Nika v službi
|
Ej, ne bom sodila, kaj in kako, ampak me res zanima, kakšen zakon so to sprejeli, ki onemogoča poslovanje podjetja?! Ponavadi gre za to, da neko podjetje ne izpolnjuje določenih pogojev, ki jih zakon predvideva, potem pa je odločitev podjetja, ali se bo ustezno prilagodil ali se mu pač računica ne izide. Sem delala nekoč v enem podjetju, ki s spremembo zakona ni izpolnjeval določenih pogojev (zahtevali so mag. izobrazbo). Ker je bila to bolj ali manj one man band firma, se šefu, ki je bil hkrati tudi lastnik, računica ni izšla in smo šli v likvidacijo. Me zanima, kateri zakon je to, ki se direktno nanaša na zaprtje vaše firme. In ja, fino se sliši tole kavica, solarij, shopping.... Tudi jaz opravim šoping kdaj pa kdaj med službo, imam Mercator Center čez cesto, ampak to je med uradnim časom malice oz. če podaljšam, se mi temu ustrezno zmanjša št. ur.... saj tudi pri nas ni panike in načeloma nič ne kompliciramo, mora pa biti vse transparentno in take prijetne zadeve žal ne morejo šteti v službeni čas, pa čeprav je delo opravljeno. Neka pravila pač morajo biti... Kakor koli že, sem rekla, da ne bom sodila, pa me je malce zaneslo.... Sorči.
|