Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Otrok na sprednjem sedežu - odgovor policije! 11.11.2006 18:33:41
|
|
|
|
tulip
|
Če še koga zanima, objavljam odgovor na moje vprašanje glede namestitve otroškega sedeža spredaj, ki sem ga zastavila na spletni strani Policije! VPRAŠANJE: Pozdravljeni, zanima me naslednje: otroški varnostni sedeži do 9 kg, ki morajo biti pripeti vzvratno, so v avtomobilu brez vključenega airbaga lahko na sprednjem - sovoznikovem sedežu. Kaj pa tisti, ki so obrnjeni naprej - skupina od 9 do 18 kg, velja to pravilo tudi za njih ali morajo biti striktno zadaj? In če ja, zakaj je ta razlika? Hvala za odgovor! ODGOVOR: Spoštovani! V nadaljevanju vam posredujemo odgovor, ki ga je pripravil Sektor prometne policije Generalne policijske uprave: Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu. Otroci lahko torej v vozilu sedijo na prednjih sedežih, če so zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi (otroški sedež). Ti zadrževalni sistemi morajo biti v vozilu uporabljeni na način, kot to predpiše proizvajalec (pravilno obrnjeni). V kolikor v vozilu ni vgrajenih varnostnih pasov (starejša vozila), morajo otroci sedeti na zadnjih sedežih. Zakonodaja ne predpisuje, da mora biti v primeru, da otrok sedi na prvih sedežih, varnostni meh izklopljen. To priporočajo nekateri proizvajalci vozil. -- Lep pozdrav, Sektor za odnose z javnostmi
|
|
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 11.11.2006 19:29:34
|
|
|
|
Micy
|
No lepo. Ampak naša uživa v svojem sedežu kar odzadaj.
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 11.11.2006 19:59:09
|
|
|
|
Anonimen
|
A potem se lahko stolček 9-18 kg spredaj montira? Saj dejansko, če malo pomislimo - če je otrok pravilno pripet v stolčku, se z njim enako (ne)zgodi pri nesreči, ne glede na položaj v avtu. Razen če upoštevamo statistično varnost mest v avtu. Kar pa se airbaga tiče, pa jaz ne bi riskirala, da bi airbag vdaril v lupinico na sprednjem sedežu. V mojem avtu se pač ne da izklopit in je zato nikoli nisem montirala spredaj.
|
|
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 11.11.2006 20:02:24
|
|
|
|
soncek&luna
|
jaz vem za romerjeve avtosedeze (9-18kg), da se lahko tudi spredaj montirajo in pri tem je airbag lahko vklopljen. pri lupinici pa mora po moje bit obvezno izklopljen, drgac lupinco cist nazaj porine in malcka stisne med lupinco in sedezem
|
|
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 13.11.2006 10:38:06
|
|
|
|
Blink1
|
dvosledno motorno vozilo....zadrževalni sistem...No skoraj sem potrebovala slovar...kako strokovno napisano... Jaz sem jajčko vozila spredaj, ker nisem imela airbag-a, fant jo je vozil zadaj, ker se njegov ni dal izklopit. Sedeže 9-18 pa imava tudi zadaj...ne vem, se mi zdi da je le bolj varno...Kaj pa vem
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 14.11.2006 8:27:37
|
|
|
|
Olivija
|
Dobro vedeti . Sicer sva lani hrošča prodala, tako da otroka ne vozim več spredaj, nevem pa, če me ne bo kaj pičilo, pa bom spet kakšnega kupila.
|
|
|
|
RE: Otrok na sprednjem sedežu - odgovor polic... 15.11.2006 17:47:31
|
|
|
|
Gina
|
Po zakonu povprečja, se daleč največ poškodb v prometnih nesrečah zgodi na sovoznikovem sedežu, tako da res ne vem, zakaj bi izzivali usodo, če ni treba. Zaradi mene lahko policija dovoli tudi to, pa ne bom dala otroškega sedeža spredaj. Zaradi sebe, zaradi mojega otroka.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......