|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroški dodatek
22.10.2011 15:57:31   
sunny24
Prejšni teden sem prvič oddala vlogo za OD. Vpisala sem tiste podatke, ki smo jih imeli v obračunu dohodnine in sem mislila, da je to OK-tko so mi tudi vsi rekli, da samo to vpišem. Sem nesla na CSD in mi je una gospa rekla, da ni popolna vloga, da morem še podatke o dividendah vpisat in obrestih...No, delnic nimamo da bi to vpisala, z obrestmi mi ni pa nič jasno...v dohodnino tega nism nič pisala...

Pa še eno vprašanje...Kdaj bo potrebno oddati novo vlogo? Z novim letom ali čez 1 leto, ko mi ta vloga poteče?

Hvala za pomoč! user posted image

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroški dodatek
22.10.2011 20:35:20   
petea
za obresti - če nič ne varčuješ, ne rabiš nič vpisovat, če pa, ti je banka konec lanskega leta verjetno poslala obračun obresti; tako ali tako pa sami na CSD preverijo podatke na DURSU in če so te obresti takšne, da ravno padete v višji razred, oni po uradni dolžnosti spremenijo odločbo

za veljavnost odločbe: velja ti 1 leto; če boš po novi zakonodaji dobila višji OD, pa je smiselno vlogo oddati že za januar 2011

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2011 21:54:04   
sunny24
Aha ok, hvala! Pol mi n itreba nič drugega več izpolnit.

A obstaja kaka stran, kjer bi si zračunala OD po novem sistemu?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2011 7:34:47   
Kerensa*
Na spletni strani MDDSZ imaš sicer novo lestvico, ampak za predšolske in šoloobvezne otroke bo višina OD enaka. Razlika je edino v tem (vsaj tako si jaz razlagam napisano), da bodo upoštevali nekaj novih dohodkov pri izračunu. Sistema za izračun še nisem našla, ampak dvomim, da bo kaj drugačen, kakor do sedaj - samo pač z dodatkom novih dohodkov.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2011 16:30:52   
sunny24
U kerensa, dankešn! Bom počekirala da vidim kako bo po novem...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2011 21:18:39   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Sistema za izračun še nisem našla, ampak dvomim, da bo kaj drugačen, kakor do sedaj - samo pač z dodatkom novih dohodkov.

samo meni ni jasno, kako bodo v izračunu upoštevali otroške dodatke, če pa je od tega izračuna odvisna njihova višina user posted image user posted image  razen če bodo upoštevali prejete OD v letu 2010 (tako kot vse ostale dohodke). Ja, verjetno bo tako.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2011 21:23:13   
Kerensa*
Leta 2011 oddaš vlogo za leto 2012, upoštevajo ti pa dohodke iz leta 2010.

V tem primeru pač samo še prištejejo znesek otroških dodatkov, prejetih v letu 2010, v dohodek.

Če jaz napisano prav razumem (namreč napisano v rubriki, kateri dohodki se bodo šteli v izračun višine otroškega dodatka).

Kaj bodo pa naredili, če oddajaš prvič, pa pojma nimam, ker ti v preteklem letu prejetih otroških dodatkov ne bodo mogli šteti (saj jih nisi prejemal).

Tukaj pa mora biti en catch, saj je lestvica jasna - za otroka v 1. letu življenja je otroški dodatek enako visok, kakor za 14-letnika v 9. razredu OŠ. In če bi v formulo za izračun vnašali tudi otroški dodatek preteklega leta, potem to ne gre skozi. Enoletnik bi namreč na podlagi tega (lahko) dobil višji otroški dodatek - česar pa v zakonu ni.

We''ll see... to čudo birokratsko.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 30.10.2011 21:24:46 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2011 21:29:29   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

We''ll see... to čudo birokratsko.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: