|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oslovski kašelj
24.11.2006 8:30:03   
Lari
Imam eno vprašanje. Zasledila sem, da razsaja oslovski kašelj. Zanima me kakšni so znaki, ker moja 2-letnica kakšen teden kašlja, sicer to ni nič posebnega, vendar ima vedno ponoči cca 1 uro napada kašlja, potem je pa celo noč mir. Ali mislite, da bi morala k zdravniku. Bojim se, da ni to slučajno oslovski kašelj, ampak žal ne poznam te bolezni. Pa še noseča sem in sem brala, da je oslovski kašelj zelo nevaren za nosečnico.

Prosim za vaše nasvete.

LP.

Lara in Jan, moja sončka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oslovski kašelj
24.11.2006 8:46:01   
Anonimen
Lari lahko ti pomagam le z linki,pa da si prebereš.
Je pa odvisno kako tvoje dete kašlja.Oslovski kašelj se sliši,kot,da riga osel,zato so mu dali tak naziv.Otrok tako silno kašlja,da se kar duši.
Močno dvomim,da ga tvoja ima.Če pa si v dvomih pa obišči zdravnika.
Naš tudi kar naprej že mesec dni pokašljuje.posebno,ko se zdivja.Pa ponoči tudi in smo bili pri zdravniku,ki pa nič sumljivega ali nenavadnega opazil.
Pedijatrinja nam je predpisala Panatus sirup,ki pomirja kašelj,ker naravna zdravila niso pomagala.

http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/370546CAEB5CDBD9C12571DB0034EB8C?OpenDocument

(odgovor članu Lari)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2006 8:48:04   
Anonimen
Pa še ena info.
http://213.250.2.176/bin/article.php?article_id=3082735

Se opravičujem za predolg link v prejšnem odgovoru,ampak ne znam ga skrajšat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2006 8:50:27   
Lari
Neva6, hvala za info, to sem že prebrala, a misliš,da je značilna kakšna vročina ali kaj takega. Ravno riga ne, ampak ko toliko kašlja, včasih izgleda kot da bo bruhnila. Ma saj ne vem več, al pa riga.
Sem že čist živčna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2006 8:59:48   
Andra
Lari, skoraj zagotovo ti lahko povem, da tvoj malček nima oslovskega kašlja, kvečjemu kakšen bronhitis.
Moj brat je imel oslovski kašelj in ko je dobil napad, je v trenutku pomodrel, ker mu je enostavno zmanjkalo zraka, tako kot je rekla Neva. Tisto "riganje" pa pride, ker se dete bori in lovi zrak.
Takrat so ga komaj rešili, saj je bil 17 dni v bolnici in več kot 10x na noč, je šel na kisik.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2006 9:02:34   
Lari
Andra, hvala, si me kar pomirila. Ampak bom vseeno za vsak slučaj poklicala k pediatru in malo povprašala.

Hvala.

Lari.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2006 9:22:29   
Anonimen
Res je bolje da kar greš do zdravnika,da boš mirna.
Pa še nekaj iz ene od knjig o otroških obolenjih:

Ceplejenje proti oslovskem kašlju ali obolenje ne zagotavlja zaščite za vse življenje.Zato se lahko dojenčki pred prvim cepljenjem ali ne dovolj cepljeni
otroci okužijo od svojih vnovič obolelih staršev ali starih staršev.Obratno lahko tudiotroci okužijo svojce.Zato stalna komisija za ceplejenje(STIKO)in
UNESCO redna osvežitvena cepljenja.

Kako pomaga zdravnik:
V zgodnejm stadiju lahko zdravnik postavi diagnozo samo na podlagi brisa žrela in nosu.
Antibijotike(eritromicin)mora otrok začeti jemati zelo zgodaj-samo v začetnem stadiju je mogoče uničiti bakterije in tako skrajšati trajanje bolezni in zmanjšat nevarnost okužbe.
Če so napadi kašlje že izbruhnili,antibijotiki ne pomagajo več,ker le ti uničujejo samo bakterije.Kašelj povzročajo produkti presnove bakterij-proti temu pa še ni zdravila.

Kako vi pomagate otrokom:
Ob napadu kašlja posadite otroka vzravnano,glavo naj nagne malo naprej.
Imejte pripravljeno posodo za primer,če bo otrok bruhal.
Poskrbite da bo otrok veliko pil.
Po napadu kašlja sledi faza brez kašlja izkoristite ta čas iin dajte otroku obrok oziroma nahranite svojega dojenčka.
Preveriti morate ali bi otroku pomagala sprememba klime.
V približno polovici primerov pomaga en dan bivanja v visokih hribih.
Če živite daleč od hribov,poskusite z obiskom vrelne kleti pivovarne.
Če otrok z oslovskim kašljem ni zdravljen z antibijotiki,se med 4-do 6.tedensko fazo kašlja ne sme družiti z nezaščitenimi otroci in odralimi.
Otrok naj ne obiskuje vrtca ali šole dokler zdravnik to ne dovoli.

(odgovor članu Lari)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?