|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrokova alergija na Ariel - pomoč
19.12.2010 23:29:32   
soncnica 3
Oba moja sinova, stara 6 let in 6 mesecev imata alergijo na Ariel. Perem s Persilom Sensitive /prašek za 90 stopinj, tekoči za manj/ in s Frosch-em. Problem imam pri belem perilu, ker mi ga ta praška ne opereta dobro.
Prosim za vaše izkušnje glede pralnih prahov / alergij nanje.
Hvala, Sončnica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrokova alergija na Ariel - pomoč
20.12.2010 9:14:56   
Tejči
Poskusi perilo po končanem pranju še vsaj 2-3 krat splahniti..saj pri klasičnem pranju ostane veliko praška v perilu. 

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2010 10:01:53   
Putka
Probaj prati s kisom, je na tem forumu veliko o tem. Potem rabiš 1/4 doze praška. ALi pa če zavoljo zdravja otrok kakšen flek pustiš na perilu pa pereš s manj agresivnimi praškiuser posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
20.12.2010 10:21:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2010 11:36:46   
soncnica 3
Hvala za vaše nasvete, to da ostane kakšen flek, itak že prakticiram. Včeraj sem na RR že brala o kisu, tako d aga grem danes kupit, pa začnem prakticirat. Pred nekaj leti sem kis že dodajala namesto mehčalca, vendar v posodico, pa se mi je dogajalo, da je imelo perilo neprijeten vonj, tako da ga bom sedaj dodajala že na začetku. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.12.2010 15:48:19   
alenkica
Kaj pa če bi poskusila s pralnimi oreščki? To je čisto naravno, pa ne bi smelo škodit.
Drugače pa je pri nas na italijanski meji znano, da recimo Dash ima veliko manj kemikalij kot Henklovi proizvodi. Je verjetno res, ker ne uniči toliko cunj, kot Ariel, s katerim sem prala nekaj časa.
Pa čimprej pozdravte alergijo!

Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2010 23:09:14   
carbene
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

kot ze napisano: zacni uporabljat manj praska, raje ga nadomesti s kisom: ne uporabljaj mehcalcev, ker zelo drazijo kozo; po potrebi 2x izpiraj.

Meni se nasploh zdi, da ljudje uporabljajo čisto preveč praška in mehčalca. Sama to opazim tudi takrat, ko jem kruh, ki je bil v stiku s tekstilno servieto (pokrivanje, prenašanje, hranjenje). Enostavno TAKOJ začutim v ustih tisti ogaben okus od praška/mehčalca. In na mojo veliko žalost ugotavljam, da sem razen mojega očeta edina, ki to sploh opazi. Lahko si predstavljate, kako se mi obrača želodec, ko je treba iz vljudnosti ali pa iz lakote jesti tak kruh (sploh je na udaru skorja, ki je v neposrednem stiku s tkanino). user posted image Zakaj se ljudje poslužujejo tega?? user posted image Če že mislijo uporabljati tekstil v take namene, naj bo vsaj res konkretno izpran z vodo! user posted image

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2010 6:53:49   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica 3

Hvala za vaše nasvete, to da ostane kakšen flek, itak že prakticiram. Včeraj sem na RR že brala o kisu, tako d aga grem danes kupit, pa začnem prakticirat. Pred nekaj leti sem kis že dodajala namesto mehčalca, vendar v posodico, pa se mi je dogajalo, da je imelo perilo neprijeten vonj, tako da ga bom sedaj dodajala že na začetku. 

Zdaj te pa ne razumem najbolje.
Ali uporabljaš mehčalec ali ne.

Ker če ga uporabljaš, potem najprej tega eliminiraj. Mehčalec namreč neizpran ostane na perilu.

Pa obvezno vklopi funkcijo dvojnega izpiranja.

Za alergije na praške so zadnje čase krivi pralni stroji, ker delajo take "kvazi eko", ki porabijo full malo vode user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2010 22:06:47   
zvezdica_1
ja, ti eko stroji so problem.... jaz perem samo z 2/3 napolnjenega bobna, pa me briga poraba vode in energije... hočem oprane in dišeče cunje... in sem zelo zadovolnja z arielom in kisom. čeprav ga verjetno še endo preveč doziram, ampak 75-90 ml praha v posodici se mi zdi še sprejemljivo.

poskusi s pralnimi sredstvi iz tujine... al pa jih nakupi v mullerju. to, kar prodajajo pri nas, je neko drugo čudo... so jih dobili hrvati( za persil), pa imajo neke izgovore, da je to zaradi trdote vode. če verjamešuser posted image najprej pa črtaj mehčalec, ker bolj verjetno je, da so alergije posledice mehčalca.....

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2010 7:18:37   
soncnica 3
Hvala za nasvete, Dashenka, ja, sedaj uporabljam mehčalec, sem ga pa vedno dozirala zelo malo, približno 1/4 merice, ampak je bil garantirano kriv Ariel, ker se je alergija pojavila pri tavečjem 2x ko sem prala brez mehčalca in obakrat medtem, kosem začela "ponovno" prati z njim. Tudi pri mlajšemu se je pojavila alergija na enak način, prala sem brez mehčalca, pa menjala prašek in se je pojavila. Potem sem s epreprosto odločila da uporabljam mehčalec, ker perilo ni imelo lepega vonja.
Po vaših nasvetih sem začela s kisom, se občutno pozna, tako da, hvala.

< Sporočilo je popravil soncnica 3 -- 24.12.2010 7:20:08 >

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.12.2010 8:13:56   
Najaa
Sama perem z arielom in kisom zdaj ene dva meseca in v tem času sem opazila, da se mi po rokah delajo neke lise, izpuščaji. user posted image Sicer imam ekcem že od rojstva, ampak samo na pregibih npr. na komolcih in prej nikoli nisem uporabljala ariela, ampak dash ki je znan kot nealergijski prašek. Tako da moram narediti preizkus in prati s kakim drugim praškom pa da vidim, če imam to po rokah res od ariela.

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2011 21:49:11   
Kiwa
Tole pa moram komentirat.. Carbene, nisi edina, ki začuti pralne praške/mehčalce v hrani! Jaz take hrane pač ne morem jesti... Bljak, bljak in fuj! user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.