|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroška zobna pasta
23.1.2007 20:14:53   
Maleal
S katero zobno pasto umivate user posted image  zobke,ki še ne izpljunejo sami?Slišala sem,da se v lekarni dobi pasta,ki je na osnovi materinega mleka,toda ko jo hočem nabavit farmacevtka o tem ni vedela ničesar.Torej se dobijo te paste drugod in kje??

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroška zobna pasta
23.1.2007 20:28:41   
Tejči
Očitno je bila ta farmacevtka malo za lunouser posted image  Jaz sem jo kupila v lekarni na Partizanski cesti, samo ni lih poceni. Pa mala ima rajši tiste z okusom pomaranče, pa maline..imena zaj žal ne vem.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2007 20:35:32   
Seven*
Zelo dobra in "natur" zobna pasta je tista od Wellede - KinerZahnGel. Ce gres v DM-ja tam ko so zobne paste, ena izmed najdrazjih. Nekaj cez 800 sit. Je pa brez penil in konzervansov. Welleda itak rula! user posted image user posted image Priporocam, pa se dobrega okusa je, ker je na osnovi ognjica.

Gospa sem.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2007 20:36:22   
Maleal
samo ni lih poceni.

Kolko pa stane in kolk ml je noter?Kaj tiste z okusom sadja se izpljunejo,jih kupiš tud v lekarni?Menda je res za luno,saj me je gledala,ko da bi jaz padla z lune.user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2007 20:36:43   
eya
Jaz sem jo kupila v Sanolaborju, je brez fluora, zraven je še naprstnik za čiščenje zobkov. Bila je okrog 2 tisoč (tolarjev, seveda).

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2007 20:40:19   
Seven*
Welledina tudi nima fluora.. 

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2007 20:42:14   
Maleal

Pa se lahko dol poje ali jo je potrebno izpljunit?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2007 20:45:45   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: lmarcel

Pa se lahko dol poje ali jo je potrebno izpljunit?

Ker je brez fluora, je ni treba izpljunit.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 20:47:23   
StBarbara
Mi imamo tudi Welledo, mali jo še ne zna tako dobro izpljunit, upam, da ni to kej narobe user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 20:48:08   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Ker je brez fluora, je ni treba izpljunit.

Aha, super user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 20:48:18   
Tejči
IZVIRNO SPOROČILO: lmarcel

Kolko pa stane in kolk ml je noter?Kaj tiste z okusom sadja se izpljunejo,jih kupiš tud v lekarni?

Jaz sem jo kupila pred pol leta-s ščitnikom vred je prišla se mizdi okrog 2.000 sit. (preračunaj v €user posted image )
Ne vem, če se morajo tiste sadne izplunit ali ne, ampak naša Mia vse dol poje..pa še več zahteva, ker so ji tako dobreuser posted image  Res pa, da ji ne dajem fluorovih tabletk. Se pa te sadne paste dobijo v vsaki trgovini (mislim da imamo Vademecum).

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 21:59:16   
Allia
Samo za informacijo.Jaz sem bila prav danes pri pediatrinji in me je opozorila, da dokler otrok ne zna izpljunit, naj se mu ne daje zobne paste.user posted image
Tako, da jaz je do takrat ne bom uporabljala.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 22:04:03   
Lunc_a
Allia,tale otroška zobna pasta first teeth nima floura zato je dobra za otroka od 3 meseca naprej.je ni treba izpljuniti

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.1.2007 7:53:49   
mehurčica
Uporabljamo Weledo nekje od 1.leta starosti. Včasih se heca - jo poliže dol in reče: mmm, to imam za večerjo!user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.1.2007 13:05:28   
Urška//
mi imamo nenedenth(zraven je nastavek silikonski), se lahko uporablja ze od 6 meseca, in odkar jo imamo si naša Lara ful rada zobke umivauser posted image user posted image user posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.1.2007 13:33:32   
spacey
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Zelo dobra in "natur" zobna pasta je tista od Wellede - KinerZahnGel. Ce gres v DM-ja tam ko so zobne paste, ena izmed najdrazjih. Nekaj cez 800 sit. Je pa brez penil in konzervansov. Welleda itak rula! user posted image user posted image Priporocam, pa se dobrega okusa je, ker je na osnovi ognjica.

Naš jo obožuje in zdej še rajši umiva zobke. user posted image user posted image Škoda, da že prej nismo izvedeli zanjo. user posted image
Je pa prav za mlečne zobke.

Mi jo lahko le toplo priporočamo. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.1.2007 20:27:13   
žanai
Ojla!

Iz prve roke: dokler otrok ne zna izpljuniti (nekje do 3. leta), uporabljajte pasto brez fluorja, lahko ščetkate zobe tudi brez paste. Po 3. letu pa pazite: uporabljate lahko ali  fluorove tabletke ali pa pasto s fluorjem, obojega skupaj pa ne, da ne bi bilo fluorja preveč (lahko nastane na zobeh fluoroza- beli madeži).

In kar je zelo pomembno: ko otroku zvečer umijete zobe, otrok ne sme nič več jesti, pije lahko le vodo ali nesladkan čaj. Lahko ga uspavate z dojenjem, ne priporoča pa se večkratnega dojenja ponoči, razen izjem, ko je otrok npr. bolan itd... v mleku je tudi sladkor (laktoza), ki kljub zaščitnim encimom v mleku dolgoročno lahko škoduje.
Ponoči je iztok sline zmanjšan in posledično slina ne more izpirati ust, zato so v ustih ugodnejši pogoji za nastajanje zobne gnilobe.

Pozdravček!
Žanai

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.1.2007 22:42:16   
Meceno
Jaz sem pa mnenja da lahko otrok uporablja tudi našo zobno pasto ( ne menim se v količini zrnovega graha, ampak o drobtinici npr. gris ) Najboljše pa je samo voda, če se menimo o dojenčkih.

Zakaj naša zobna krema? Ker jim tudi tisti konzervansi ( jih je v hrani veliko več ), pa fluor, pa saponiti ,....ne bodo škodli ( ampak, ker se je dogajalo, da so eni otroci dejansko celo zobno pasto zmazali v tednu dni, so naredili pasto za otroke in s tem se je proizvajalec zavaroval )

Saj mi imamo tale Firs Teeth ( jabolka in banana ), samo moji je presladek, da o ostalih niti ne govorim....(  ki jih kupiš v trgovinah mercator in spar ) Tole DMmovo še ne poznam.

Tari ne dajem fluorovih tablet ravno zato ker še ne zna lizat ( edino tako ta tabletka funkcionira na zobeh ), vem da je fluor v pitni vodi ( sicer res malo ) in se ne sekiram če ji pašejo naše paste. ( stara je 18M )

Pa eno čist banalno vprašanje ................fluorove tabletke priporočajo, zobne paste s fluorom pa ne smejouser posted image

Aja, imamo pa Aquafresh extreme clean, citrus mint...........in nočem da to izvajate na svojih otrocih, da se nebi kakšen otrok potem po moji krivdi zadušil ! ( pri količini je hudič oz te skor ni )

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.1.2007 22:46:31   
Lunc_a
meceno florove tabletke se odsvetujejo in ne priporočajo

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.1.2007 22:53:34   
Meceno
Sem tudi že to slišala, ampak mene so ravno zdaj vprašali, ko je imela 18M in cepljenje, če jih uporabljamo in zakaj ne.

Sej so itak brezvezne .

Kakor koli ..... z nobeno stvarjo ne smemo pretiravat

Lep večer Lunc_a

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.1.2007 23:02:36   
Lunc_a

Tole sem našla,kar se tiče tabletk:
Da bo konec nesigurnosti, smo za marčevsko številko, ki izide 23. februarja o tem pripravili članek. In kaj ta pravi? Fluor res preprečuje karies, sicer pa je bolj strupen kot svinec - zato ga kar veliko količino dajejo tudi v pesticide in strupe za glodavce. Združenja pediatrov in zobozdravnikov na primer v ZDA in Kanadi so odločno proti temu, da bi fluor dajali otrokom - razen, če je "zobna gniloba" v družini in je otrok dedno nagnjen k res slabim zobem. Tudi paste s fluorom naj ne bi preveč uporabljali - tudi odrasli ne. V otroških zobnih pastah "z okusi", ki jih otroci tako radi jejo, pa je toliko fluora, da se lahko otrok resno zastrupi in v nekaterih primerih celo umre, če bi na primer pojedel celo tubo paste. Fluor naj bi sicer vplival na celo vrsto organov in bolezni: na možgane, na ledvica, povzročal raka, povzročal neplodnost in podobno... Zato se je kariesa oziroma zobne gnilobe veliko bolje izogniti tako, da zobke redno ščetkamo, kot pa, da dajemo otroku fluor. In če mu umivate zobe s pasto, ne uporabljajte tistih otroških z okusom, ampak v lekarni kupite Nenedent ali kaj drugega, kar vsebuje minimalno ali nič fluora.
No, tudi za zobe ni fluor zgolj dober. Povzroča namreč fluorozo. Ta sicer ni nevarna, ampak zgolj poslabša videz zobkov - tako mlečnih kot stalnih. Na njihovi sklenini se namreč pojavijo lise. Ponavadi gre zgolj za različno obarvanost za nekaj odtenkov - tako kot v primeru, da otrok jemlje veliko antibiotikov. V hudih primerih pa se pojavijo celo grde temno rjave lise in madeži.
Če dajete tabletke fluorja, naj bi jih začele dajati, ko prikuka prvi zobek in nič prej!
Odločitev je torej takšna: se želite na vsak način izogniti kariesu in kakšni plombici, ali boste raje pomislile na to, da fluor preostanku telesa močno škoduje?
Toliko na kratko, za več informacij pa si lahko konec februarja preberete prispevek naše novinarke.V reviji mama

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.1.2007 6:19:22   
Primoza
No, vseeno ne pretiravajmo, če zobne paste ravno ne je oz. jo zaužije kak gram na dan, je količina zaužitega fluorida 0,5 mg ob predpostavki, da prav vse pogoltne. Prve kronične učinke zaznavajo pri 6 mg fluorida, drugi viri pa poročajo še o večjih vnosih. Nedvoumno pa je potrebno preprečevati, da bi malčki jedli zobno kremo na skrivaj "ker je dobra". Glavna posledica visokih doz fluorida je osteoporoza, zdravstveni učinek svinca pa je povsem drug.

http://toxnet.nlm.nih.gov/

SODIUM FLUORIDE
CASRN: 7681-49-4
For other data, click on the Table of Contents

Human Health Effects:

Evidence for Carcinogenicity:
The IARC Working Group concluded that sodium fluoride (Group 3) are not classifiable as to their carcinogenicity to humans. /Sodium fluoride was reviewed by the IARC Working Group. Data for it are published in the IARC Monograph on sodium fluoride. No evaluation of the carcinogenicity for sodium fluoride is given; Fluorides (inorganic, used in drinking-water/
[IARC. Monographs on the Evaluation of the Carcinogenic Risk of Chemicals to Man. Geneva: World Health Organization, International Agency for Research on Cancer, 1972-PRESENT. (Multivolume work)., p. S7 63 (1987)]**PEER REVIEWED**

A4: Not classifiable as a human carcinogen. /Fluorides, as F/
[ American Conference of Governmental Industrial Hygienists TLVs and BEIs. Threshold Limit Values for Chemical Substances and Physical Agents and Biological Exposure Indices. Cincinnati, OH, 2005, p. 30]**QC REVIEWED**

Human Toxicity Excerpts:
Symptomatology: A. Ingestion of soluble fluoride salts. 1. Salty or soapy taste, salivation, nausea. Repeated small doses (as in drinking water) may produce no other symptoms, but polyuria and polydipsia have also been reported. 2. Large doses lead promptly to burning or crampy abdominal pain, intense vomiting and diarrhea, often with hematemesis and melena. Dehydration and thirst. 3. Muscle weakness, tremors and rarely transient epileptiform convulsions, preceded or followed by progressive central nervous depression (lethargy, coma, and respiratory arrest, even in the absence of circulatory failure). 4. Shock characterized by pallor, weak and thready pulse (sometimes irregular), shallow unlabored respiration, weak heart sounds, wet cold skin, cyanosis, anuria, dilated pupils, followed almost invariably by death in 2 to 4 hours. 5. Even in the absence of shock, arrhythmias may occur, especially multiple episodes of ventricular fibrillation leading eventually to cardiac arrest. 6. If the victim survives a few hours, paralysis of the muscles of deglutition, carpopedal spasm and painful spasms of the extremities. 7. Occasionally localized or generalized urticaria. 8. The above signs and symptoms are related to a variety of metabolic disorders that may occur in acute fluoride poisoning, including hypocalcemia (which may be the only invariable finding), hypomagnesemia, metabolic and/or respiratory acidosis and sometimes hyperkalemia. /Fluoride/
[Gosselin, R.E., R.P. Smith, H.C. Hodge. Clinical Toxicology of Commercial Products. 5th ed. Baltimore: Williams and Wilkins, 1984., p. III-190]**PEER REVIEWED**

Acute poisoning: Ingestion of neutral fluorides such as sodium fluoride ... causes salivation, nausea and vomiting, diarrhea, and abdominal pain. Later, weakness, tremors, shallow respiration, carpopedal spasm, and convulsions occur. Death is by respiratory paralysis. If death does not occur immediately, jaundice and oliguria may appear. Experience with oral fluoride supplements used to prevent tooth decay has been reassuring; no adverse effects occur unless enormous amounts are ingested.
[Dreisbach, R.H. Handbook of Poisoning. 12th ed. Norwalk, CT: Appleton and Lange, 1987., p. 217]**PEER REVIEWED**

... THE MAJOR MANIFESTATIONS OF CHRONIC INGESTION OF EXCESSIVE AMT OF FLUORIDE ARE OSTEOSCLEROSIS & MOTTLED ENAMEL. CHRONIC EXPOSURE TO EXCESS FLUORIDE CAUSES INCR OSTEOBLASTIC ACTIVITY. ... DENSITY AND CALCIFICATION OF BONE ARE INCREASED; IN THE CASE OF FLUORIDE INTOXICATION, IT IS THOUGHT TO REPRESENT THE REPLACEMENT OF HYDROXYAPATITE BY THE DENSER FLUOROAPATITE. /FLUORIDE SALTS/
[Gilman, A.G., L.S.Goodman, and A. Gilman. (eds.). Goodman and Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 7th ed. New York: Macmillan Publishing Co., Inc., 1985., p. 1539]**PEER REVIEWED**

Sodium fluoride was reported to induce unscheduled DNA synthesis in cultured human cells, and conflicting results were obtained on the induction of chromosome aberrations; it did not induce sister chromatid exchanges.
[IARC. Monographs on the Evaluation of the Carcinogenic Risk of Chemicals to Man. Geneva: World Health Organization, International Agency for Research on Cancer, 1972-PRESENT. (Multivolume work)., p. S7 209]**PEER REVIEWED**

Giant cells were discovered in the bone marrow of a woman taking 150 mg of sodium fluoride daily for osteoporosis. After fluoride was discontinued, these cells disappeared.
[Reynolds, J.E.F., Prasad, A.B. (eds.) Martindale-The Extra Pharmacopoeia. 28th ed. London: The Pharmaceutical Press, 1982., p. 700]**PEER REVIEWED**

CLINICAL SYMPTOMS OBSERVED IN A CASE OF POISONING BY SODIUM FLUORIDE IS DESCRIBED. AUTOPSY REVEALED GASTROINTESTINAL CHEMICAL BURNS, VENOUS PLETHORA, & BRAIN EDEMA. HISTOLOGICAL EXAMINATION SHOWED SWELLING OF MYOCARDIAL FIBERS.
[ZINGERMAN MY; UCH ZAP PETROZAVODSK GOS UNIV 21 (4): 230-1 (1974)]**PEER REVIEWED**

A cross sectional study was performed to clarify a possible role of atopy in the occurrence of acute bronchoconstrictive impairment observed in workers in a plant for the electrolytic extraction of aluminum. At the time of examination, mean hydrogen fluoride exposure was 0.56 mg/cu m, mean particulate fluoride exposure was 0.15 mg/cu m, and mean sulfur dioxide concentration was 3.38 mg/cu m. No information on duration of exposure or employment is provided. Of 227 workers examined (mean age 37, 43% current smokers) the percentage of those with a history of atopy and positive skin tests for common allergens was within the expected range. Six had a positive patch test with 2% sodium fluoride. Among 7 workers with paroxysmal wheezing and dyspnea, of whom 3 were light smokers, 3 had positive skin tests with common allergens but only 1 had an increased IgE value. The same worker also had a positive patch test with 2% sodium fluoride. Two had symptoms defined as chronic bronchitis. Forced expiratory volumes, with 2 exceptions, measured at the beginning of the workshift were within normal limtis. In 5 of the 7 workers, nonspecific bronchoprovocative tests with histamine or metacholine indicated objectively the presence of bronchial hyperreactivty.
[Saric M et al; Am J Ind Med 9: 239-42 (1986)]**PEER REVIEWED**

Two percent solutions of sodium fluoride may kill intestinal mucosal cells and result in severe hemorrhagic gastroenteritis. ... Fluorosis affecting bone is not detectable until the water concentration exceeds at least 4 ppm.
[Ellenhorn, M.J. and D.G. Barceloux. Medical Toxicology - Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. New York, NY: Elsevier Science Publishing Co., Inc. 1988., p. 531]**PEER REVIEWED**

Numerous reports of accidental and intentional poisonings with flouride were tabulated and concluded that a dose range of 5 to 10 grams of sodium fluoride can be cited as a reasonable estimate of a "certainly lethal (single) dose" for a 70 kg man. They noted that this corresponds from 70 to 140 mg/kg.
[Hodge HD et al; Fluorine Chemistry Vol IV: p.3-518 (1965) as cited in USEPA; Drinking Water Criteria Document for Fluoride p.VI-11 (1985) EPA Contract No. 68-03-3279]**PEER REVIEWED**

The toxicity of sodium fluoride in relation to the beneficial effects of fluoride therapy in the treatment of malignant neoplasia was examined. They described the effects of fluoride administered to more than 70 patients for periods of 5 to 6 months. Most of these subjects, suffering from malignant neoplastic disease, were being treated with metabolic inhibitors. Some were leukemic children 3 to 6.5 years old, while others were adults including elderly individuals. Doses for the children were 20 to 50 mg sodium fluoride (9.0 to 22.5 mg fluoride) four times daily. Doses for adults were 80 mg sodium fluoride (36.3 mg fluoride) four times daily. The material was administered orally with an antacid containing 4 percent aluminum oxide or as an enteric coated tablet to avoid gastric irritation. No evidence of systemic toxicity or of parenchymatous damage was seen which could be attributed to fluoride, even though some patients had received more than 27 g of sodium fluoride over a period of 3 months. Criteria evaluated included growth and development in the children, mottled enamel, eruption of permanent teeth, hematopoisis, liver function, albumin-globulin ratio, blood sugar and cholesterol concentrations and kidney function. Postmortem data from 4 cases showed no parenchymatous degeneration attributable to fluoride. In hypertensive patients a tendency was noted for decreased diastolic and systolic blood pressure. In two patients with functioning colostomies there was no apparent effect of the fluoride on the exposed mucosa of the colon.
[Black MM et al; NY State J Med 49: 1187-88 (1949) as cited in USEPA; Drinking Water Criteria Document for Fluoride p.VI-9-10 (1985) EPA Contract No. 68-03-3279]**PEER REVIEWED**

33 post-menopausal women with 100 mg sodium fluoride daily for two years and another 23 similar patients with 50 mg sodium fluoride daily for two years were treated. A decrese of cortical bone was evident at both dose levels. However, cancellous bone was increased to some extent in half of those receiving the higher dose. The findings also suggested that two years of treatment at the lower dose or one year at the higer dose avoided new vertebral fractures. Gastrointestinal discomfort sometimes combined with nausea was encountered chiefly at the higher dose, but was of minor clinical importance. Osteoarticular pain was the major side effect of fluoride therapy and was seen in about 60 percent of the patients at both dose levels. The maximum effect was seen after 6 to 12 months of treatment and then gradually disappeared. In 18% of the patients, treatment had to be discontinued.
[Dambacher MA; Centre d'etude des Maladies Osted-Articulaires de Geneve: 238-41 (1978) as cited in USEPA; Drinking Water Criteria Document for Fluoride p.VI-4 (1985) EPA Contract No. 68-03-3279]**PEER REVIEWED**

Chronic poisoning: Intake of more than 6 mg of fluoride per day results in fluorosis. Symptoms are weight loss, brittleness of bones, anemia, weakness, general ill health, stiffness of joints. ... /Fluoride/
[Dreisbach, R. H. Handbook of Poisoning. 9th ed. Los Altos, California: Lange Medical Publications, 1977., p. 207]**PEER REVIEWED**

< Sporočilo je popravil primoza -- 31.1.2007 18:51:15 >

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.1.2007 6:31:11   
CatJa
Jaz mu umivam z zobno pasto od firme Burt's Bees (ki se je pri nas žal ne dobi) in ne vsebuje fluora, prav tako mu ne dajem flourovih tabletk.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.1.2007 15:52:30   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Združenja pediatrov in zobozdravnikov na primer v ZDA in Kanadi so odločno proti temu, da bi fluor dajali otrokom

A ni to zaradi tega, ker v ZDA že itak pitno vodo dodatno fluorirajo?

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.1.2007 18:50:58   
Primoza
Tako je, velikokrat je pitna voda v ZDA fluorirana.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?