|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCO, ovulacija...
25.10.2006 12:11:44   
mojsonček
Lep pozdrav vsem! Javljam se prvič, čeprav vas že dalj časa berem. Tudi pri nas se trudimo in delamo na tem, da bi imeli user posted image  a nekako ne uspe. Pred več kot 10 leti sem bila operirana zaradi počenega folikla in krvavitve v trebušno votlino in takrat nekako so se začele moje težave. Najprej sem imela tako močne krvavitve, da sem mislila, da bom ob vso kri, da o tem, kako boleče so bile sploh ne govorim. No, potem sem po nekaj letih zanosila in zadeva se je obrnila. Po več mesecev na leto sem bila brez M, tudi s tableti se jih ni dalo sprožit... Potem sem začela jemati KT in nekako se je s časoma stanje koliko-toliko normaliziralo. Pred več kot letom dni sem opustila KT in na moje veliko začudenje in hkrati srečo sem vsak mesec, celo dokaj redno, dobivala M, ker sem želela  zanositi (upala sem, da  brez večjih težav). No, ker se to še vedno ni zgodilo, ne vem več, kaj naj si mislim. Skrbi me, da imam sindrom PCO, ki je običajno kriv za izostale M ampak več kot leto dni imam krvavitve. Muči me, ker sploh ne vem ali imam vsak mesec ovulacijo, saj že nekaj časa ne opažam več sluz na sredini ciklusa. Prsi imam nabrekle in zelo boleče ampak moje M so včasih kratkotrajne (2 dni krvavitev, 3 dni izcedek) včasih pa tako šibke, da krvavim le dan ali dva in potem je konec. Ima mogoče katera od vas podobno izkušnjo, kakšen nasvet...

Lep dan! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCO, ovulacija...
25.10.2006 12:45:11   
Anonimen
Zelo težko je določiti ovulacijo, če imaš PCO, ker ko ti poči cista, niti ne veš ali je to ovulacija ali sluz od počene ciste. Enkrat sem že pisala, kako sem se pozdravila sama glede PCO, pa bom na kratko napisala še enkrat. Ko sem dobila user posted image , sem začela jemati folno kislino, katero sem jemala do polovice ciklusa. Popila sem ogromno tekočine, beri 4 litre na dan ( vode ). Že po 2 mesecih so bile spremembe očitne, ker cist ni bilo več. Je pa res, da so bile te ciste sprva gnojne, saj na hlačkah vidiš, kakšne barve je. Kmalu so te ciste postala vodene in nato jih več ni bilo. Jaz osebno sem vsako cisto posebej čutila, kar je bila vsaka v bližini jajčnika. Jajčnik sem imela povečan na 53 mm, okoli jajčnika pa 3 ciste velikosti 42 mm, ki so jajčnik stiskale. Bolečine so bile zelo hude, tud hodit nisem mogla.
Glede na izzid, ko sem si sam pomagala, sem to terapijo prebrala ( zasledila ) v enem članku v časopisu.
Zdaj, ko pa teh težav nimam, sem izvedela za šokantno novico po 1,5 letu, da imam pregrado, zaradi katere ne morem zanosit. Najprej sem jemala 3 mesece hormonsko terapijo, zdaj pa me čaka laparo,.....to pa je že druga zgodba.
Seveda ti moram povedati, da ko sem se rešila PCO, sem že prvi mesec takoj ugotovila, kdaj imam O in natančno vem že urouser posted image . Resno mislim.
Želim ti, da se rešiš vseh ovir in čimprej zagledaš user posted image user posted image ....čimveč takih nadebudneževuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojsonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2006 13:32:59   
pina-1
nati, a se res da samo z veliko tekočine in tablet s folno kislino? Meni so tudi pred tremi leti ugotovili da imam PCO. Jaz user posted image  nikoli nisem imela redne. mogoče eno do dve na leto. Preden so mi postavili diagnozo sem jemala klomifen in na kocu so mi naredili LPSC. En mesec po posegu sem zanostila in danes imam 3.5 let staro punčko. Sedaj se ponovno trudimo z bovim user posted image . Ker so se po porodu težave z user posted image  nadaljevale, sklepam da je PCO še vedno prisoten. Preden grem k gin. bi si rada sama pomagala čim bolj naravno. Začela sem piti tudi maco, ker sem prebrala, da naj bi ta koreninica pomagala pri uravnavanju hormonov,....
Sedaj bom poskusila še s Tifolom, upam da bo kaj pomagalo.

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2006 14:46:41   
Anonimen
sam tifol nima učinka na PCO

(odgovor članu pina-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2006 16:02:12   
Anonimen
Sej pravim, enkrat sem že pisala o tem in mi je ful pomagalo, kakor sem si pomagala sama. Tud osebna zdravnica me je dala na urinski test, če je kaj na jajčniku, pa ni blo nič. Sem šla samoplačniško na UZ in ji naslednji dan vrgla pod nos slike in izvid. Od takrat dalje me malo bolj resno jemlje. Pa govorla mi je, naj take težave rešujem pri ginekologu, pa bolj ko sem ji razlagala, da moj ne dela, ker je na dopustu, drug me pa ne vzame, bolj je neki svoje tupila. Sej itak ti vse napotnice da osebni zdravnik.
Ja in ta metoda mi je pomagala, sej izgubit nimaš kej. Poskusi in poročaj!Pa še naravna je!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2006 17:34:27   
dulcinea
Sam če maš pa PCOS pa to verjeno ne pomaga a?

Kaj zaeno folno pa si jemala? Mislim katere tablete.

Lp,D

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2006 9:01:19   
Massa26
Hej,

moram nekaj pripomnit. Nati, brez zamere in super, če si sama odkrila metodo za svoje težave, ampak a si sigurna, da je to PCO? Ker pco ne pomeni, da imaš nekaj cist, ki se lahko odplavijo. To sem sicer že slišala, da imamo lahko ženske tudi prave ciste, ki se odplavijo same ali pa z naslednjo M. ampak to ni pco. Pco, čeprav se reče, policistični jajčniki, ne pomeni cist kot takih, ampak se okrog jajčnika nabirajo folikli, ki niso ovulirali oz. počili in tam naprej hormonsko delujejo in nam delajo neravnovesje. Tako nekako po domače povedano. To je presnovna motnja, neozdravljiva. Resda lahko nanjo malo vplivamo s prehrano in zdravim načinom življenja, ampak ne moremo se pa teh ˝cist˝ kar tako znebiti. V primeru, da ženska ne zanosi (ene vseeno kar hitro zanosijo, ker pri bolj blagih oblikah je O lahko skoraj vsak mesec), O spodbujajo s klomifenom, če pa ne pomaga, pa sledi laparoskopija, kjer te folikelčke ˝požgejo˝ in je nekaj časa mir.  Joj pa ne sedaj, da napadam, ampak glede na vse, kar sem jaz dosedaj slišala in prebrala, ni šans, da bi pco kaj šele pcos pozdravili z vodo in folno in da bi se to videlo iz urina. Pa da ne bo pomote, kaj sem tudi pristaš tega, da same kaj poskusimo in ne padamo na vsake tablete in ostalo, kar nam ponujajo....

Mogoče sem pa jaz ˝za luno˝. user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2006 9:57:11   
mojsonček
Čau punce!

Mogoče niste dobro prebrale, kaj sem v bistvu spraševala in kaj me najbolj muči. Jaz ne vem ali imam mogoče PCO, samo sumim, ker sem imela težave z izostalimi menstruacijami precej časa (tudi le 2ali 3 M na leto). Neverjetno, kako se je vse skupaj uredilo samo od sebe (to, da imam ponovno redne cikluse), čeprav, če dobro pomislim niti ne vem, če je to v redu, ker imam šibke in kratkotrajne M.
Problem so ovulacije, ker se mi v času, ko naj bi nastopile ne pojavlja več sluzasti izcedek, ki je včasih bil. Zanima me, kakšne znake ovulacije imate ve. 

Pa brez zamere... Mal sem slabe volje, ker do zdaj se s tem nisem obremenjevala, če pa pomislim, da sem stara 32 in da čas beži pa...
Saj razumete, mar ne?

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2006 11:19:34   
Massa26
mojsoncek,

jaz sem res bolj kot odgovor tebi pisala v zvezi z pco, vodo, folno...

Ne vem, kaj bi ti odgovorila.. Če nimaš pco, potem bi najbrž s tako rednimi M v enem letu že zanosila user posted image . Če imaš pco(s), potem boš bolj težko ugotovila, ali oz. kdaj imaš O, ker so policistični jajčniki ZELO nepredvidljivi in z opazovanjem raznoraznih znakov ne pridemo daleč. Tudi dokaj redne krvavitve namreč niso zanesljiv pokazatelj, da je bila O. Jaz bi ti svetovala, da greš do G, se prepričaš, kaj imaš oz. nimaš. Če imaš pco, ti bodo verjetno tudi glede na leta kar dali klomifen in te mogoče, če s klomifenom ne boš zanosila, še enkrat poslali na LEKO. Druga možnost je seveda, da še nekaj mesecev počakaš in daš možnost naravi.

Aja pa še to, O testi v primeru pco lahko ˝lažno˝ kažejo O, tako da je to še en strel v temo.

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2006 13:55:26   
Anonimen
Massa 26, PCO pomeni - policistični ovarij. Poli- večkratno, Cistično- ciste( po domače bule ), Ovarij- jajčnik.
Se pravi da je jajčnik in njegova okolica v cistah oz. ga objemajo ciste, ki vplivajo na ciklus menstruacije in ravnovesje ženskih spolnih hormonov.
Ovulacija je stanje, ko se jajčece olušči iz jajčnika in potuje po jajcevodu. Če v tem času do jajčeca ni prispela semenčeca, ni prišlo do oploditve , ampak do splava- abortusa, se pravi tako imenovane menstruacije.
Res da je malo iz konteksta, vendar imam občutek, da ne veš kaj je to PCO.

(odgovor članu Massa26)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2006 14:53:26   
Massa26
Hej nati,

seveda vem, kaj je poli in kaj je ovarij in kaj je O in kaj je M in nenazadnje kaj je pco user posted image , preberi si tole:

˝V osnovi gre za notranjo presnovno motnjo delovanja jajčnika, ki povzroči takšne spremembe v delovanju hipofize, ki stanje jajčnika vzdržuje naprej v njegovem zaključenem krogu. Tak jajčnik izloča povečano količino moških spolnih hormonov, jajčni folikli pa pospešeno rastejo, a ne dosežejo stopnje zrelosti in predčasno propadajo. Zaradi stalne rasti in propadanja foliklov se v jajčniku nakopičijo drobne ciste, ki jajčnik nekoliko povečajo, jajčniku pa se tudi odebeli obvojnica, ki še poslabša možnosti, da bi kateri od jajčnih foliklov dozorel in počil (ovulacija). Skratka jajčniki in hipofiza se ujamejo v povratno zanko, ki se sama od sebe ne more ustaviti, vse skupaj pa ima za posledico marsikatero nezaželeno stanje.....˝ (o pco by dr. Pušenjak)

T.i. ˝ciste˝ so v primeru pco torej nerazpočeni folikli oz. propadla jajčeca. Jajčece - folikel - torej v tem primeru ne dozori, ne poči (ne ovulira) in se ne odlušči in ne potuje po jajcevodu, ampak se naloži ob jajčnik.

Pa še sorry, no, ampak splav ni, če semenčica ni prispela do jajčeca, ampak če sta se že združila in je potem zarodek propadel in se skupaj s sluznico izločil.

Pa itak se ne mislim kregat user posted image user posted image user posted image  in mojsoncek, sorry, ker pametujemo na tvoji temi user posted image .

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2006 15:06:09   
Massa26
Samo še to: pco torej ne pomeni, da so pač okrog jajčnika neke ˝bule˝, vse ostalo - O, M.. pa poteka normalno. Če ni O, seveda ne more biti oploditve, pa tudi namreč tudi ni prava menstruacija (od tod tudi nerednost teh krvavitev), ampak se pač sluznica odlušči zaradi hormonskih nihanj oz. pri res dolgih ciklusih zato, ker se pač ne more večno debelit. Tako po domače povedano. Seveda pa ni izključeno, da pa kdaj vmes pride do O in oploditve oziroma M, pač odvisno od tega, ali gre za blažjo ali hujšo motnjo.

Je pa tudi res, da imajo nekatere ženske pač daljše cikluse in je v bistvu vse v redu, zato samo daljši ciklusi ne pomenijo, da gre za pco in da ni O.

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2006 15:10:10   
Anonimen
Je pa tudi res, da imajo nekatere ženske pač daljše cikluse in je v bistvu vse v redu, zato samo daljši ciklusi ne pomenijo, da gre za pco in da ni O.

user posted image user posted image user posted image najlažje razumevanje, če teh ostalih znakov ni. Pa stres je tisti, ki nejveč vpliva na ciklus.

(odgovor članu Massa26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?