|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok na sprednjem sedežu - odgovor policije!
11.11.2006 18:33:41   
tulip
Če še koga zanima, objavljam odgovor na moje vprašanje glede namestitve otroškega sedeža spredaj, ki sem ga zastavila na spletni strani Policije!user posted image

user posted image  VPRAŠANJE:
Pozdravljeni, zanima me naslednje: otroški varnostni sedeži do 9 kg, ki morajo biti pripeti vzvratno, so v avtomobilu brez vključenega airbaga lahko na sprednjem - sovoznikovem sedežu. Kaj pa tisti, ki so obrnjeni naprej - skupina od 9 do 18 kg, velja to pravilo tudi za njih ali morajo biti striktno zadaj? In če ja, zakaj je ta razlika? Hvala za odgovor!

user posted image  ODGOVOR:
Spoštovani!
V nadaljevanju vam posredujemo odgovor, ki ga je pripravil Sektor
prometne policije Generalne policijske uprave:

Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim
sistemom mora biti otrok, mlajši od 12 let ali  manjši od 150 cm,
zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti
in telesni masi. V osebnem  avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih
lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme
sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu.

Otroci lahko torej v vozilu sedijo na prednjih sedežih, če so zavarovani
z ustreznimi zadrževalnimi sistemi (otroški sedež). Ti zadrževalni
sistemi morajo biti v vozilu uporabljeni na način, kot to predpiše
proizvajalec (pravilno obrnjeni). V kolikor v vozilu ni vgrajenih
varnostnih pasov (starejša vozila), morajo otroci sedeti na zadnjih
sedežih. Zakonodaja ne predpisuje, da mora biti v primeru, da otrok sedi
na prvih sedežih, varnostni meh izklopljen. To priporočajo nekateri
proizvajalci vozil.

--
Lep pozdrav,
Sektor za odnose z javnostmi
user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic...
11.11.2006 19:29:34   
Micy
No lepo.user posted image user posted image user posted image

Ampak naša uživa v svojem sedežu kar odzadaj.user posted image

Love is in di er.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2006 19:59:09   
Anonimen
A potem se lahko stolček 9-18 kg spredaj montira? user posted image user posted image user posted image
Saj dejansko, če malo pomislimo - če je otrok pravilno pripet v stolčku, se z njim enako (ne)zgodi pri nesreči, ne glede na položaj v avtu. Razen če upoštevamo statistično varnost mest v avtu.

Kar pa se airbaga tiče, pa jaz ne bi riskirala, da bi airbag vdaril v lupinico na sprednjem sedežu. V mojem avtu se pač ne da izklopit in je zato nikoli nisem montirala spredaj.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2006 20:02:24   
soncek&luna
jaz vem za romerjeve avtosedeze (9-18kg), da se lahko tudi spredaj montirajo in pri tem je airbag lahko vklopljen.

pri lupinici pa mora po moje bit obvezno izklopljen, drgac lupinco cist nazaj porine in malcka stisne med lupinco in sedezem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2006 10:38:06   
Blink1
user posted image user posted image dvosledno motorno vozilo....zadrževalni sistem...No skoraj sem potrebovala slovar...kako strokovno napisano...

Jaz sem jajčko vozila spredaj, ker nisem imela airbag-a, fant jo je vozil zadaj, ker se njegov ni dal izklopit. Sedeže 9-18 pa imava tudi zadaj...ne vem, se mi zdi da je le bolj varno...Kaj pa vemuser posted image

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2006 8:27:37   
Olivija
Dobro vedeti user posted image . Sicer sva lani hrošča prodala, tako da otroka ne vozim več spredaj, nevem pa, če me ne bo kaj pičilo, pa bom spet kakšnega kupila.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.11.2006 17:47:31   
Gina
Po zakonu povprečja, se daleč največ poškodb v prometnih nesrečah zgodi na sovoznikovem sedežu, tako da res ne vem, zakaj bi izzivali usodo, če ni treba. Zaradi mene lahko policija dovoli tudi to, pa ne bom dala otroškega sedeža spredaj. Zaradi sebe, zaradi mojega otroka.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.11.2006 20:53:41   
Pajaca
Karkoli že odgovori policija mi je vseeno, mojadva otroka sedita striktno v svojih avtosedežih (prej v lupinci) na zadnjih sedežih. Še na misel mi ni nikoli prišlo da bi dala otroka na sprednji sedež. Po moje sodijo otroci zadaj, pa konec. Tko da mi je kar gloza ko vidim kako se otroci v lupincah prevažajo spredaj, pa mamico ki skoz neki žoka v otročka, pa duda je ven padla, pa buci buc, pa kapca ti nagaja..... jaz sem lepo ustavla, če je bil kakšen jok, pa zlezla zadi in pokukala kaj dogaja. Se mi zdi to najbolj varno. Ampak vsak po svoje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......