|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek
30.8.2012 8:36:08   
sončnica24
Eno vprašanje, nisem nikjer zasledila odgovora. Ena sorodnica se je po rojstvu otroka prijavila kot samohranilka - ni pa to nikoli bila. Do sedaj je bil sklep sodišča dovolj, sedaj pa je v avgustu oddala vlogo za otroški dodatek - ji sep poteče, otrok je že v šoli in je domov dobila da naj na csd pripelje dve priči, ki bota to njeno samohranilstvo potrdili.
Sedaj pa jo zanima, če doda na pole partnerja ali bo morala vračati ves otroški dodatek za nazaj ali ne? Se pravi za celih 9 let kolikor je otrok star, ali samo za letošnje leto ali nič?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek
30.8.2012 8:46:33   
SMT3
Jaz SEM RES sama s punčkamauser posted image in ja,res je treba pripeljati priče,ki morata podpisati,da govorita resnico,drugače sta lahko kaznovana.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2012 9:12:58   
majčica1508
Upam,da take kvazi mame samohranilke vrnejo z obrestmi vse..........
Pol ga pa najbolj nasankajo tiste,ki pa to dejanskoso...

A ni samohranilka tista mama,katere je oče otroka neznan ali je mrtev?

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2012 9:37:08   
SMT3
IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Jaz sem tudi mislila,da sem enostarševska družina,pa so mi rekli da je to zdaj samohranilka?!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2012 10:24:24   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

Sedaj pa jo zanima, če doda na pole partnerja ali bo morala vračati ves otroški dodatek za nazaj ali ne? Se pravi za celih 9 let kolikor je otrok star, ali samo za letošnje leto ali nič?

Na žalost ne bo vračala nič......ker je prešnjo vlogo oddala še, ko je bil dovolj sklep sodišča.....zdaj bo pa le "popravila" vlogo.....in silom prilike postala poštena.....

Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2012 10:49:27   
Najaa
To pa prvič slišim, da je treba pripeljat priče. user posted image  A je to po novem? Sama nisem samohranilka, jih pa poznam mnogo in do zdaj ni nobena nikogar vozila za pričo s sabo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.8.2012 10:54:34   
sončnica24

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Ja je bilo o tem govora ampak zgleda da to ne bo držalo tako da se še vedno lahko laže in dobro skozi hodi razen če bodo začeli malo kontrole delat je zadnji čas da se te stvari porihtajo.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.8.2012 11:38:11   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

To pa prvič slišim, da je treba pripeljat priče. user posted image  A je to po novem? Sama nisem samohranilka, jih pa poznam mnogo in do zdaj ni nobena nikogar vozila za pričo s sabo.
To je od 1.1. tako. Jaz sem vlogo oddala lani, potem pa so me naknadno vabili, da dokažem samohranilstvo. Ker je mene že od prej ženska na CSD poznala je bilo dovolj iz sodišča za dodelitev otroka meni in o preživnini.
Lahko pa bi še priče zahtevali... ampak z nečim si pa moral/moraš dokazovati.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.8.2012 12:19:24   
gsatalema
Ja, edino pravilno je, da na tem področju naredijo malo reda.
Priče kar pogosto zahtevajo na CSD in seveda te priče z podpisom jamčijo resnico. Ker se je do sedaj metalo vse v isti koš (tiste namišljene in resnične mame samohranilke), je ta status kar na veliki preizkušnji. Upam, da zadevo rešijo čimprej, in pomagajo tistim, ki to DEJANSKO in RESNIČNO so.user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2012 12:37:37   
LuLu
To bi še samo dodala... včasih (lani) smo samohranilci (pravi in lažni) dobili dodatek pri DSP cca 70 eur. Letos pa, kljub dokazovanju,... dodatek so ukinli.

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2012 12:57:09   
Jantar
Ja od 1.1.2012 so vsaj malo poostrili zadevo. Imam prijateljico,ki je samohranilka,....sedaj dejansko,nekaj časa je bila samo na papirju in so jo tudi klicali in je morala pripeljati priče in,ker so se "spotaknali" ob to,da je bila vsakič preživnina določena ob rojstvu otroka so ji še celo določili kake priče morajo biti,torej ni smel biti nihče,ki je kakorkoli v sorodu z njo in pa ni smela biti najbližja soseda,tko da je komaj najdla 2 priči. A glej ga zlomka so jo sredi poletja presenetili in nenapovedano delali kontrolo na domu tko da upam,da bo po večini CSD tako,da mal bolj kontrolirajo in preverjajo zadeve in stopijo prevarantkam na prste

Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2012 15:20:40   
SMT3
Mene nič ne skrbi.<nikoli nisem goljufala,zdaj sem pač na tem in sem mirne vesti urejala.Sem pa ostala brez službe in s punčkama naj bi imele dovolj 650e (denarna pomoč,otroški in preživnina)
Ne pripada mi več brezplačno kosilo v šoli za starejšo,ker presegam procenteuser posted image

< Sporočilo je popravil SMT3 -- 30.8.2012 15:21:06 >

(odgovor članu Jantar)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?