cukrmali
|
Evo, nas je pa 8,5 mesecev star, pa bom se jaz napisala, kako je kaj pri nas. Jemo kar zelo pridno, zjutraj in zvecer se dojim (bom verjetno se ta mesec nehala, ker itak ni mleka in spije le po 2, 3 pozirke, drugo je crtanje). Dopoldne je sadje (jabolko, banana, hruska), ta teden sem zadela dodajat tudi po eno zlico jogurta ali skute (do zdaj sva bila oba na brezmlecni, brezjajcni dieti, ker je bil pred par meseci ves flekast, zdaj pa je zgleda ta 'alergija' presla). Kosilo je zelenjava (vsamogoca) + riz, polenta, krompir + meso (piscanec, govedina, teletina). Popoldne sadni frutek (tamal)+ skorja kruha ali 1dL domacega pudinga... Vecerja je rizeva kasica ali prosena (uporabljam brezmlecne,brezsladkorne). Ima dva zoba in super grize kruh, banano... Sicer je bolj miselni kot gibalni tip: zna pomahat, zaploska bravo bravo, zlaga kocke v skatlo, pozna ze vse mogoce predmete - vecino svojih igrac in sorodstva, govori ata ta ta, da da da, dla dla, la la dej dej nej nej ne ne, ampak se mi zdi da bolj brez pomena. Tocno ve , kdaj je pohvaljen, kdaj je 'kregan'. Zdaj je pogruntal novo igrico - skrivanje (da nekaj pred obraz ali na glavo, pac kar ima v rokah in potem ga 'ni ni' in ko reces, kje pa je, se pokaze in posmeje). Zna fino sedet ze mesec in pol, se skoraj uleze in vsede nazaj, zdaj se je koncno zacel postavljat v polozaj za plazenje, vendar se se ni premaknil z mesta - po minuti pade na trebuh. Zadnji teden tudi neprestano isce nekaj, da bi se prijel in potegnil na noge (ograjca od postelje, mizica, kavc, najraje pa mami). Spanje - super, odkar je v svoji sobi, se ponoci nic vec ne dojimo. Ponavadi se sicer enkrat zbudi, ker ga zlobni duh obrne na trebuh potem pa gre glava v luft in tako se seveda ne more spat. Ga obrnem na hrbet, spije en pozirk caja in spi naprej. Od 20h do 7h, 7:30... Podnevi pa 2x (10:30 - 12h in 15h - 16:30; 15 minut odmika od teh casov, vec pa ne). Dopoldansko rundo odspi v posteljici, popoldansko v vozicku ali avtu. Uspavanje je kar neproblematicno - tri pozirke caja, nekaj pesmic, duda in je v mizalah. Ima 8kg in je velik 71 cm. Dva zoba spodaj, ta teden mislim, da bosta se zgoraj, ker je ze cisto bela dlesen. Od igrac ima najraje stolp od tomyja in enega govorecega klovna od fischerpricea, se vedno ropotulje, kocke (v vsaki roki ena in tolce skupaj). Mobiteli, daljinci ipd, so nadvse privlacni ampak so prepovedani!!! No, dost, bo, sem ze cel roman napisala. Pa se navelical se bo kmalu tele skatle, ki jo zdajle valja po rokah - ni nic not (cisto od blizu pogleda, kar nos notri vtika:-)))
|