|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otok je začel jecljati
14.9.2006 22:32:37   
martin
Sin govori že zelo lepo.  Od njegovih prvih izrečenih besed je preteklo že nekaj mesecev, star je dve leti in osem mesecev. Zadnji čas opažam da je
začel jecljati - problem je očitnejši  ko želi nekaj povedati.
Vem da se mojemu otroku sedaj govor razvija-ali moram biti pozoren
v naprej, se moram pogovoriti o tem s zdravnikom ali strokovnjakom?
Povejte vaše iskušnje.
LP Martin
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otok je začel jecljati
14.9.2006 22:54:32   
sjug
Naša punčka je pri tej starosti tudi jecljala. V eni od knjig sem prebrala, da starši v tem primeru ne smemo potencirati težave, tako da v večini primerov sama premine. Pač smo jecljanje preslišali. Nismo je popravljali, pozorno smo jo poslušali, pa je sčasoma res manj jecljala. No sedaj že kako leto ne jeclja nič več, stara pa je 4,5 let. Predlagam kako razvojno knjigo, kjer so odgovori na taka in podobna vprašanja. Človeka prav pomiri in veš kako ravnati. Srečno.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu martin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.9.2006 22:00:16   
Anonimen
a je otrok doživel kako spremembo...vrtec, nov otrok,...
moj bratranec je začel jeclat pri neki taki starosti kot je vaš, ker se je rodil moj bvrat in bratranca noben več nii poledal ni. po 100x je mogel ponovit ata ata ata da ga je sploh kdo upošteval. tako se je počutil zapostavljenega kar je tudi bil, da se je to odražalo pri govoru. no zdej je sta skorej 40 in š skos sem pa ke kako besedo na kratko zajecla. - to je teorija moje mame, je pa pomoje kar možna.

drugače imate zdaj pri treh letih sistematski pregled se mi zdi pa bi jaz vseeno povprašala zdravnika o tem

(odgovor članu sjug)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2006 21:51:28   
rainbow
Ja, moja starejša je zdaj poleti imela eno obdobje ko je jecljala, pred svojim 3-tjim rojstnim dnevom; zdaj pa že kaka dva tedna spet nič. je pa res, da je šla v vrtcu v novo skupino, morda je to kaj povezano, ali pa da enostavno prehito hoče kaj povedat. tako da sva ji edno rekla, naj počasi pove, kaj hoče.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2006 22:55:21   
nejcko
Kot je svetovala Rainbow, to nujno omenite na sistematskem pregledu pri treh letih, če se stvari ne bodo poboljšale.
Naš sin sicer ne jeclja, je pa imel eno obdobje, ko je zelo težko skupaj spravil kakšen daljši stavek. Zgledalo je pa tako, da ko je želel nekaj povedati, je začel govoriti, potem pa kakšne besede ni znal vmes do konca izgovoriti, kot da se je ne bi spomnil. Včasih je prvo črko ali zlog te besede večkrat ponovil, včasih pa pomolčal ali nekaj mrmral, potem pa rekel čisto nekaj ****. V bistvu ni šlo za jecljanje, je pa dostikrat zvenelo tako.
Mi smo še zaradi drugih težav začeli hoditi k logopedu in sem ga opozorila tudi na to težavo. No, pri našem sinu definitivno ne gre za jecljanje, gre za ene vrste dislektično motnjo, kateri se zdaj ne spomnim imena (otrok se ne more spomniti prave besede, težko povezuje besede v daljše stavčne konstrukcije, misli prehitevajo itd), se mu je pa stanje v zadnje pol leta zelo izboljšalo - novembar bo star 5 let.

Če ima vaš sine tudi sicer kakšne podobne težave ali če je mogoče malce hiperaktiven, razmišljajte tudi v to smer.

Želim vam vse dobro. LP

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2006 9:24:58   
diva 4
Vsekakor moraš to omeniti pediatru na sistematskem pregledu.Pri nas se je to pojavilo pri drugem letu.Bodite pozorni , če jeclja tako, da ponavlja prvo črko v stavku ali ponavlja celo besedo.Naša je ponavljala celo besedo in ko jo je slišala ped. nam je rekla , da naša Ana misli bolj hitro kot ji uspe govorit.Zato se je v stavku ustavila in ponavljala besedo , da se je spomnila kje je ostala z govorom,  saj  so njene misli bile že daleč spredaj.Jaz sem ji takrat rekla naj se malo umiri in vdihne potem pa je šlo .Je pa to trajalo skoraj pol leta.Naša ped. je rekla , da je pavo jecljanje takrat , ko ima težave s prvo črko v besedi.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2006 22:20:36   
cihapuha
Ali je bila kakšna sprememba(okolje, vrstniki, ločitev staršev,prihod brata/sestre), ali pa je res, da so misli prehitre kot jih uspe povedat. Jaz nikoli nisem jeclala v življenju,se mi pa zgodi, da bi rada kej na hitrco povedala, pa ne gre, pol pa zajeclam.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2006 13:19:11   
Mojca20
Nič bati! Enako se je zgodilo pri nas. Očitno otrok hoče stavek povedati prehitro oz. vse naenkrat. Naš je kar pošteno jecljal. Po moje še niso sposobni povedati tako hitro kot bi hoteli, pa začnejo jecljati. Minilo bo, pri nas je že. Naš je začel jecljati pri približno 22 mesecih, sedaj pa je star 2 leti in 4 mesece.

(odgovor članu martin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2006 13:30:51   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mojca20

Nič bati! Enako se je zgodilo pri nas. Očitno otrok hoče stavek povedati prehitro oz. vse naenkrat. Naš je kar pošteno jecljal. Po moje še niso sposobni povedati tako hitro kot bi hoteli, pa začnejo jecljati. Minilo bo, pri nas je že.

Podobno je bilo tudi pri nas, vsaj občutek sem imela, da bi rad vse naenkrat povedal.

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?