lučka 25
|
Pozdravljene! Tudi midva že pridno vsak drugi dan že celo leto pa še kar nič. Moj ciklus se giblje od 31 - 49 dni, v povprečju na 37 dni, tako da res težko izračunam kdaj imam O. Sem pa pred kratkim od sedelavke dobila knjigo, kjer piše vse o ovulaciji, ciklusih,... kako s poznavanjem svojega telesa vemo kdaj imamo O. Tam piše, da se pri nekaterih ženskak plodna sluz prične lahko že 6 dni pred O in potem še en dan po O, lahko pa je to samo 12 ur v ciklusu, takrat ko se prične O in moraš res točno takrat ujeti tisti čas. Nekatere ženske imajo plodno sluz prozorno kot beljak, nekatere imajo nekoliko obarvano rdeče, rjavo ali rumeno, ampak v vseh primerih je sluz gladka, vlečljiva in daje občutek mokrote, kot v času . V knjigi tudi piše, da ima le 1/2 žensk O na sredini ciklusa, tiste, ki imajo neredne cikluse pa si to še težje zračunajo, kajti O naj bi bila 12-16 dni pred začetkom naslednje . Zato je pomembno, da spremljamo sluz. Je pa meni, izračunalo na RR, da imam O šele čez 5 dni, sem jo pa imela pred 5 dnevi. Namreč v tem letu sem le 4x zasledila izcedek obarvan z rjavo in v tem času sem se počutila zelo slabo, kot bi imela virozo. Mislila sem, da je to kakšno vnetje, pa mi je ginekolog povedal, da imam tako močno O. Tako, da sem v tem cilklusu prvič potrpela in sva na ta dan, kajti takrat sem res čisto boga. Bomo videli čet 10-14 dni ali bo ali ? A ja, pa še nekaj. Tam tudi piše, da le 30% žensk lahko svojo O (oz., če je prišlo do nje ) ugotovi z merjenjem BT, kajti pri nekaterih so odstopanja BT zelo majhna in zato jo je težko razbrati. Meni npr. niha med 36,0 in 36,6, kajti odstopanja v času O naj bi bila od 0,3-1,0, pri nekaterih pa lahko celo samo 0,1 in zato je težko razbrati spremembo. Ma, sem se kar razpisala. Upam, da sem lahko pomagala in vas nisem še bolj zmedla. Pa veliko sreče nam vsem in čim več ter čez tudi zdrave . Lep dan še naprej!
|