malaMravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamica 2008 MALA MRAVLJICA kje pa ste jih vi dobili za 167e? subvencija na te peci je bila lansko leto,ce pa je se letos pa nevem.mi smo jo dobili,25% od racuna,oz.zneska ki smo ga placali.pri nas 1t drzi 1 dober mesec.no,odvisno od vremena tudi. glej, jaz govorim o ceni 167 eur za to http://www.holzbrennstoffe.de/img/bimg/holzbriketts-bimg.jpg in mi v hisi kurimo to, v peci, v kaminu in v centralni, nismo nic menjali nobene peci za to. Centalno ne rabimo za nase stanovanje, ker mi nasih 170 m ogrevamo s pecjo v stanovanju in je super, kamin pa obcasno zakurimo za romantiko. Glede cene, ti ne bo kaj dosti pomagalo, ker je kupljeno v tujini, sam tudi tu so cene visje, moj je nabavil za prihodnjo sezono ravno zacetek hudega mraza letos, prej je bila pa zelo mila zima in je sla cena dol, pa nabavil je za en ta velik kontejner, je kupu se za brata, kolege in vse ki so zvedli, da se pri nas pol dobi to za tako ceno. Glede na kolicino je potem dobil nizjo ceno. Tisti, kar ste dali pa zgotraj link, tisto pa kurimo na vikendu in tam pa kupimo kar v Bauhausu, ker tam pokurimo pa itak tok malo, da je cena cist brezpredmetna. Ampak glede peci, smo jo itak mogli menjat in ogrevamo tam 40 m, vzeli smo najmanjso kar se jo dobi, pa je za naso kvadraturo premocna, tudi ce damo na min ogrevanje tok zahajca, da morem zracit pol. Je pa fajn tudi tisti nacin ogrevanja, sam notri usujes in pol samo dozira in hitro segreje. Avtorici vprasanja pa se to gelde subvencije. To pec smo kupili v Italiji brez subvencije, ker je bila ista cena kot pri nas s subvencijo. Pa se dol je pol ni bilo treba vozit in so oni zmontiral. Te subvencije znajo itak bit sam pesek v oci, das ceno gor, da jo lahko pol znizas, itak.
|