ronja
|
Mami faza. Pri nas je bila tudi pri puncah veliko bolj izrazita kot pri tamalem (mogoče še pride, samo dvomim, tamali ga gleda ko boga, punci ga nikoli nista tako:D) Pa punčke pa mamice... ne vem - me smo jim vzor, je drugačna vez kot s fantkom. Sem se pogovarjala zdaj že z veliko mamicam, ki imajo oboje, pa jih večina pravi, da je drugače: fantje so bolj neposredni, zelo lahko jih je imet rad in zelo lahko imajo radi nazaj in se veliko manj sekirajo (v povprečju) za to, če smo tečne ali karkoli. Punčke pa so bolj občutljive in moramo bit mame previdnejše, bolj nas resno jemljejo, itd... Mogoče je v tem fora: pri nas oči dostikrat ne vidi dovolj hitro, da pa eni ni do zafrkancije in potem je jok. Sama to veliko lažje vidim, oni so pa bolj za hece, veliko manj občutljivi (tudi tamali res ni občutljiv - njega bi po moje lahko po riti, pa se ne bi sekiral -ne vem, nisem probala, ampak vsekakor ne zgleda, da bi se; punci lahko ful prizadane že če ju grdo pogledava v kakem trenutku - ne vedno, ampak je bilo isto, ko sta bili istih let kot je mali zdaj). Mogoče ne vidi tega? Pri nas je to izrazito tako in punci imata očija sicer zelo zelo radi, ga pogrešata, če ga ni, on se ogromno ukvarja z njimi, vendar če jim bova dala na izbiro, kdo bo recimo zobke umil, bo to mami - je bilo isto, dokler sem večinoma jaz umivala in zdaj, ko jim večinoma on umiva. Ne vem, a je fora v karakterju ali v spolu, ali pač naključje. Ampak je dostikrat tako, čeprav so punčke pregovorno očijeve - samo zgleda pregovor ne drži za vse:D.