Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Otroci so podoba svojih staršev 9.3.2007 20:58:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne še. Kakšna pa je njena filozofija? Če se ti da napisat....
|
|
|
|
RE: Otroci so podoba svojih staršev 9.3.2007 22:07:26
|
|
|
|
caillou
|
Resnično se jo splača prebrati. Je pa ta knjiga napisana po pesmi Dorothy Law Nolte Otroci se naučijo, kar živijo. Nastala je leta 1954 in obšla svet. Vsako poglavje je namenjeno posameznemu verzu pesmi. Naj izpišem nekaj verzov po poglavjih: - Če otroci doživljajo grajanje, se naučijo obsojati
- Če otroci doživljajo sovražnost, se naučijo nasilnosti
- Če otroci doživljajo strah, se naučijo biti zaskrbljeni
- Če otroci doživljajo pomilovanje, se naučijo smiliti samim sebi
- Če otroci doživljajo zasmehovanje, postanejo zaprti vase
- Če otroci doživljajo ljubosumje, se naučijo zavisti
- Če otroci doživljajo sramoto, se naučijo prevzemati krivdo
- Če otroci doživljajo spodbudo, se naučijo samozavesti
- .........
- ......
- ....
- Če otroci doživljajo prijateljstvo, se naučijo, da je svet prijeten kraj za življenje (zadnje 19. poglavje)
Baje jo priporočajo tako vzgojiteljem, učiteljem kot staršem pri vzgoji otrok. Ne vem, bomo videli, sem pri 10. poglavju. Meni je zelo zanimiva in jo priporočam.
|
|
RE: Otroci so podoba svojih staršev 10.3.2007 10:06:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Merci
|
|
|
|
RE: Otroci so podoba svojih staršev 12.3.2007 20:52:01
|
|
|
|
Rubin.
|
Jaz sem brala to knjigo in se strinjam z avtorico. Sej če pogledaš, je vse logično. Moram reč, da se kar držim tega kar je napisano (sem si tudi zadeve natisnila in visijo na steni, v opomin), in moram reč, da gresta (vsaj pri meni) teorija in praksa kar dobro skupaj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?