chocolatecake
|
20? Sem prav prebrala? Pa že toliko imaš za sabo. Pa sem mislila, da sem jaz mlada. No jaz sem 24, partner 29. Telesna teža je tako - tako, lahko bi bilo boljše, se pa ne štejem ravno k problematičnim. Moj ITM se giblje okoli 24, se pravi na zgornji meji normalne teže. Spermiogram je delal v SB Novo mesto, obakrat. Predvidevam, da ga bodo v Mariboru ponovili. Brez veze mi je hodit na laparoskopijo in pregled prehodnosti jajcevodov, ker vse skupaj niti ni tako nedolžno. Če se slučajno zgodi, da bo partnerjev izvid spet slabši, bom morala itak direktno na IVF oz ICSI in ne ena, ne druga preiskava ne bosta več pomembni. Meni je bilo po prvem spermiogramu zelo, zelo hudo. Po drugem, ko so nama rekli, da je upanje, da zanosim po naravni poti pa sem bolj optimistična in verjamem, da nama bo uspelo brez ali mogoče z malo pomoči. Verjamem, da predvsem na moje cikluse vplivajo tudi živci, zato zdaj čakava, se poslužujeva raznih alternativ in predvsem se skušava umiriti. Je kar hud udarec za par, se strinjam. Imava boljše in slabše dni, ves čas se tolaživa, da imava še čas in da nebo nobene katastrofe, če še kakšno leto ali dve ne uspe. Je pa kar huda preizkušnja vse skupaj, sploh ker jaz res nisem preveč naklonjena umetni oloditvi, oziroma je to zame res zadnja možnost, ko izčrpam vse ostale možnosti in dokončno obupam, partner, pa se ne strinja ravno najbolj, ampak me zaenkrat podpira. Držim pesti, da prideš čimprej na vrsto in da se ti želja kmalu uresniči.
|