|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
1.8.2005 22:15:54   
ANAJURIJ
Sigurno se je ze katera/i srecala s tem problemom. Ker sem na porodniski je med pocitnicami doma tudi moja pet letna princeska. seveda rabi druzbo, saj jaz nisem ravno prava druzba za cel dan. Cez cesto pa zivita bratec in sestrica (6 in 8 let), ki nimata ne pravega varstva, ne prave vzgoje in nobenega reda. K nam prideta ze ob devetih in sta z manjsimi presledki pri nas skoraj do vecera, ko jih morava dobesedno vreci ven, ker gredo nasi otroci vecerjat, se umivat in seveda spat. Jaz skrbim, da so namazani s kremo za soncenje, da niso zejni, da niso prevec na soncu, da se ne derejo prevec in da ne delajo neumnosti. Ne razumeta, da mora moja:rozica: popoldne pocivat in mi sedita na vrtu in jo "cakata", medtem ko ne moreta domov, ker mama "cisti pecico" ali "pospravlja podstresje". Kaj naj naredimo. Sicer nisem komplikator in vem, da otroci pac rabijo druzbo, samo ta se mi ne zdi ravno primerna. Otroka zal nimata osnovnih socialnih navad. Prideta kar na vrt in potem v hiso in v kopalnico ali kuhinjo ali kam pac nanese. Malo sva jih z mozem ze prizemljila, vendar nama pocasi zmanjkuje idej in potrplenja. Kaj naj narediva? Tamale ne bi rada ze pri rosnih petih letih morila z nekimi vzorci, ne najdeva pa neke prave poti. Zaklenjena vrata na vrt zal ne pomagajo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
1.8.2005 22:21:23   
lefairyon
kaj pa pogovor s staši teh otrok...mislim halo saj niste vi dobrodelna ustanova varstva otrok neodgovornih staršev...stopita z možem do njih in jima naravnost povejta da bi radi imeli časa malo tudi samo zase in svojo družino...mi smo tako razjasnili s sosedi in se držijo naše želje po samoti...saj ne rečem da pridejo za kakšno urico-dve ampak cel dan je pa res preveč...starši teh otrok pa se zgleda obnašajo kot da imajo oni vedno dela vi pa nikoli...mislim da je edini način odkrit pogovor...
lp, nadi:rozica:

(odgovor članu ANAJURIJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
1.8.2005 22:23:35   
Naty*Taja
Po moje je najboljša rešitev pogovor z njunimi starši, ker otroci itak nebi razumeli, če jim poveš, da ne morejo bit cel dan pri tebi! Če se to seveda da, ker vem, da je danes vse preveč staršev, ki jim to zelo paše, ker se jim ne da ukvarjat z lastnimi otroci in se potem kr butle naredijo in jih pustijo. Je pa čist normalno, da taki otroci potem nimajo nobenih osnov bontona in lepega vedenja. Ne vejo kaj je prav in kaj ne v naši socializaciji. Na žalost pa ne pomaga nič, ker sami ne vejo, da kaj narobe delajo, če jim starši tega ne vcepijo. Verjetno bo prišlo tudi do zamere, sam zakaj bi pa vi ne živeli kakor vam paše?!
Upam, da ti bo ratalo tole rešit na čim lepši način.

(odgovor članu ANAJURIJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
1.8.2005 22:40:47   
mamči
Lani sem imela sličen problem - moj še ne 2leti star sin je imel skozi na obisku malo starejšo punčko. Res pa je,da je bla punčka (sosedova) lepo vzgojena, ampak straaašno naporna. Pa še mlajšo sestrico je kdaj pa kdaj zraven pripeljala in sem skozi stregla te 3 mladiče- pa lačna, pa žejna, pa lulat, pa osa, pa pajek... Jaz pa iz službe, čisto fertik, pa sem samo laufala. Pa taka sila mi je že bla včasih, da sma namišljeno mogla z mojim malim kam nujno.. Ja pa čakale sta ga tudi, da se je naspal, pa previl. Ampak sem jima pa potem lepo odločno, ne grobo kaj dopovedala- npr. čas za spanje in počitek, ker moj mali to rabi, je še mali... Sta se mi pa malo seveda tudi smilile - cele počitnice tako brez prave družbe, pa se nimata kam dat, pa pol, da ja nebi čutile da sta še meni na poti...Glih danes pa sem jamrala, kak je to hudo, ker moj sin nima žive dušice, da bi se lahko z njim igral! Daleč okoli ni nobenega otročka, moj sin ni v vrcu, jaz pa zadnje dneve pred porodom - vsa okorna in za njegove igre nekoristna...Mi je pa zdaj hujši pogled na ogromno dvorišče polno igral in sam moj otroček- bi rada da bi kdo od kod prišel in bi bili otroci malo med sabo...

(odgovor članu ANAJURIJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
2.8.2005 7:43:19   
mamsi
Jaz imam veliko sosedov z otroci vseh starosti od 5 mesecev pa do 10 let.

Meni je všeč, ker otroci radi pridejo k nam - ampak samo da smo zunaj. Nikakor ne pustim da so notri. So bili takšni, da so kar prišli, juriš skozi vrata in po celi bajti laufat, v kopalnico vdret - pa mi se nikjer ne zaklepamo. Pa sem otrokom - starejšim - mlajši itak sledijo - povedala, da ne dovolim, da si dovolijo čez prag brez vprašanja. Ko niso ubogali sem jih prijazno vprašala, ali bodo sami znali ven ali jim jaz pomagam - in mogla sem jim prav prijazno pomagati, vsakega okol pasu prijeti in odnesti ven. Njim se je to celo zdelo zabavno ampak zdaj vedo - ne smejo not!! Madona, kdo jih bo pa gledal in merkal, da ne bodo vsega okol obrnili. In če so mlajši pokakani, žejni in lačni povem naj poišče mamico, da jim bo rada pomagala.;)
Ko je mala lačna ali zaspana, se poslovimo, ostalim razložim, da gre jest in spat. Kaj hitro pogruntajo da čakanje ni zanimivo, ker igrati pri nas - brez nas zraven tudi ne dovolim. (Sm huda k pajk - a ne8), ampak jaz spoštujem druge in pričakujem tudi, da drugi spoštujejo nas - naš način)

Imam zelo rada njihovo družbo ampak si dovolim tudi postavljati meje - dokler so pri nas na vrtu. Ne delam si dela z njimi, le družimo se. Zame je to fajn rešitev, čim bi še njih pedenala, bi postalo breme in bi jih odgnala tudi kot samo družbo za mojo hči. Zaenkrat me porajtajo, igrajo se s hčerko in vedo, da to je vse, kar se pri nas dobi. Včasih tudi kak piškot. Ampak od samega začetka sem jasno povedala, kaj lahko pričakujejo.

Najdi tudi ti en kompromis, če jih pa res ne želiš več videti, seveda lahko stopiš do sosedov in jim par krepkih poveš, tako da bo mir.

Vso srečo.

(odgovor članu ANAJURIJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Otroci in njihovi problematicni prijatelji. P...
2.8.2005 7:58:48   
puncica
Tudi pri nas so sosedovi otroc stari od 3 do 8 let, so 4 in to 2 fanta in 2 punce. Nazadnje, ko smo naši tamali postavl peskovnik s kamenčki, je tamlajš fantek star 5 let vse pesek ven zmetal takrat mi je zakuhal, sem kr povedala odločn da se v peskovniku nimajo kaj za igrat če Janje in mene ni zunaj, če pa prideva pa so dobrodošli in tako ko je budna se igra zunaj res priracata punce 3 letnica in 6 letnica in potem našo janjo opazujeta, morem bit pa vedno zraven, ker če jo pustim 2 minute samo slišim jok, če pa sem zraven je pa vse ok. Tud s kolesi jim ne pustim se vozit mim naših avtov in po dvorišču imajo dost velikega pri sosedih. Jst sem kr meje postavla, hvala bogu pa ne hodita v stanovanje, sta tako vzgojeni. Če sta pa lačni in žejni, pa tudi jaz rečem, da ima mamica sigurno kaj za njiju. Je pa res, da po pol ure sigurno kdo pride po nju (starši, babica,...) al pa vsaj pogledat kaj počneta. Ko pa gre Janja spat se pa posloviva, vrate zaprema in potem ni več zanimivo in gresta domov.

Hm kaj narest, jst bi jima kr dala vedet kaj se sme in kaj ne, pa naj se gresta drugam igrat če imata tako neodgovorne starše, da ju kr pustita ko pučeta pečico.:zmeden2:

(odgovor članu ANAJURIJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




koliko ste stari? :)
marjetica23



do 20 (7%)

20-25 (17%)

25-30 (29%)

30-35 (30%)

35-40 (9%)

več kot 40 (7%)


Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!