_Arwen_
|
Ne, nisem kemik, sem pa recimo toliko iz živilsko-tehnološke stroke, da mi je jasno, kaj in kako z olivnim oljem. In ostalimi olji, pridobljenimi iz rastlinskih sestavin. Če bi razmišljala tako kot ti, potem v življenju ne bi jedla recimo mesa, jajc, masti nasploh (vsebuje ogromno zadevščin, zaradi katerih bomo umrli, zaradi raka, ateroskleroze, ali pa še česa), oziroma če tako razmišljam, ne bi jedla nič niti mazala se ne bi z ničemer, ker bom tako ali tako enkrat umrla. Ne bit tako ozkotiren...olivno olje (če si se ravno zapičil vanj), je eno najbolj zdravih olj nasploh; ne vsebuje transmaščobnih kislin, vsebuje omega 3 in 6 mašč.kisline, je naraven antioksidant (zato ima znak varovalnega živila) itd. itd. Zaradi tega, ker vsebuje recimo krizen, ne bo nihče bolj mrtev ali pa bolj živ. Pa tudi na tem linku lepo piše, da se vsebnost PAH zvišuje s segrevanjem. Kar je itak splošno znano; večja in večkratna izpostavljenost različnih olj visoki T povišuje njihovo toksičnost. Saj olivnega olja, ki ga kupimo v lekarni, ne bomo pregrevali in se potem mazali z njim. Pa tudi saj si sam napisal; da je koncentracija in resorbcija nizka. Še zmeraj pa trdno stojim za mnenjem in mislim, da ne gre za nikakršno zablodo, da je recimo olivno ali pa ribje ali pa katerokoli naravno olje ali pa hladilno mazilo boljše od mazanja s kremo iz recimo DMja. Sploh ko govorimo o otroški koži.
|