|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrdevanje trebuha!!
17.2.2009 12:41:37   
nebo
Pozdravček,

dajte mi malo pomagat s svojimi izkušnjami, sem v 17 t user posted image  in imam neprestano trd trebuh.

Saj poznam to otrdevanje iz prve nosečnosti, ampak občutek, da imam nekje 10 cm pod popkom eno trdo krolgo ovalne oblike, me spremlja neprestano....sploh zadnje tri dni....je res, da občasno izgune, ampak več ali manj je pa ta občutek prisoten...

Kaj menite??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrdevanje trebuha!!
17.2.2009 12:58:00   
asso
Dobro je, da greš na pregled... To so najbrž lažni popadki.

Jaz sem v drugi nosečnosti tudi jih imela od 17 tedna naprej. Grozen občutek, še posebno, ker ne veš, če ti škodijo ali ne. Lahko povzročijo odpiranje...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2009 13:39:13   
mulan
Jaz sem imela v drugi nos. skoraj ves čas trd trebuh, pa sem vseeno rodila 3 dni čez rok! Malo je zoprno, ma ni nujno škodljivo. Malo se na kontroli pogovori z G.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2009 13:45:52   
nebo
ja saj se spomni jaz tega iz prve nosčenosti, pa sem rekla, drugič pa ne bom komplicirala, drekec pekec, samo nekaj tuhtam in tuhtam....

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2009 13:48:18   
TomTaylor
V prvi user posted image se je tudi meni v 16. tednu začelo, pa nisem vedela kaj to je...sem mislila, da je to normalno user posted image . Trebuh sem imela neprestano nekako "zategnjenega"...čuden občutek, res. No, to sem smatrala za normalno do 24. tedna, ko so se začele bolečine podobne menstrualnim - kot da bom zdaj zdaj dobila menstro. Opa, to se mi pa ni več zdelo OK in sem klicala g., ki me je pregledal in ugotovil popuščanje MV in tako sem ostala 1 teden v bolnišnici, nato pa sem imela do konca nosečnosti predpisan strog počitek. No, in izvedela sem tudi, da je bila čudna "zategnjenost" trebuha po vsej verjetnosti otrdevanje.

Aja, ali piješ Magnesol? Počitek in magnesol zelo pomagata, bodi pa pozorna še na kakšne (menstrualnim podobne) bolečine, v tem primeru pa pojdi takoj do g..

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2009 13:51:17   
nebo
Ne ne pijem nič magnezija, ravno si ga grem kupit...a to so magnezijeve šumeče tabletke?? Naj vzamem 3 na dan??

In kaj to pomeni strogo mirovanje - da si bila doma in ležala??user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2009 14:01:17   
LERO
Meni je predpisal 3xdnevno magnezij. Trebuh je še vedno skoraj ves čas trd.

Ko pa sem dobila še krče, bolečine v spodnjem delu trebuha, sem morala na opazovanje v bolnico. Zdaj še po potrebi jemljem buskopan, pa še antibiotik so mi dali, ker naj bi to bilo zaradi bakterij v sečilih, ker so vsi gin. pregledi OK.

Moram pa mirovati.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2009 14:24:36   
bjondi
Tudi meni je v 1user posted image  otrdeval,sicer ne vem od kdaj naprej...sedaj pa mi od začetka 20 tedna ...pravijo da so lažni popadki,ki pa niso nevarni-razen če jih ni preveč...je pa neprijetno,ko otrdi na enem koncu in potem popusti,pri meni vedno na istem mestu in vedno nastane taka kepica ,kot bi bil trupek od pikota...v petek pomem kaj več ,ko imam pregled...
Mi pa definitivno večkrat otrdi ,če ne počivam...

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2009 14:26:29   
bjondi
aja v 1user posted image  mi je obvezno utrdel ,ko sem se peljala čez ležeče polcaje al pa kako luknjo z avtom user posted image ...takrat nisem pila magnesola,mi ga niso priporočali...rodila pa 12 dni pred PDP-jem...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.2.2009 15:24:44   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: nebo

Ne ne pijem nič magnezija, ravno si ga grem kupit...a to so magnezijeve šumeče tabletke?? Naj vzamem 3 na dan??

In kaj to pomeni strogo mirovanje - da si bila doma in ležala??user posted image

Ja, Magnesol so magnezijeve šumenke. Vzameš jih po navodilih - 3x dnevno. Pa več počitka si privošči.

Ja, doma sem od 24 tedna do poroda morala počivat zaradi grozečega prezgodnjega poroda - prepovedani sprehodi, dvigovanje, napenjanje, spolni odnosi,...rodila pa sem samo 12 dni pred rokom.

Ampak ne se zdaj ustrašit, nočem nič strašiti, saj ni nujno, da gre pri tebi za isto zadevo. Počitek in Magnesol, pa bo bolje. Le na bolečine bodi pozorna. Če se ti po 1 tednu ne bo izboljšalo pa se pojdi malo pokazat k g.

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2009 11:00:26   
nebo
pozdravljene,
povejte mi a ste bile vse v staležu, zaradi otrdevanja trebuha???

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.2.2009 11:06:57   
copka
meni trebuh otrdeva ze od kaksnega 10. tedna. To vsakic povem G, pa mi je rekla naj si kupim magnesol. Malo pomaga, vendar mi vseeno otrdi ene 5x na dan. Zadnjic sem sedela na materinski soli pa mi je dvakrat v 5 min. user posted image
Moja G pravi, da do tega pride, ce malo zavibrira maternica, npr. ce steces cez cesto, ce naredis kaksen cuden gib, meni otrdi vcasih ce vstanem pa prevec napnem trebusne misice, zadnjic je pa mali tako brcal in je spet otrdel. Pa tudi po spolnih odnosih lahko otrdi.

Baje je vse to normalno, ce pa fajn boli oz. imas obcutek, da te pritiska, kot bi morala na veliko potrebo, potem pa se le pojdi pokazat. Jaz bi tudi gledala, da se to ne dogaja v rednih intervalih. 

(odgovor članu nebo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.2.2009 11:41:06   
evica23
Pozdravljena, kakor so že predhodnice napisale 3x na dan pij magnesol, ki lajša krče. Pa privošči si malo več počitka. Drugače je pa to otrdevanje čisto normalno v vsaki nosečnosti in ni potrebne nobene panike.
Lep pozdrav

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.2.2009 17:03:44   
LERO
Pa še eno vprašanje.

Trebuh imam trd že več kot 14 dni, kljub temu da jemljem magnesol in počivam. Sem tudi na bolniški še zaradi drugih težav. Komisija mi je bolniško podaljšala, vendar ne za 4 tedne, ampak le za 3, tako da se mi izteče 3.3.

Kaj menite, a bom lahko s takšnim trebuhom šla po 3.3. v službo? Sicer nimam fizičnega dela, se pa ne smem veliko prepogibati, ker mi gre kar gor, včasih tudi skoraj bruham.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.2.2009 17:24:06   
Jenn73
Lero,

a si mogoče iz MB? Tudi meni je MB ZZZS bolniško podaljšal za tri tedne in ne za štiri, kot je predlagal zdravnik. Sicer pa sem bila danes pri G in mi je dejal, da naj se dva do tri dni pred iztekom odločbe (11. 3.) zglasim pri njem, da bo ponovno dal predlog za podaljšanje bolniške. Torej če se ti zdi, da 4.3. ne moreš začeti ponovno delati, potem prosi ginekologa za ponovno vlogo za podaljšanje.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.2.2009 18:01:54   
LERO
Spadam pod Celje. Kar mal smešni se mi zdijo. Povrh vsega pa sem ob vložitvi vloge bila v bolnici in zraven oddala potrdilo.

(odgovor članu Jenn73)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2009 10:06:31   
elevitka
Otrdevanje trebuha imenujejo tudi Braxton-Hicksovi popadki. To je neboleče in neredno otrdevanje maternice, s katerim se telo pripravlja na porod. Ti nepravi popadki so kratki, bistvo pa je, da ne odpirajo materničnega vratu, kar bi vodilo v začetek poroda. Če bi slučajno ti popadki prihajali v rednih intervalih več kot pol ure, se čim prej posvetujte z zdravnikom.

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?