madjanca
|
Pozdravljene, sem nova na forumu in bi zaradi slabe ginekologinje in seveda že trajno slabe volje zaradi težav, prosila za kakšen nasvet in kakšno vzpodbudno besedo. Namreč moža ne morem več obremenjevati toliko s tem, ker vidim, da je tudi on postal tišji in o teh stvareh nekako ne ve veliko. torej sploh ne vem kje naj začne.. pri 15ih letih so mi postavili diagnozo PCO in me prepričali, da jem KT za vzpostaviti redne cikluse. Menjala sem veliko različnih, saj nikakor nisem mogla priti do primernih. Po dveh letih in pol mi ta isti ginekolog reče, kaj sploh jem KT, če nimam partnerja in mi jih takoj prekinil. Stvari sem pustila pri miru in šla malo pred 19im na pregled k novi ginekologinji. Ta mi je spet "uturila" KT in rekla, da naj ne skrbim in ko sem bom odločla za bejbiko preneham jest in se oglasim pri njej... No in sva se res odločila. Nehala sem jest to packarijo, ciklus se mi je seveda v roku dveh mesecev sesul. Ni bilo niti O, kaj šele M. Grem na kontrolo, mi napiše ORGAMETRIL - 14. - 24. dne ciklusa, eno zjutraj, eno zvečer. Jaz to pridna pojem in potem u 1 mesecu tri mooočne krvavitve. Na urgentnem pregledu mi da recept za DABROSTON po istem načinu, in da naj to jem do nadaljnega. Nato sem po dveh mesecih morala na kontrolo spet k svoji. Najprej mi je povedala, da sem obsojena na jemanje teh tablet tudi med celo nosečnostjo - kar je meni totalno idiotsko, ker vidim kako vplivajo name, kako bodo šele na dojenčka?!?! Ni me pregledala, je rekla, da ni potrebno (na zdravniškem obvestilu je pisalo, da me mora). Nakar me začne napadat, kaj sploh razmišljam o družini in dokler bom tako debela (konf. 42-44), naj sploh ne mislim, da mi bo ratal zanosit in da naj ne hodim jokat, dokler ne bom slimfit... :-? Najprej sem itak padla v "depresijo". Ne vem komu naj zahvalim za tako super moža, ki mi stoji ob strani. Najprej jo je hotel kar nalomit :) Potem pa sva se odločila, da bom menjala ginekologinjo (vesela kakšnega nasveta in predloga za izbiro), tablete čakajo do nadaljnega, dokler ne dobim drugega mnenja. Jaz pa pridno pijem čajček od krvomočnice in tablete od mace. Sicer mi zamuja zdaj tri tedne, testi negativni.. tako da očitno moja ovulacija spet štrajka. Veselilo bi me, če bi z mano delile kakšen nasvet in izkušnjo, saj je za oba težko, sploh ko vsak dan zveva za kakšno srečko . Predvsem me zanima, kako je z jemanjem hormonskih tablet med nosečnostjo in seveda, kako najlažje pretentati PCO ter zanositi hvala vsem, Madjanca :D
|