|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO in Reš
28.12.2007 19:28:58   
enia
Hej!

Drage PCO-jevke in ostale, seveda! :) Me zanima neki, mal prebiram po forumih in brskam po netu, kaj in kako naprej. Pa me zanima še vaše mnenje.
Situacija je taka: 2 leti čakava na magični +. Bila sem že na GK, naj bi mi odstranili pregrado, pa se je vedno kaj zakompliciralo in do operacije ni prišlo. Sva se s partnerjem odločla it k Rešu. In ne boste vrjele, pregrade očitno nimam. Reš pravi, da je maternica lepa! Ok, sej to je fino, ne.
Spermiogram mojga je ok (tko na GK, kot pri Rešu), mam pa jest PCO (ugotovila že moja G, potrdil Reš). Zdej jem klomifen, sem ga že lani, po navodilih moje G, tokrat po navodilih Reša (torej po polovičko na dan).
No, kar me zanima je, kaki so kej postopki in preiskave naprej za nas, ki imamo težvae z jajčniki, vse ostalo pa štima? Me mal skrbi namreč, če se da sploh kej narest s temi lenimi jajčniki?!
In če res Reš ni najbolj primeren naslov za nas PCOjevke? user posted image
Jest sem z njim zaenkrat zlo zadovoljna!

Zakaj vztrajava v tem, če nama lomi srca v prah?
Zakaj človek sploh moli, če obstaja od prej še strah?
Zakaj sklonjene glave, če bi lahko vzravnana odšla?
Zakaj so rože na oknih, če ne zaradi upanja?
(Neisha - Zaradi upanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO in Reš
28.12.2007 19:44:43   
vitae
Ojla,

Poznam tvojo pot, ker jo vsakodnevno podoživljam. Tudi meni so diagnosticirali PCO sindrom (matrava se tudi več kot 2 leti), ki ga spremljajo NEREDNE menstruacije. Jaz sem dala skoz vse možne preiskave - od HSG, laparo in histeroskopije in je bilo vse ok. Jedla sem klomifen, a sem ga grozno prenašala. Kožo sem imela hujšo kot kdajkoli, zanosila pa tudi nisem. Hodim k dr. Voglerju in sem prezadovoljna z njim.

Tudi z možem ni nič narobe. Trenutno user posted image  ni na spregled že 56 dni, a si ne upam, narediti testa. Nočem biti user posted image  čez praznike in se hkrati spraševati, kaj se sedaj dogaja.
Mogoče pa je le najlepše darilo na svetu, pripravljeno za naju. Mogoče. Upanje umre zadnje. A leta truda te počasi spremenijo v pesimista..mar ne.

(odgovor članu enia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2007 22:09:30   
zalazoya
hoj

sama sem hodila k dr. Rešu in imam PCO, sem v 20 tednu, zanosila z IVF postopkom, Klomifen pri meni ni nucal. Po terapiji  s klomifenom cca. 6 mesecev je sledila laparo (vse OK), nato 3x inseminacija (stimulacija ponovno klomifen), pol smo pa šli kar v IVF postopek, uspelo nam je v drugo. Držim pesti, zaupaj dr. Rešu, vse bo OK. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2007 22:10:04   
Rubin.
Mogoče pa je le najlepše darilo na svetu, pripravljeno za naju.

To ti želim tudi jaz, naj ti januar prinese user posted image .

(odgovor članu vitae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2007 23:23:05   
enia
Oh, zalazoya, hvala. Res hvala, da si tole napisala, bom šla full laži spat! user posted image
Resnično me je stisnlo, ko sem brala, da Reš pa za to ni itd ... men je pa tko fino pri njem, mam občutek, da se končno nekaj odvija. A na laparo te je dal Reš po neuspehu s klomifenom? Si dolgo čakala na vrsto? Ker kot sem rekla, sem v vrsti za laparo že bla .. ene 4-krat, pa nikol ni blo OP! user posted image

Rubin, hvala!

vitae, upam, da res prihaja najin časa. Stiskam pestke, da tokrat M ni zaradi male pikice.

(Neisha - Zaradi upanja)

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.12.2007 10:23:01   
pf
Jaz ti bi kar priporočala Reša. Jaz sem imela majhne ciste na jajčnikih, pa še moj ful slabo spermo, pa sem  v 5. tednu nosečnosti po postopku ICSI.

(odgovor članu enia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2007 17:29:33   
enia
Oo,pf, čestitke! user posted image

(Neisha - Zaradi upanja)

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2007 21:02:01   
zalazoya
hoj

pr Rešu gre vse full hitro, na laparo so mi v PO rekli 6 mesecev, pa sem šla v LJ kjer sem čakala 3 mesece. A Reš te še ni poslal na laparo, kjer poleg tega da ti odstranjo pregrado ugotavljajo še druge nepravilnosti na jajcevodih ali maternici, kaj pa Reš kej pravi kako naprej, dvomim da bi te kar filal s klomifenom če ne nuca.

upam, da ti novo leto 2008 pričara magični user posted image  user posted image . Držim pesti zate. user posted image

(odgovor članu enia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.12.2007 18:12:09   
enia
zalazoya, ne Reš me še ni poslal na  laparoskopijo. Sva komaj dobro prišla k njemu. Prej sem jedla klomifen po navodilih moje G, ona me je tud poslala na GK v LJ, tam je šlo pa vse zlo, zlo počasi in v enem letu nisva naredila praktično nič, razen spermiograma in UZ. Mela sem res smolo kar se tiče laparo in histero... in ker je blo grozno in nevzdržno, sva šla k Rešu. Pri njem sva zdej opravla spermiogram, UZ, pct, jem klomifen in upam, da se jajčniku zbudijo!

Hvala za pesti!

(Neisha - Zaradi upanja)

(odgovor članu zalazoya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.12.2007 9:03:19   
Amelia
Enia kar pomiri se, če si pri Rešu, si na pravem naslovu. Naj ti napišem najino zgodbo:
- imam PCO in ker po pol leta nisem zanosila sem šla k svojemu ginekologu (sem mu rekla da je že 1 leto, ker sem vedela, da bom težko zanosila) in mi je predpisal klomifen za 3 mesece;
- ni bilo uspeha in sem šla k Rešu, ta mi je potrdil PCO, predpisal drugačno dozo klomifena za 3 mesece, spermiogram je bil kar OK, vendar zopet nič;
- nato me je poslal na slikanje maternice, tam so ugotovili 1 neprehodni jajcevod, sledila je laparoskopija, kjer so mi spucali oba jajcevoda (tudi drugi je bil skoraj povsem zamašen)  in "žgali" ciste, vendar pol leta spet ni bilo uspeha;
- sledil je prvi IVF - neuspešen, sedaj pa sem zanosila po drugem postopku ICSI metodi in sem končno (po dveh letih in pol) srečna, jupi, sem pa še čisto na začetku, tako da upam, da se bo vse dobro izšlo.

Ampak ni nujno, da vedno tako dolgo traja, poznam punco, ki ima PCO in je najprej jemala klomifen 3 mesece kot ji je predpisal ginekolog in ni pomagalo, potem je šla k Rešu, ki ji je predpisal polovičko od 3. dne in je zanosila čez 2 meseca, tako da pri nekaterih puncah s PCO, če je vse ostalo OK, klomifen res pomaga!! Skratka ne obupaj, kar pogumno naprej, želim ti, da čim prej zagledaš user posted image .

(odgovor članu enia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.12.2007 10:21:03   
enia
Ii,  Amelia, hvala! Full sem vesela vsake take zgodbe. Sploh mi je fino, ker vidim, da sem se obrnila na čist pravi naslov.

Mi je pa Reš res omenjal slikanje maternice, če se po 3 mescih vrnem brez uspeha!

Hvala Vam!
Upam, da bo meni polovočka pomagala!

amelia, čestitke!

(Neisha - Zaradi upanja)

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?