega, ker je mogoče tisti trenutek pretežko ali karkoli že. V podzavesti, globoko v sebi pa vemo in možgani nam to potem lepo servirajo naprej, tudi če sami tega zavestno nočemo.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2008 23:22:57   
Anonimen
pri meni pa je bilo takole...pred leti je umrla sošolka iz oš,ki sva bili tja do 6 razreda kar precej skupaj....na pogreb nisem mogla, ker sem bila noseča in sem padala skupaj,...in zato mi je bilo zelo hudo,...rekla sem si da ji bom šla enkrat prižgat svečko in tega enkrat kar ni bilo......začele so se sanje o njej, ne vsako noč, pač pa velikokrat...nato sem se vzela v roke in se odpravila na žale, dobila zemljevid kje je pokopana, jo poiskala in prižgala svečo ter zraven položila lonček rož....ko sem prišla tja in videla njeno sliko sem začela jokati in se ji opravičila ker me tako dolgo ni bilo- začela sejm se dejansko  kar pogovarjati z njo.....odšla sem domov  po eni strani potrta po drugi vesela da sem izpolnila obljubo in nikoli več se mi ni sanjalo o njej, kot bi bile sanje opomin na dano obljubo, kot da sem ji bila dolžna vsaj eno svečko in nekaj cvetov....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?