Lana25
|
Snežni pozdravček! Kot vse na tem forumu, tudi mene nekaj muči in zanima, zato se obračam k vam po pomoč. Moj problem pa je tak: Po prenehanju jemanja KT so se mi pojavile ciste. Na začetku sploh nisem vedla, da jih imam, potem pa me je začelo bolet oz. bolj sem čutila en neznosen pritisk v predelu levega jajčnika. V času, ko naj bi bila O, je bil ta pritisk tako tečen, da še sedeti nisem mogla. Pa M je prihajala vedno na daljši čas - 48 dni. Sem šla k G in je rekla: PCO, ciste, polipi, senca za maternico in mi svetovala laparoskopijo, ki jo imam 7.3. Vendar pa me ta cikel sedaj sploh nič ne boli in nobenega pritiska ne čutim več. Je možno, da je vse izginilo? Ciste vem, da lahko popokajo, kaj pa PCO lahko izginejo sami od sebe? Sem sicer že veliko prebrskala o laparoskopiji, me pa kljub temu še nekaj zanima. 1. Kaj naredijo s policističnimi jajčniki, ker mi je G rekla, da pri laparo odstranijo zarastline, ne pa da posežejo v jajčnik in odstranijo te jajčeca, ki se niso izločila iz jajčnika? 2. Po tem posegu lahko čakam, da bo spet funkcioniral normalno, ali se lahko hitro spet pojavi PCO? 3. Lahko pri laparo odstranijo jajčnik, če vidijo, da je preveč bogi? 4. Ali po laparo krvaviš, dobiš takoj M? Moram vzeti vložke s sabo? 5. Ima ta poseg lahko kakšne posledice? Sem prebrala, da se lahko poškoduje jajcevod, je to res? 6. So lahko te moje težave posledica kakšne spolne bolezni? 7. Kaj pa so to polipi? 8. Kaj bi pa lahko bila senca za maternico? Mogoče sem postavila čisto butasta vprašanja, vendar pa se sedaj zaradi skrbi tega sploh ne zavedam. Skrbi me namreč, da ne bom nikoli mamica, če ne začnem počasi delati na bebici, to pa še ne morem, ker nimam fanta. Si pa zelo močno želim , pa mi je precej hudo ko gledam kolegice z . Vsem dosti sreče pri . In v naprej hvala za vse odgovore - kakršni koli bodo. Lana.
|