|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ospen
3.2.2009 21:46:58   
n.nati
Pozdravljene, mogoče mi lahko katera kaj pomaga, moj mali je star 8 mesecev in je imel med vikendom vročino, ki je nihala med 37.5-39.5, drugače se je kr dobro počutil- na trenutke malo utrujen ampak nič resnega in nisem delala panike, potem pa je v noči na ponedeljek bolj slabo spal in imel vročino celo noč okrog 39 in mu je nisem mogla zbit. Seveda sem takoj v ponedeljek zjutraj odšla z njim k zdravniku in je rekla da ima fejst rdeče grlo in mu predpisala ospen. Danes zvečer pa je dobil polno rdečih pikic po hrbtu, za ušesi, po trebuhu nekaj celo po obrazu,pa veliko je jokal popoldan, seveda kličem v zdravstveni dom in mi zdravnik reče, da je to bila viroza in, da naj mu neham dajat ospen in zakaj ni dala napotnice za laboratorij za kri. Kaj pravite naj grem jutri ponovno k njegovi zdravnici in zahtevam, da mu pregledajo kri? Danes ponoči mu ospena ne bom dala, ampak me skrbi za njegovo grlo, ker kaj dosti tud ne je.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ospen
3.2.2009 22:02:21   
botrca
Absolutno pojdi jutri nazaj k P, ne vem zakaj sprašuješ saj vidiš da z otrokom ni vse vredu. Pojdi in se prepričaj kaj mu je. Pa pozdravita se čim prej user posted image .

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.2.2009 22:06:47   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: n.nati

Danes ponoči mu ospena ne bom dala, ampak me skrbi ..........

Ospenuser posted image  Ne ga no z takimi zdravili srat pri dojenčku! Raje pojdi do P pa naj ti tam predpišejo kaj za njegovo starost!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2009 7:37:16   
mlinar
Seveda brez premišljanja bi šla ponovno k otrokovi zdravniciuser posted image

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2009 8:07:15   
babyboooom
neumn se mi zdi da dajo dojenčku ospen,(doktorji že vejo user posted image ) ampak če si začela dajat, baje ne smeš prekint. antibiotike je treba do konca pojest, tud če si prej zdrav, predn ti jih zmanjka. baje

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2009 8:56:09   
n.nati
Ja pa sem mogla prekinit, sem zdaj zjutraj klicala njegovo zdravnici pa je rekla, da takoj prenehat z ospenom in, da je bila sigurno viroza- ona je pač videla rdeče grlo in bila sigurna, da gre za angino. Isto mi je snoči povedala tudi dežurna zdravnica, ko sem jo klicala. Te rdeče pikice se pojavijo potem, ko pade vročina in so znak viroze. Sem se pa snoči prestrašila, ker sem vedela, da se po trebuščku lahko pojavijo, nisem pa vedela, da se lahko tud po celem telesu. Saj greva potem ob 12 uri na pregled, tak da upam, da bo vse ok.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2009 11:39:40   
Tisana
Verjetno ima 6. otroško bolezen, ki jo zdravniki pogosto zamenjujejo z angino, ker se rdeče pike pojavijo po telesu šele po nekje treh dneh vročine. Bi se pa jaz zamislila nad pediatrom, ki dojenčku kar tako, samo zaradi rdečega grla predpiše ab, pa še to ospen.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2009 15:01:22   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

IZVIRNO SPOROČILO: n.nati

Danes ponoči mu ospena ne bom dala, ampak me skrbi ..........

Ospenuser posted image  Ne ga no z takimi zdravili srat pri dojenčku! Raje pojdi do P pa naj ti tam predpišejo kaj za njegovo starost!

Sicer se ne spoznam, vendar tudi jaz mislim, da ospen ni glih primerno zdravilo za dojenčka user posted image

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2009 15:10:03   
Felicita
http://www.krka.si/si/izdelki/recept/pil/ospen/
krka pravi da lahko, od 3eh mesecev naprej. sploh gre pa samo za odmerek, ne za samo zdravilo - pri ospenu je učinkovina penicilin (oz. njegov derivat), ki zlo pomaga pri bakterijski angini, ki jo povzročajo streptokoki.

kakorkoli, morda je alergičen na penicilin... od tega mogoče pikice. in jest po telefonu ne bi sprašvala zdravnika, konc koncev otroka niti ne vidi.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2009 16:45:46   
n.nati
Ojla, hotela sem vam samo sporočit, da sva bila pri zdravniku in ima virozo. Te mi pa je rekla, da je bila 100% da je bila angina, danes ko ga je pa zopet pregledala pa je rekla, da je viroza in naju poslala v laboratorij, te sem jo pa vprašala zakaj ni dala že v ponedeljek napotnice za kri, pa mi je odgovorila, da v laboratorij pošlje samo tiste, ko ne vidi nobenih znakov-no pri nama je videla narobe. Kaj čem tak je to, zdaj me je jeza že malo spustila. Ali ima mogoče katera kakšen nasvet kaj mu naj dam revčeku za grlo, ker boli ga sigurno, zdravnica mi je namreč vse odsvetovala-je rekla da se bo zdaj vse samo pozdravilo.Prvo predpiše ospen-zdaj se pa lahko samo pozdravi, ne vem kaj si naj mislim.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.2.2009 9:38:37   
Vrtnica79
Hmm, malo čudna je ta pediatrinjauser posted image  No, HB da gre samo za virozo. Za boleče grlo pa lahko pripraviš karamelno mleko ali pa črno redkev z medom............ pa še nek zvarek z čebulo je (ni ravno okusen ampak baje res pomaga). Grem poiskat pa ti javim.................

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.2.2009 9:44:17   
Vrtnica79
Evo sem našla:

Sesekljaš eno čebulo, daš gor eni dve žlici medu in pustiš, da čebula da sok. Nastane tak sirup in potem to piješ čez dan po žličkah. Ni tako groznega okusa, kot se sliši in res pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.2.2009 16:07:33   
n.nati
Vrtnica79 hvala ti za nasvet, samo mu tega ne upam dat, ker medu taki mali še ne smejo jest- odsvetujejo pred otrokovim 1.rojstnim dnevom, zdaj mu dajem čaj z malo limone, sicer pa je danes že malo boljši, sva bila prej zunaj na svežem zraku, pa jedo je že tudi malo več danes.

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2009 17:58:52   
romys
Po moje je bila ta pediatrinja malo pijana, da je tako majhnemu otroku predpisala antibiotik. Skoraj v vsaki malo boljsi literaturi lahko preberes, kako je z antibiotiki in da je nujno z njimi cim kasnej zacet (pa se to, ce ne gre drugace). Groza... user posted image
Sicer pa tudi, ko se sama spomnim, ko sem bila kaj bolna, je bilo vedno najlezje doktarju antibiotik predpisat in tako sem tudi jaz 1x prispela za 8 dni v bolnici, ker mi je dohtarca predpisala Ospen, ki pa ga sploh ne bi smela takrat jemat (in fasala vnetje jeter). Hja, ni kej, clovek mora bit res sam svoj zdravnik!! user posted image  

(odgovor članu n.nati)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?