|
Otrok noče spati - prosim, pomoč!!! 12.3.2006 9:37:52
|
|
|
|
trisha32
|
Drage mamice, prosim, da mi pomagate najti rešitev glede spanja, ker sva z možem že kot dva zombija. Naša 11-mesečnica nikoli ni bila velika zaspanka, še mesec nazaj sem jo tudi po trikrat na noč dojila, vendar je vedno lepo zaspala nazaj. Mislila sem, da slabše ne more bit, pa sem se zmotila. Odkar je začela hoditi ob opori, ne more biti niti 5 minut pri miru. Posledica tega je, da se noče več leže previjati (histeričen jok, brcanje, odrivanje ...) in seveda spati. Skratka, cel čas bi bila v vertikali. Čez dan jo včasih lažje, včasih težje uspavamo (1- do 2-krat na dan), pri babici (kjer bo tri mesece v varstvu, ker odhajam v službo) pa zaspi le v vozičku, pa še to le na kratko. No, prave težave pa se začnejo zvečer oz. ponoči. Mala se zbuja non-stop, tudi na 15 min, joka in se dviguje, včasih je tako zmatrana, da ji glavica kar pada v naročje, toda bog ne daj, da bi jo polegel. Včasih pa se dvigne, lepo sedi v postelji, se meni sama s sabo, ploska ... Imam občutek, da bi najraje videla, da bi jo odnesli v dnevno, kjer bi capljala okrog ... Vse skupaj pa se je začelo (morda slučajno?), ko sva jo nekega dne dala spat in odšla ven na večerjo (prvič po porodu), že kmalu zatem pa se je zbudila in ob sebi zagledala babico. Sicer ni jokala, zaspati nazaj pa ni hotela, in ko jo je odnesla v dnevno ter se z njo igrala (2 uri), je bila baje zelo dobre volje. Okrog 24. ure je omagala in na rokah zaspala. Ko sva kmalu zatem prišla domov, je sicer spala, vendar se je že čez pol ure začela zbujati z jokom ... in tako na pol ure do jutra. In od takrat dalje z redkimi izjemami ne spimo. Zbuja se, dava ji dudo, zaspi za 15 min, se zbudi, vodo ... dudo ... pa v najino posteljo ... pa se vrti, dviguje, pada nazaj ... Za znoret! Malce sem se razpisala, vendar sem želela, da si situacijo vsaj malo predstavljate. Aja, zobki jo tudi matrajo, vendar takrat joka čisto drugače (prej ima drisko, plenični izpuščaj), tako da ji damo calpol. Vsak dan pa sigurno niso zobki. Lepo prosim za podobne izkušnje in nasvete. Hvala in lep pozdrav, Trisha32
|
|
|