|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otečene noge
25.5.2007 17:16:40   
ALJA75
Pozdravljene nosečke!
Sem v 22. tednu nosečnosti in opažam, da so mi začele otekati noge.
Ali imate kakšne nasvete, kako to preprečiti?

Pozdrav!
Edita

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 25.5.2007 18:12:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OTEČENE NOGE
25.5.2007 17:23:58   
N _ B
- čim več tekočine (predvsem vode)
- iz hrane izloči sol in živila, ki vsebujejo sol in nitrate (zadržujejo vodo v telesu)
- počitek z nogami v vodoravnem položaju

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2007 17:33:16   
Anonimen
Se podpišem pod N&B.
moram pa dodati tudi to, da meni vse to nič ne pomaga - najbrž je odvisno od nosečke do nosečke. So mi pa noge začele zatekati nekje po 36. tednu, ko se je pač začela vročina, prej je bilo ok. Zdaj sem v 39.tednu in sem kar zatečena ne samo v noge, tudi v roke, prste, obraz, skratka polna sem odvečne vode.

Prijetno nosečnost 

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2007 17:37:18   
ALJA75
Hvala za odgovor N & B!
Slane stvari pa mi je priporočila zdravnica zaradi nizkega pritiska.
Pa saj ne veš več kaj je prav in kaj ne.....ah, to zdravje

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2007 17:59:02   
lidijad
Pozdravljena, sem v 37. tednu nosečnosti, tudi meni noge zatekajo, so kot krofi. Ko počivam si pod noge dam blazino, tko da so dvignjene, meni to pomaga, drugače pa velko pij tekočine (vode), pazi tudi pri prehrani (sol,...)
LP

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2007 19:31:57   
Ajvy
Meni so začele zatekati po 31. tednu, pa še pečejo me podplati... ampak sej bo, veliko vode probam pit, to baje pomaga- sam je pa nadležno ponoči, k skoz na wc hodiš user posted image

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2007 19:37:24   
vesa
Ojla meni so začeli zatekati prsti na nogah in rokah sem pa v 23t, za noge me ne skrbi za roke se mi pa zdi kar malo prehitro mogoče je pa kriva ta vročina. Drugače pa kot so napisale punce veliko vode in počitek. Lepo user posted image  še naprej. 

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otečene noge
27.5.2007 13:32:44   
SU
Hej!
Tudi jaz imam podoben problem kot ti...noseča sem 24t. in mi že kakšen mesec zatekajo noge kot nore... Meni ful pomaga, če si, ko me bolijo noge/ko mam otečene, oblivam ene 1-2 minutki s hladno vodo. Meni pomaga tudi za krčne žile. Pomaga tudi, da vedno ko lahko daš noge v vodoravni položaj-vsaj, da so na istem nivoju kot tvoji boki (to delaj čim večkrat). Prav tako pomaga in paaašeee user posted image , če si narediš kopel za noge, s soljo, in potem namažeš, zmasiraš noge s kako fajno kremo (še bolje, če to stori partner!user posted image ). Meni ful pomaga krema od Justa...
Hja...toliko se zaenkrat spomnem...delam pa sigurno še kake "čira-čare", ker je res zoprno in boleče tole otekanje (da ne omenjam krčnih žil...)... pa čim manj otekanja!! LP, Saša

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2007 13:35:34   
SU
Pa še to...tudi meni se je tole otekanje zdelo malce prehitro...pa mi je rekla ginekologinja, da nekatere otekajo celo nosečnost... Poleg tega je pa še tale vročina en tak dejavnik pri tem...

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.5.2007 14:33:26   
Anonimen
Jaz otekam, če se zvečer preveč najem ali jem  kakšne klobase, slane stvari, pice, pašteto..

se pa prav fajn počutim, če jem za večerjo samo kakšno sadje ali jogurt. Samo kaj če sem ponavadi zvečer takoooooooo lačna, da skoraj cel hladilnik dobesedno zleti vame user posted image

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.5.2007 16:08:25   
Ajvy
Meni je pa šmešen občutek, k mam kr naenkrat večje tačke.. moram pa priznat,da me bolj kakor zatečene noge motijo pekoča stopala... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.5.2007 16:35:45   
majrim
no ja...mi gremo hvala bogu h koncu,ampak se je vse skupaj tudi začelo  že v 20 tednu in sem mogla na bolniško zaradi otekanja...kmalu po nogah pa še roke,tako,da jih zjutraj zdej skoraj sploh ne čutim(predvsem desno)...sem veliko pila,se izogibala soli kolikor lahko...ampak ne pomaga ravno dosti..saj imaš doma vedno kaj za naredit,pa ne morem bit na miru...da bi pa samo ležalauser posted image ...kje pa...moramo vzet  pač  to v zakup...vsaka lepa stvar ima tudi nekaj negativnega...pa saj je za kratek časuser posted image user posted image user posted image ....

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2007 11:30:51   
Anonimen
joj men so zdaj po 34t začele tak zatekat noge....se mi zdi da so kt stebri, nč ni gležnjčkovuser posted image pa velik pijem, se izogibam soli kolkr se dauser posted image pa vsako šanso izkoristim da jih v luft prtisnem, sam se mi zdi da ne pomaga kej dost.....no mogoč bi blo še slabš......in sam ene čevlje lohk obujem, take mehke iz bla k se prilagodijouser posted image sem zadnjič ene japonke nataknla, sm mial kok bo kul k so odprti in touser posted image jih je blo treba odrezat dol, tak so mi zatekle nogeuser posted image

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2007 14:10:41   
Anonimen
Jaz mam tudi te težave z otečenimi nogami. Sedaj sem v 34. tednu in imam cele noge zatečene, potem roke včasih sem pa tudi v obraz zabuhla. Začelo se je že pri 31 tednu nosečnosti. G. mi je rekla naj sol črtam z jedilnika , tako sem tudi to storila a ne pomaga nič. Pijem samo vodo  in magnesol ker mam otrdel trebuh tako da druge tekočine ne zaužijem , spijem pa ~ 2,5 l oz 3litre na dan. Tako da za zatečene noge, roke in obraz mi ne pmaga nič.
Kolegica  mi je rekla da ko imaš zatečene noge hodi veliko hodi a jaz tega ne počnem. Najbolje se počutim da veliko počivam , podložim mal noge in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2007 20:29:37   
SU
Mislim, da "velik hosit" ravno zaradi otekanja odpade...v mejah normale. Itak vidiš, ko počivaš, dvigneš noge, da je precej bolje...no, vsaj kdaj pa kdaj... ČE pa štorkljaš okrog, pa se noge kar napihnejo...user posted image  LP, Saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?