Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Otroški dodatek - vprašanje 1.4.2008 10:21:42
|
|
|
|
Mesečnica
|
Ravnokar izpolnjujem novo vlogo za OD za našega , rojenega maja 2007. Pomagajte mi, nekaj mi ni jasno: ali je treba med dohodki navesti tudi denarno pomoč ob rojstvu otroka, ki jo dobiš od države (tistih cca. 250 evrov), in tisto, ki jo dobiš od občine (naša občina je dala 200 evrov)? Če ja, kam? Pa še to: kaj natančno je mišljeno v rubriki "3. Dohodki in prejemki, ki jih CSD pridobi po uradni dolžnosti" pod šifro 301 - Denarna socialna pomoč po Zakonu o socialnem varstvu (je to samo izredna socialna pomoč, ali je tukaj mišljena denarna pomoč ob rojstvu otroka ) in pod šifro 304 - Starševski dodatek s prispevki (je to pravzaprav otroški dodatek )? Madona, saj imam šole narejene, pa včasih pri teh neumnih obrazcih oz. vlogah kar odpovem, navodila so pa itak povsem zanič
|
|
|
|
RE: Otroški dodatek - vprašanje 1.4.2008 10:28:19
|
|
|
|
honey
|
Jaz bi sicer morala izpolnit obrazec do 31.3., pa mi ga še ni uspelo. Tako da se bom najbrž danes ali pa jutri ukvarjala z istimi vprašanji - kako so lahko ti obrazci tako butasti . In to se sprašujem vsako leto znova.
|
|
|
|
RE: Otroški dodatek - vprašanje 1.4.2008 11:12:44
|
|
|
|
Bombažek
|
kolikor se spomnim, vpišeš samo plačo, vse tiste dodatke od države, občine in socialne pa ne! Mene pa zanima, če lahko dam novo vlogo. Dala sem jo namreč januarja, pa sem morala vnesti plačo od leta 2006, ko sem celo leto delala, po marcu pa se vpiše plača za leto 2007, ko pa sem bila celo leto na bolniški in je razlika veliiika.
|
|
|
|
RE: Otroški dodatek - vprašanje 1.4.2008 11:36:01
|
|
|
|
Maš
|
Pomoč ob rojstvu otroka se ne upošteva in je tudi nikamor ne napišeš. Denarna socialna pomoč je pač socialna pomoč, ne pa pomoč ob rojstvu otroka. In starševski dodatek je starševski dodatek (dobivajo ga tiste mamice, ki niso zaposlene - študentke, brezposelne ...). Bombažek: sem imela podobno situacijo, pa so mi rekli, da ne morem oddati nove vloge (no, oddaš jo seveda lahko, samo oni je potem ne upoštevajo ).
|
|
|
| Stran: [1] |
oktoberdapealKatero ime bi izbrali za fantka?Max (
33%)
Alex (
26%)
Tinijan (
8%)
Leo (
20%)
Kris (
14%)
Število vseh glasov: 229Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!