mika
|
Hja za Mb velja, da če potrebuješ rešilca v nedeljo, je najbolje bolnika spravit v avto in v bolnico, ker reševalcev ni dovolj. To je izkusil moj kolega 2x, ko je njegovega očeta v nedeljo enkrat možganska kap, drugič pa srčna. kar se tiče reševalcev in zdravnika je spet tako kakor naletiš. lani sem tukaj pisala o tem, ko je moj oče dobil vročinske krče. Ponoči je bil zdravnik res vredu in so ga na nosilih nesli v avto. Dežurni zdravnici na UKC, pa se je zdel očirno alkoholik (v življenju ni bil pijan) in nevreden kakršnekoli terapije in ga je odpustila. Čez tri-4ure, je doma imel ponovno vročinski krč in za tiste reševalce nimam besed . ko so prišli je oče bil pri zavesti , na vse odgovarjal, pa smo jim govorili, da se ne zaveda, kar govori, ker to enostavno ni bil on. Naenkrat je dobil moč in vstal, naslednji trenutek je moč izgubil in lezel skupaj. Noben od reševalcev ni pomagal, da smo ga morale ženske držat. zdravnica je rekla:' ja kaj mu pa naj jaz naredim'... pol sem morala mojo sestro odvleč iz sobe, ker je malo manjkalo, da bi se spustila v zdravnico. jo je pa spucala soseda, ki nam je prišla pomagat. potem smo mu pomagali, da je šel po stopnicah v reševalni avto. oče ni imel pojma kaj se je dogajalo in se je djeansko zavedel (kljub temu, da je bil pri zavesti) šele v bolnici, kar je bilo po dveh urah od krča. potem je mama naredila v bolnici rastur in je dobil primerno terapijo. tista zdravnica, ki ga je odpustila, z izgovorom, da mu nič ni, ga med eno tedenskim bivanjem pri njih, ni niti pogledala, ampak se je obrnila vstran. p.r.a.si.ca. I. klase. Hja, mene je strah, kaj bo, če bo kdo od bližnjih spet potreboval pomoč. glede na naše izkušnje in kar preberem v medijih, me ima zakaj bit. očitno je prva pomoč pri nas postala loterija. Tia22, upam, da je gospa sedaj dobro .
|