Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vprašanja 2.12.2007 21:05:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da si odprta 2-3 cm, za porod moraš biti odprta okrog 8 centimetrov. Se motim? (še nisem rodila, pa pač nimam teh izkušenj) Pred kakšnim tednom smo še že pogovarjali o tem- mal čekiraj po forumu.
|
|
|
|
RE: vprašanja 2.12.2007 21:06:21
|
|
|
|
Ninica
|
CK 2-3 cm odprt to pomeni, da je maternični vrat odprt 2-3 cm, ostalo pa ne vem
|
|
[Brisano sporočilo] 2.12.2007 21:22:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: vprašanja 3.12.2007 9:25:10
|
|
|
|
Ines.
|
UPD gl -4. Vprašaj Pušenjaka.
|
|
RE: vprašanja 3.12.2007 9:47:31
|
|
|
|
mml
|
mislm, da je to da je otrok v glavični vstavi, glavica pa 4 cm nad medeničnim dnom
|
|
RE: Označbe v materinski knjigi 6.12.2007 10:49:22
|
|
|
|
popy1A
|
Pozdravljena! Da ne boste natuhtale kakšno novo babištvo, vam raje pomagam IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Pozdravljene. Meni je g napisala v materisnko CK 2-3 cm odprt, UPD gl -4. Ali kakšna ve, kaj to pomeni? Pa zanima me, kdaj se vam je pred porodom odluščil čep? Lp CK je označba za Cervikalni Kanal. Nekateri porodničarji napišejo tudi MU (maternično ustje). CK 2-3 pomeni da si 2-3 cm odprta. Za sam porod mora ustje izginiti, t.j odprtost za cca.10 cm. VPD je okrajšava za Vodilni Plodov Del (lahko glavica ali ritka v primeru medenične vstave). To da je na -4 pomeni, da je še zelo visoko.Če si predstavljaš medenico, potem je na medeničnem vhodu -4, vrednost 0 je na sredini t.j. na interspinalni liniji (najožji del porodnega kanala), na medeničnem izhodu pa je +4. V kolikor rabite še kakšno strokovno informacijo (ki se tiče fizološke nosečnosti in poroda - patologija je v domeni porodničarjev), moderiram forum Porod po meri žensk na Med Over Netu. To ni reklama - želim le, dadobite prave informacije. Lep dan, Polona M. (babica)
|
|
|
|
RE: Označbe v materinski knjigi 6.12.2007 10:58:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za informacije. Lep pozdrav
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?