|
RE: PCO, ovulacija... 26.10.2006 9:01:19
|
|
|
|
Massa26
|
Hej, moram nekaj pripomnit. Nati, brez zamere in super, če si sama odkrila metodo za svoje težave, ampak a si sigurna, da je to PCO? Ker pco ne pomeni, da imaš nekaj cist, ki se lahko odplavijo. To sem sicer že slišala, da imamo lahko ženske tudi prave ciste, ki se odplavijo same ali pa z naslednjo M. ampak to ni pco. Pco, čeprav se reče, policistični jajčniki, ne pomeni cist kot takih, ampak se okrog jajčnika nabirajo folikli, ki niso ovulirali oz. počili in tam naprej hormonsko delujejo in nam delajo neravnovesje. Tako nekako po domače povedano. To je presnovna motnja, neozdravljiva. Resda lahko nanjo malo vplivamo s prehrano in zdravim načinom življenja, ampak ne moremo se pa teh ˝cist˝ kar tako znebiti. V primeru, da ženska ne zanosi (ene vseeno kar hitro zanosijo, ker pri bolj blagih oblikah je O lahko skoraj vsak mesec), O spodbujajo s klomifenom, če pa ne pomaga, pa sledi laparoskopija, kjer te folikelčke ˝požgejo˝ in je nekaj časa mir. Joj pa ne sedaj, da napadam, ampak glede na vse, kar sem jaz dosedaj slišala in prebrala, ni šans, da bi pco kaj šele pcos pozdravili z vodo in folno in da bi se to videlo iz urina. Pa da ne bo pomote, kaj sem tudi pristaš tega, da same kaj poskusimo in ne padamo na vsake tablete in ostalo, kar nam ponujajo.... Mogoče sem pa jaz ˝za luno˝.
|
|
|