Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 10:54:00
|
|
|
|
lexl
|
Pozdravljene. Več glav več ve, zato sprašujem vas. Moja mami mi skoz govori, da moram moji hčerkici, ki je stara 14. mesecev še vedno pasirati hrano, saj ima zgoraj prednje 4 zobke in spodaj tudi prednje 4 zobke, s tem da so spodaj dvojkice še zelo majhne, ker so komaj pokukale na plano. In mami pravi, da otrok še nima dovolj zob in da hrane ne more dovolj prežvečiti. Saj ji dam kakšno sadje, ali pa grisin ali bobi palčke, da grize sama. Ampak meso in makarončke in ostale bolj take zadeve, pa ji še vedno čisto spasiram. Prosila bi za vaše mnenje oz. vaše iskušnje pri vaših otrocih v zvezi s tem. Hvala za odgovore.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 11:15:09
|
|
|
|
Udb
|
Jaz mojemu pikcu ne pasiram več. Mu dam male koščke. PA je star 11 mesecev in ima vse skupaj 4 zobke. Ne vem - po moje je čist od otroka odvisno kako je! Marcel vse lepo prežveči, pa čeprav berz zob, tako da ni problemov. In rajše je v koščkih - če se pa kdaj strma mu pa z vilčko pretlačim.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 11:25:36
|
|
|
|
dskubin
|
naš ima 11 mesecev in 6 zobkov (ena 2kica je komaj ven prilezla), pa se niti ne spomnim, kdaj sem nazadnje pasirala hrano (menda do kakšnih 8ih mesecev, pa še to ne prav pasirala ampak samo pretlačila). Zrežem mu na manjše koščke in on lepo žveči. Nečakinja je dobila pri 14ih mesecih šele 1. zob - pa je takrat jedla že vse živo - od celega jabolka, do zrezkov.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 11:26:31
|
|
|
|
fricka
|
Jaz moji že od 8. meseca ne pasiram. Na začetku sem pretlačila z vilico. Pri 14. mesecih je pa vse sama žvečila- samo na manjše koščke sem ji narezala.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 11:27:24
|
|
|
|
Disney
|
Tudi jaz mojemu ne pasiram,star je pa 10 mesecev in ima 6 zobkov.Meso mu dam na koščke,makarončke pa mu dam na pol in ni nobenega problema.Je pa najbrž odvisno od otroka samega.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 11:43:06
|
|
|
|
Petraa
|
jaz sinu NE pasiram že od 8 meseca.Pa takrat je imel samo en zobek. Ne vidim smisla zakaj bi mu,saj se nauči jesti,.Kasneje se samo razvadi na pasirano hrano in se davi s koščki
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 12:36:29
|
|
|
|
nuala
|
Od 8 meseca naprej ( raje kak teden prej ) ne več.
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 13:14:36
|
|
|
|
MAŠKA
|
Naša je stara 15 mesecev - pasiram sicer že kakšne 4 mesece ne več, ampak še vedno mora biti hrana bolj v malih koščkih. Ne vem kako je s tem... ene mamice niso pasirale nikoli. Pravijo, da hrano kar z vilico pretlačijo in malčki lepo pojejo. Jaz sem poskusila tudi tako, ampak takoj, ko je začutila kakšen košček mi je zbruhala vse - tudi tisto kar je že bilo v želodcu. Prve mesece uvajanja goste hrane, je moralo biti vse lepo kremasto, tudi riž ni hotela jesti, če ni bil spasiran. Zdaj je sicer že bolje, ampak kakšne makarone ali njoke še vedno pretlačim z vilico. Se mi zdi, da število zob nima prav velike vloge pri tem. Naša je dobila prva dva zobka pri 3,5 mesecih, pri desetih mesecih jih je imela že 8, ampak ni vedela zakaj jih ima.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 13:19:47
|
|
|
|
Lejči
|
tudi pri nas nismo pasirali hrane po cca. 9 mesecu. sem ji pa dajala manjše koščke. mora se naučiti, kako se hrano grize, ni druge.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 14:46:36
|
|
|
|
corfu
|
Meni osebno je otroku pri taki starosti adijo pamet pasirati hrano. Oprosti. Otroci ki jejo pri 15 mesecih pasirano so zame kot invalidi in se mi smilijo, ker jih starši niso naučili kako se temu streže. Pusti otroka da raziskuje, odkriva, zakaj ima zobe, čemu so v ustih, naj proba piškot, skorjo kruha, krhelj jabolka, mislim, da boš presenečena, kaj vse obvladajo. Brez zamere, ampak to je moj pogled na to stvar!
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 15:11:46
|
|
|
|
diva 4
|
Pa kako pasiranje Ne se hecat . Daj mu hrano v koščkih.Moja hčerka je pasirano hrano videla nazadnje pri 8ih m.Je čisto normalno jedla, pa je imela samo enke zunaj.Kako pa potem je kruh oz. žemljico?
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 6.10.2006 17:02:41
|
|
|
|
LEJLA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petraa Ne vidim smisla zakaj bi mu,saj se nauči jesti,.Kasneje se samo razvadi na pasirano hrano in se davi s koščki tole lahko z izkusnje potrdim hcerka od moje sestricne sedaj pri dobrih 3h!!! letih NOCE jest nic kar ni spasirano. Revca se kar davi, ker ji gre kar nabruhanje, ce je kaj premalo spasirano. Je pa mamica sama kriva, da ima zdej tako. Do ne vem katerega meseca je puncka jedla samo kuplene kasice (ala frutek in ostale variante), ker previ, da je tam sadje, meso,..... pac sigurno bolj zdravo/bio, kot pa sadje, ki ga kupis v trgovini. Zivijo pa v Nemciji in ne vem ali je pri njih to splosna miselnost ali je to na njenem zelniku zrastlo
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 7.10.2006 20:15:43
|
|
|
|
Dashenka
|
Ne, pri 14m ti res ni potrebno pasirati. Pri 14m navadno otroci jedo skupaj s starši in to isto hrano kot odrasli. Mi smo začeli z uvajanjem GH pri 4m, pa je nisem niti enkrat pasirala, le pretlačila sem jo z vilico. Pri 6m pa je hčerka glodala žemljo ali skorjo kruha in to z dvema zobkoma.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 7.10.2006 23:17:57
|
|
|
|
* Mateja *
|
Moj ima npr. ful rad pire krompir in ga je enako zmečkanga danes kot ga je jedel pred 1 letom. Tko, da je čisto od otroka odvisno, kaj sploh rad je. V mineštri so majhni koščki zelenjave, ker pač tud mi tako jemo. Pašte pa naprimer ne mara in je ni nikol jedel. Odvisno...
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 7.10.2006 23:18:57
|
|
|
|
* Mateja *
|
Al pa ta je pr nas tud dobra- meso v omaki na koščke rajši ne, hrenovko na kose pa ja!!! Hecen mulček!!!!
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 7.10.2006 23:39:02
|
|
|
|
Marogica
|
Oprosti, ta tvoja mama pa ima malo čudne ideje. Našemu sem nehala pasirati pri ca 8. mesecih, sem samo na drobno narezala. Makaroni in podobne zadeve pa pa tako mehki, da nimaš kaj. p.s. Da se ne boš čudila, če se ti b otrok najprej"davil". To je posledica navade pasirane hrane.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 9.10.2006 0:20:19
|
|
|
|
kofetek2010
|
GH smo uvedli pri 4 mesecih in do 6 meseca je jedla pasirano, nato do 8 meseca pretlačeno, od takrat narezano na majhne koščke, oz.sama odgrizne in prežveči mi2 sva skupaj jedli in me je opazovala kako grizem in žvečim
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 9.10.2006 7:50:37
|
|
|
|
lexl
|
Meni osebno je otroku pri taki starosti adijo pamet pasirati hrano. Oprosti. Otroci ki jejo pri 15 mesecih pasirano so zame kot invalidi in se mi smilijo, ker jih starši niso naučili kako se temu streže. Pusti otroka da raziskuje, odkriva, zakaj ima zobe, čemu so v ustih, naj proba piškot, skorjo kruha, krhelj jabolka, mislim, da boš presenečena, kaj vse obvladajo. IZVIRNO SPOROČILO: corfu Sem pa narobe napisala in me niste razumele. Saj dosti stvari je sama npr. žemljico, pa grisine, pa bobi palčke, pa krhlje jabolk, pa tudi piškote in podobne stvari lepo drži sama v roki in je. Ni da čisto nič ne bi jedla trdega, samo kosilo sem ji pa do sedaj vedno pasirala. In ta vikend po vaših nasvetih že vse tlačimo samo z vilico in rezultat tega je, da poje tričetrt manj kot običajno. Ma upam da bo kmalu ugotovila, da mora jest tudi tako hrano, če ne bo pa lačna.
|
|
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 9.10.2006 11:44:17
|
|
|
|
2ursae
|
lexl, kar vztrajaj. Mene tud moj mali (skoraj 13 mesecev, ima pa zgoraj 4, spodaj pa 2 zobeka) kdaj pa kdaj preseneti s tem, da pljune ven koščke hrane, ker gospod pač ni dosti lačen, da bi se mu splačalo pomatrati se z grizenjem . Pa mu dam v ročice kakšno igračko, da se zamoti in potem nevede lepo vse požveči kot je treba. Sem pa tudi oni dan brala članek o razvoju govora, kjer je pisalo, da je uživanje trde hrane oz. koščkov hrane zelo pomembno za pravilen razvoj čeljustnih mišic in posledično tudi govornih sposobnosti.
|
|
RE: PASIRANJE HRANE PRI 14. MESECIH 9.10.2006 13:40:03
|
|
|
|
bobek05
|
tako kot ti je že 2ursae napisala, VZTRAJAJ - četudi manj poje (bo pa imel več vmesnih obrokov) Anej se tudi zdaj uči sam jesti (čez 1 teden bo star 16m) in mu že kar dobro gre, je pa res, da manj poje kot če ga jaz hranim... mu pa zato čez 1h ali 1,5h dam kakšno sadje... naš mali že dolgo ne je pasirane hrane (se ne spomnim kdaj smo to ukinili ).. začelo se je pa tako, da sva mu iz pasirane hrane, hrano nekaj časa žvečila in mu jo dala (najprej malo bolj zmleto, potem pa vedno manj).. zdaj mu dam kar košček mesa, pire, riž, špinačo, goste juhe... je vse sam (malo mimo, pa se ne sekiram), sadje (hruške, banane, jabolka..) pa mu dam kar celo v roko in lepo grize in žveči (edino surovi korenček mu je še malo pretrd oreh in ker ga ne more sam tako lepo zmleti, potem koščke ven pljuva) p.s.: imamo pa 10 zobkov
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?