Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 21:42:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, nekaj, kar me zanima že dalj časa. Če otrok je kosilo z vami pri mizi, kako ga hranite? Ali on je takrat kot ostali in ga vi hranite, sami pa jeste kasneje ali istočasno mečete hrano v usta? Se kdaj s partnerjem menjata pri hranjenju? Jaz vedno najprej nahranim Nejca, ko ostali jedo, potem pa sem jaz na vrsti. Ko mož poje, ga on hrani dalje, ker naš piki zelo dolgo papca in potem se jaz najem. Najbolj mi gre na živce to, da če smo povabljeni k tašči na kosilo, se seveda name nihče ne ozira. Ko pridem do svoje hrane, je že mrzla. Zadnjič je že kar tašča začela mizo pospravljati, ko sem jaz začela jesti in potem mi je še rekla: Ja, kaj ti se še nisi najedla??? Mislim, halooo? Ona je v tem času pojedla 4 zrezke, jaz pa sem komaj začela prvega, ker nihče sploh ne opazi, da sem šele začela jesti, ko so oni nehali. Na živce mi to gre in povejte mi, kako to deluje pri vas.
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 21:51:26
|
|
|
|
Baldi
|
U kaka seksi pinki barva...sem se komaj prebil do konca posta Ja menjava se, kako pa? Potem pa še sama( ) malo "mezi", pa je. Je pa lušno hranit otroka, ki uživa ob vsakem grižljaju. Pozabiš, da si sam lačen
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 21:52:16
|
|
|
|
babylove
|
Najprej je otrok (ki za1x zelo hitro poje svojo porcijo ), nato pa dobi v roko keks in ga vztrajno gloda, tako da lahko mi2 v miru pojeva. ...povabi nas pa nihče nikamor...
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 22:19:04
|
|
|
|
Marogica
|
Ta večji je tako ali tako z nami, ko je čas kosila. Ta manjši (11 mes), pa je v bistvu tudi z nami in to tako, da ga jaz hranim, vmes pa jem tudi svoje kosilo. Ker je mož prej gotov, se nato zamenjava. Želim, da se navadi, da se obroki jedo skupaj in da smo vsi pri mizi
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 22:29:31
|
|
|
|
Dejča
|
Jaz Taro še dojim, toda če je budna in sitna, ko jemo, izgleda takole: najprej jo jaz držim, pa ati je, jaz pa malo pikam po krožniku, pol pa zamenjava (ali pa obratni vrstni red). Če jemo pri naših, jo vmes malo povarva še moja mami, če pri tašči, ona ... V restavraciji - ko je treba do prevajalnice ravno takrat, ko prinesejo na mizo, pa jem mrzlo ...
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 22:34:09
|
|
|
|
Ro-La
|
Sama jem z levico, medtem ko malega hranim z desnico
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 22:40:44
|
|
|
|
CatJa
|
Skupaj jemo samo ob vikendih. Dokler še ni jedel sam, sva se izmenjavala oz. je tamali sam določil, kdo ima čast, da ga lahko hrani. Zdaj pa tako ali tako ne pusti, da ga kdo pita, ker nastane pravi vik in krik, če nima sam žlice v roki.
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 22:47:52
|
|
|
|
urbancek
|
Praviloma dam malemu juho vnaprej, potem jo pojemo ostali, ostali del kosila pa pojemo skupaj. Malo dajem ta malmu, zraven pa jem jaz. drugače pa je če je takrat zbujen naš najmlajši, takrat ga hrani , ker imam jaz malčka čez roko, razen seveda ko jem juho, takrat pa je v lupinici, če imamo srečo počaka celo kosilo v lupinici (najmlajši) - a sem zakomplicirala, pa niti ni komplicirano. Nam kar fajn ratuje skombinirat vse skupaj. Lp
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 23:00:38
|
|
|
|
lutka
|
UF, pri nas je pa to pravi podvig, sploh ko sem sama doma. Enega dam v stolček, drugega na krilo, potem pa jemo. Nakar se Matic spomne in v stolčku vstane ....zato moram dat Žigata na tla, da posadim Matica nazaj in tako naprej, dokler ne gresta oba na tla in jesta stoje. Sem poskusila že tisoč načinov, da bi se najedla v miru, ampak zaenkrat mi še ni ratalo . Potem grem pa še jaz jest, ampak je to kosilo bolj "na hiterco" ker moram skakat od enega do drugega, ker delata same bedarije Edina tolažba mi je to, da bosta zrastla in bom tudi jaz dočakala dan, ko bom kosilo pojedla v miru.... lp
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 23:22:38
|
|
|
|
frutka_
|
Doma sedi v svojem stolčku in se prehranjuje sam, če blagovoli ga LAHKO POGOJNO dohranjujemo. Pri mojih starših ima tudi svoj stolček, pri njegovih pa se skoraj tepemo kje bo sedel, ker bi ga vsi hranili. Običajno ga začne hraniti babica in nato malo jaz pa ati. Tvojemu ga enkrat kar v roke potisni pa se naj in heca s hranjenjem. Ti pa v miru pojej in nato vzemi malega. Vska ima prvico do mirnega obroka, če ne gre drugače pa ga naj hrani enkart eden in enkrat drugi.
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 23:47:14
|
|
|
|
KODA
|
Vedno sva se izmenjavala.Včasih pa sem tamalega tudi prej nahranila,nato sem mu pa malo še naložila na krožnik,tako,da je tudi sam poskušal malo jesti.
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 28.11.2005 23:54:57
|
|
|
|
Magi*
|
tut jaz ne vem, kdaj sem nazadnje v miru pojužnala. najboljše je bilo pa zadnjič v gostilni z njegovimi starši. so ugotovili, da je pa tale naša miška tako zelo pridna, kot je ne bi bilo. niso pa opazili, da imam jaz roke do tal, da še nič nisem uspela pojesti, da mož baše hrano v usta, da jo bo lahko preprijel... glavno, da se njim sploh ne zdi problem v nabito polni gostilni sedet in se it slow food z 11. mesečnico...
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 6:30:52
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Moja hči vedno je takrat kot midva. Ji dam hrano na njen krožniček, da se lepo ohladi in ji vmes dajem jest. Zdaj tudi že sama je in ni problema. Tako, da res vedno skupaj jemo. Mi ni všeč, da otroci nekje posebej jedo. Mi je zelo fajn, da je kosilo kot nekakšen družinski obred, ker vsaj takrat smo vsi skupaj.
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 8:29:32
|
|
|
|
dory
|
Me je tamal naucil,da je bols,da prej je on,pol pa sele mi...in ko je sit tud ni panike,ce sedi za mizo in popapca se kej...v nasprotnem primeru je kosilo vsepovsod , krici,tuli in razbija,tako da od kosila nima nihce nic...
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 9:26:12
|
|
|
|
Špacka
|
Med tednom ne jemo skupaj, tako da najprej Lina, potem si še sama vzamem, čeprav se mi ne da sama jest, če smo skupaj, najprej Lina-normalno. V nedeljo smo pri mojih starših, edini dan, ko normalno pojem kosilo, ker jo moja mami vzame in ji da jest... Če smo slučajno pri tastu in tašči na kosilu, se je pa treba znajti- ponavadi tam najbolj komplicira, dela nemir pri mizi, vleče krožnik....no tako, da mi tašča ne pozabi povedat, da njena to nista delala in da jo bo treba odvadit
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 9:35:49
|
|
|
|
Anonimen
|
mi vedno jemo skupaj in lepo jem sama pa njo zravn futram :) zato so ženski možgani omogočili večopravilnost. moj tega namreč ne zmore, zato jo skoraj vedno futram js. mal pa še sama je če so koščki. juhe pač še ne zna.
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 21:33:18
|
|
|
|
giga
|
Na žalost pr nas ne jemo skupi, ker se skor nč ne vidmo. S ta malim jeva skupi samo takrat, kadar je kaj "za s prsti pojest". Takrat uživava sto na uro. tak obed je po navadi zajtrk.
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 21:37:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz se sicer ne spomnim dobro, ampak glede na mojo požrešnost ni variante, da bi najprej dajala jesti Tioborju, jaz pa imela zraven poln krožnik. Po moje sva jedla oba hkrati.
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 23:02:51
|
|
|
|
smrka
|
Jest mojo 4 mesečnico če je čas za flašo nahranim, ko imam jest kosilo, potem jo dam v sedežek in jo postavim zraven mize v kuhni pa me lepo gleda ko mama papa. Mislim pa go bo večja, bove jedle takole: malo mami, malo adriana, malo mami....
|
|
|
|
RE: Otrok pri mizi - kako jeste? 29.11.2005 23:54:52
|
|
|
|
piščanc
|
naš čmrl je pa ponavadi prvi - ker ne more dočakati. tako najprej on poje, medtem mož znosi na mizo kosilo za ostale in začnejo jesti. žiga ponavadi hitro poje, tako da se moje kosilo ravno prav ohladi :), no če je pa zelo lačen imam pa kdaj tudi mrzlega. Ko konča kašico dobi na mizico malo mojega kosila in sam nosi v usta (korenček, grah, meso, krompir, zadnjič je z velikim veseljem clo zelje basal v usta...), ali pa mu dajem po žlici še moje kosilo, še posebej če je goveja juha, to obožuje. ko se naveliča in samo še meče po tleh prižgem telebajske in v miru do konca pojem. seveda zadnja. v bistvu sem vesela, da je, tako da se tudi kosilu v miru odpovem, samo da smo vsi siti. v gostih na kosilu pa skupaj še nismo bili, ko je v varstvu pri babici tudi najprej on poje, potem babica.
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.