|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ostali bomo brez strehe nad glavo
3.3.2006 8:36:58   
Teni_

user posted image user posted image user posted image

Stvar je taka:
živimo v 2,5 sobnem najetem stanovnaju. Najemnine imaa SAMO 25.000,00. Glede na naše finančno stanje - super. Kaj večsi ne moreva privoščit(trenutno, čez nekaj mesecev bo verjetno boljše). Danes slučajno pogledam na bolho in vidim, da  lastnik najino stanovanje prodaja. Ok, saj je njegovo in vseljivo bo s 1.6, ko se nama izteče pogdba. Ampak, lahko bi me vsaj obvestil, da začnem iskat novo stanovanje.Takšno, ki si ga bomo lahko privoščili, po možnosti v istem kraju, ker Teja tukaj obiskuje vrtec.

Dnes sem spoznala, da sem najbolj naivna oseba na svetu. Na začetku je bilo rečeno, kako nima namena stanovanja prodat, midva sva si vse uredila,ker je bilo stanovanje nagravžno, vso pohištvo skoraj sva kupila novo. Kam ga nj zdaj dam. Vsa bela ehnika je nova. Če bo naslednje stanovanje opremljeno, si ga lahko vtaknem v rit.

Sem jezna, razočarana in najraje bi se razjokalauser posted image . Pa nisem jezna na lastnika, jezna sem na sebe, da sem tako TELE. 

< Sporočilo je popravil mojcaH -- 3.3.2006 8:44:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ostali bomo brey strehenad glavo
3.3.2006 8:41:18   
golob
ma nisi tele!
Si le ena prelepa oseba , ki jih je čedalje manj. Ostani taka!Ne maram ljudi, ki povsod vidijo le spletke...
Kar se tiče tvojega problema, ne morem reči da vem kako je ampak te razumem, tudi jaz bi verjetno tulila od besa.
Daj poglej v pogodbo, če jo imaš, kaj ste se tam "zmenili" z lastnikom.Če ne ga pa odkrito vprašaj in seznani v kakšno situacijo vaju je pahnil...
A da bi vzela kredit in  sama kupila stanovanje ne bi šlo?
Držim pesti z vas! lp

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2006 8:42:32   
malika
O sranje, nič kaj dobra stvar user posted image  . Obstaja možnost, da vidva odkupita stanovanje?

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2006 8:45:23   
Anonimen
Ne nisi ti naivna,ljudje okoli tebe so brezbrižni,mejijo že na zlobo.
Še dobro,da si opazila oglas in sedaj veš pri čemu si.
Je pa re,da bi lastnik moral obvestit,pa če se ne motim,imaš ti,kot
sedanji podnajemnik predkupno pravico(se ne spoznam na te halce,kaj preveč)Dandanes,res ne veš več komu zaupat,še svojim lastnim
sorodnikom ne.le samemu sebi.
Upam,da boš rešila tole situacijo,čim bolj pozitivno v vaše dobro.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ostali bomo brez strehe nad glavo
3.3.2006 8:50:58   
Teni_

Ma ne, ni šanse. Cena je 13.000.000, ki jih nikakor ne moreva dobit. Moj dobi na svojo plačo maksimalno 6.000.000, mama že ima stanovanjski kredit (v upanju je še ena možnost, za katero dvomim, da je mogoča), moja babica in deda sta že prestara,da bi lahko vzela, njegovi se 4 preživlljajo z eno plačo.Ni šanse, da bi lahko odkupila.

Vseljivo je  pa z dnem, ko nama poteče pogodba, tako, da ne morem nič. Saj garazumem, verjetno mu je kaj zaštekalo pri financah in bo logično stanovanje prodal. Saj nas ni dolžan imet noter.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2006 9:11:27   
soncece24
Ojej, mojca, to pa res ni fina situacija. Sploh pa je način, na katerega si zvedela, da da se stanovanje prodaja podn od podna. Jaz bi najemodajalca poklicala in mu povedala svoje, da bi vama res lahko povedal, da si najdeta kaj primernega. Predlagam ti, da zaradi okoliščin v katere vaju je zdaj "pahnil" in če boš našla opremljeno stanovanje sedanji najemodajalec opremo, ki je nimaš valda potem kam dat od tebe odkupi. To je res najmanj kar lahko naredi ko je tak "fer". Vem kak je s krediti, ker sem sama pred kratkim tak študirala razne možnosti, pa nikakor ni šlo. Edino upanje, ki ti ostane je, da mu stanovanja ne uspe prodati user posted image user posted image user posted image

Je pa najemnina res ful ugadna, ne vem če bosta za tako nizko najemnino kaj dobila. Vseeno ti želim vso srečo pri iskanju novega domeka za tvojo družinico.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2006 9:14:22   
Dejča
A nimate nobenega odpovednega roka ali kako? Saj ste najbrž sklenili kakšno pogodbo, pa ste rekli tudi kaj na to temo? Danes na lepe oči ne gre nič več. Držim pesti, da najdete čim boljšo rešitev.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2006 9:28:30   
Teni_

Odpovedni rok je mesec dni, če se ne motim. Ne rabi pa mi verjetno nič rečt, glede na to, da nam takrat tko ali tko izteče pogodba.Mi je pač ne podaljša.

V najslabšem primeru, bomo šlinazaj k mojim v tisto eno sobico. Čeprav ne vem, kako bo izgledalo spanje z dvema otrokoma v eni sobi, pa še to ne ravno veliki.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2006 9:34:19   
Anonimen
Dejča, kak odpovedni rok, če jima poteče pogodba! Sej je ni dolžan podaljšati.
Kriza, Mojca to se lahko tud nama zgodi, sam hvalabogu mava opogodbo še za dve leti, pa lastnica je od mami sestrična, tko da UPAM, da nama kaj takega ne bi naredila. Sva pa v stanovanju od danes do jutri, ker je ona drugič poročena in če bi slučajno ostala sama, ker sta že starejša, bi ona rabila to stanovanje. Midva pa bi bla v riti. Od danes do jutri. user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2006 9:38:47   
tejčica
Ste se pa res znašli v nezavidljivi situaciji. A lastnik vam sploh ni povedal da prodaja stanovanje in pogodbe ne bo mogoče podaljšati!?! Noro. Si sploh že kaj govorila z njim? Upam da vam uspe zadevo čimhitreje in čimbolje rešiti. user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2006 9:42:36   
lucika
po moje se ti splaca tezit na obcini. verjetno ruse, ce zdaj tam zivite. da vas bodo vrgli ven, pa naj vam zrihtajo eno neprofitno stanovanje (za katerega boste itak dobili subvencijo, ce ste stirje na eni placi). kolikor gledam pri nas, se to vse resi, ce nimas kam it.
midva imava sicer neprofitno, brez subvencije, pa tudi eno placo; je pa ta dobra stran, da je pogodba za nedolocen cas in te kar tako ne morejo vrect ven.
jaz ti zelim, da se vse lepo resi. enim stanovanja padajo z neba, da niti ne vejo, kaj bi z vsemi; drugim pa se zdi, da so cisto odvec na svetu, ker nikjer niso doma doma. zal je tako. ampak...ker se dobrim ljudem dogajajo dobre stvari....ti bo sigurno uspelo. cez nekaj let bos nekje na svojem, pa se vedela ne bos, kako ti je to slo, ker po zdajsnji racunici ne gre. bos videla:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2006 9:42:50   
Anonimen
Če imate najemno pogodbo za določen čas, torej do 01.06.2006, je že ta datum sam datum odpovednega roka oz. datum odpovedi najemne pogodbe. Lastnik vam je ni dolžan podaljšati, o ne-podaljšanju pa vas je dolžan obvestiti mesec dni pred iztekom, torej 01.05.2006. Prav tako ima vso pravico stanovanje prodajati, o tem, da ga prodaja, pa vas ni dolžan obvestiti prej kot 01.05.2006. Klasični odpovedni rok je en mesec, razen, če se v pogodbi niste zmenili drugače. Če ste npr. napisali 3 mesece, potem bi vas bil dolžan o vsem tem obvestiti s 01.03.2006.
Je pa res, da imate kot najemniki predkupno pravico, pod enakimi pogoji, kakor vsi ostali potencialni interesenti/kupci za stanovanje. Če bi vi imeli željo in možnost to stanovanje kupiti (žal seveda pod njegovimi pogoji, torej za ceno in način plačila, ki ga on zahteva), potem pa ga vam mora prodati. Ne sme ga drugemu. Vendar morate imeti za to uradno veljavno najemno pogodbo, registrirano na Stanovanjskem skladu. To, ali imate tam prijavljeno stalno ali začasno bivališče, sploh ni pomembno.
Tako, da je v tej situaciji žal tako, da ni lastnik stanovanja zaenkrat naredil ničesar nezakonitega. Vaše predvidevanje, da vam bo pogodbo podaljšal, nima nobene pravne podlage.
Kljub temu pa mi je jasno, da situacija ni niti najmanj prijetna. Dejansko vam ne preostane drugega kot to, da se preselite k staršem ali pa da poiščete drugo najemniško stanovanje. Za tako ceno ga je umetnost dobiti tudi na vašem koncu. Vrzite se v iskanje, iščite pa neopremljenega, ki so po vseh pravilih cenejša, pa še vi boste imeli kam dati svojo opremo.
Kako pa ste dogovorjeni za vlaganja v stanovanje? Praviš namreč, da ste veliko obnovili. Ste to kompenzirali z najemnino ali s stroški? Ali na kak drug način? Vam je lastnik plačal?
Če se je strinjal, da adaptirate, potem upam, da o tem imaš pisni dokument. Na podlagi tega dokumenta (in če vlaganja še niso bila poračunana drugje, na drug način) lahko od njega zahtevaš povračilo stroškov (dela in materiala) in tudi sorazmerni delež tega, da si njegovi nepremičnini dvignila vrednost (kar si z adaptacijo definitivno jo).
Skalkulirajte to vrednost, prištejte kredit 6 milijonov in gotovino z vseh možnih koncev, kjer se lahko zadolžite (ni slišati lepo, ampak tako očitno je) in zagotovo boste bližje ceni 13 milijonov. In če ste mu pripravljeni in sposobni položiti 10 milijonov gotovine na roke, bo morda tudi še nekoliko počakal za preostale 3 milijone.
Poskusiti ni greh.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2006 9:52:28   
Teni_

Ni bilo toliko vlaganj,, da bi bilo ne vem kaj. Rvno yaradi tega je bila najemnina toliko nizka. ni nikakršne šanse, da stanovanje odkupima. Tisih 6.000.000 sem res napisala, ampak moj že ima kredit, ki bise temu znesku odštel in bi dobila okoli 4.000.000. Ja sranje, že pri teh letih sva zapufana. Zapufala sva se pa zaradi prejšnjega stanovanja, da sva lahko plačevala najemnino.

Vem tudi, da me zaenkrat ni dolžan obvestit, ampak mater, če si kaj človeški, bi to naredil. Jaz bi to 100% naredila na njegovem mestu.

< Sporočilo je popravil mojcaH -- 3.3.2006 10:01:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2006 10:02:53   
Anonimen
Verjetno lastnik stanovanja na kaj takega ni niti pomislil, ne da bi kaj slabega sploh hotel. Mislil je, da vam je jasno, da greste 01.06.2006 ven, ker do takrat pač velja pogodba.
Lahko pa, če je človek na mestu, poskusite še nekaj drugega. On naj vam podaljša najemno pogodbo, stanovanje pa kljub temu lahko proda. V tem primeru vi samo menjate lastnika stanovanja, torej osebo, kateri boste plačevali najemnino, novi lastnik pa stanovanje kupi z vami vred oz. vas je dolžan imeti v stanovanju do izteka vaše najemne pogodbe.
Tudi na tak način ljudje danes kupujejo stanovanja. Nimajo namena živeti noter, ampak jih oddajajo in živijo od najemnin. Ali pa z najemninami najprej odplačajo kredit.
Je pa res, da če bi vam že to uspelo, ste za ceno 25 jurjev lahko noter samo do izteka pogodbe (naslednji rok). Novi lastnik vam lahko po poteku določi svojo najemnino in če je niste pripravljeni plačevati, potem morate pa res ven.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2006 10:46:45   
fricka
Poglej, jaz oddajam stanovanje in gledam malo drugače. Res imam najemnike v stanovanju in obljubljeno, da imajo dolgoročni najem. Ampak trenutno mi zelo škripa in zna se zgodit, da bom stanovanje prodala in jih izselila. Saj zato pa je enomesečni odpovedni rok. Take situacije se pač dogajajo, pa zato nisem hudobna in ne jemljem najemnike kot naivneže, ki jih hočem okol prenest. V moje stanovanje niso najemniki nikoli vlagali nič, jaz sem kupila nov hladilnik in plačala popravilo pralnega stroja. V tem pogledu pa si naivna, ja. Sicer imaš pa verjetno zato nižjo najemnino?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.3.2006 10:57:32   
Teni_

Ja, saj sem napisala, da je zato najemnina tako majhna. Napisala sem tudi, da razumem, da je verjetno nastopila finančna kriza in da razumem, da bo pač prodal. Razočarana  pa sem predvsem za to, ker mi je tukaj všeč in ker Teja hodi tukaj vrtec. Še vedno bo hodila sem v vrtec, ker jo bo moj vozil. Ko bomo pa enkrat nekje za stalno, pa jo bom prepisala. Zato tudi upam, da bom naslednje stanovanje dobila v tem kraju.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2006 12:07:54   
ninocka
Mogoce bo pa novi lastnik tud se mel najemnike?

Jst bi na tvojmu mestu zacela iskat novo stanovanje, ceprav je nas zakon glede stanovanj tko neumno napisan, da lahko ti not zivis se 10 let, pa te ne more izselit, dokler ne dobi odlocbe iz sodisca (kar se pa zna vlect). Sicer ti tega ne predlagam, bi bilo pa lepo od lastnika, da vaju obvesti, da se stanovanje prodaja in da se pogodba ne bo podaljsala (verjetno sta racunala na to?).
Da si pa 4 clanska druzina z dvema majhnima otrokoma najde stanovanje v 1 mesecu, se mi pa zdi mal kruta, pa odpovedni rok gor ali dol. Ze iz dobre vesti, bi vaju lahko obvestil.

Kako je pa mislil stanovanje razkazovat? Kr uletet s potencialnimi kupci, medtem ko mate vi kosilo, al kaj?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2006 12:35:00   
petraz
Žalostno! Nisi ti naivna, ampak so ti ljudje eni veliki zahrbtneži in nesramneži, da ti prvo rečejo eno, potem pa naredijo drugo. Da jih ni sram.... user posted image  Ja, saj tako je najbolje, ti ga v celoti opremiš, prenoviš, potem pa te v zahvalo še ven vržejo. Groza. user posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.3.2006 12:39:26   
Teni_

Jaz sem že začela iskat stanovanje. Drugo mi tako ali tako nepreostane in se niti ne nameravam zaj.... s tem.

Zjutraj je bil velik šok, pa ok. Sem se sprijaznila.

Glede ogleda, pa verjetno jih misli kar pripeljat, glede na to, da imma napisano naj pokličejo še danes, da se dogovorijo za ogled in morebiten nakup. Upam, da bo vsaj toliko, da bo prej poklical.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.3.2006 13:27:19   
*pepelka*
Jaz bi ga pa poklicala in ga vprašala, kako je sedaj s tem. Kako ima namen strankam razkazovati stanovanje, če pa stanovanje ni prazno? Čeprav je stanovanje njegovo, bi te moral obvestiti o tem, da ga prodaja in s z vama dogovoriti glede ogledov, saj vendar ne more kar vleteti v vaše trenutno gnezdece.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2006 13:43:33   
Moyca_
oj Mojca,
ej kriza. Res mi je hudo za vas.
Samo za tolažbo- za 13 m. bo težko prodal to stanovanje v Rušah

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.3.2006 15:21:33   
soncece24
Ja, se strinjam z Moyco. Ko sva midva gledala stanovanja so bila v rušah 2 - 2,5 sobna okoli 8,5 do 9 mio, če pa je še v bol bogem stanju in če blok ni bogvekaj vzdrževan, pa mu več kot 8 ne bo nihče dal. Samo izselil te bo pa s 1.6 verjetno vseeno.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.3.2006 15:30:23   
soncece24
Me je firbec matral in sem šla gledat na bolho.... mater se je ded potrudil... ta bi pa res rad prodal.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.3.2006 16:07:34   
Pi-kica 1
Na tvojem mestu bi se poskušala lz njim pogovoriti, kaj res namerava. Morda pa je oglas dal kar tako, da vidi, kakšen bo odziv? Ker cena je res divja. Za ta denar se prodajajo stanovanja v Mariboru na kar dobrih lokacijah.

Upam, da boste svoj stanovanjdki problem dobro rešili.

LP

Pi-kica

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.3.2006 16:16:02   
Pi-kica 1
Se opravičujem za slovnične napake!

LP

Pi-kica

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?