Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Osebna izbira-carski rez 14.5.2007 16:38:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdravo punce, mene pa zanima, če je kateri že uspelo, da se je s svojim ginekologom dogovorila (pomeni da je sama izbrala) in ji je naredil on oziroma so ji v porodnišnici naredili carski rez! Ker vse vemo, da ti ga z lepa ne naredijo!!!!!!!! Jaz sem enkrat že rodila s CR (po celodnevnem rojevanju po naravni poti), pred tem pa sem skoraj izgubila otroka, saj je bil sam porod zelo kompliciran, tako da je otrok že vmes nehal dihati. Res si želim še enega otroka, ampak samo če lahko rodim na CR! Prosim, če ima kakšna izkušnjo, da je sama izbrala oz. se dogovorila za CR in so ji ga naredili!! HVALA.......
< Sporočilo je popravil teni* -- 14.5.2007 20:53:41 >
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 14.5.2007 16:41:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Ponavadi ženskam, ki so že prej rodile s CR naredijo le tega tudi naslednjič. Vem da si jih veliko želi roditi po naravni poti naslednjič po CR, pa je to v veliko primerih neuslišano. Tako da mislim, da bi tudi drugič rodila s CR, seveda brez vseh predhodnjih komplikacij.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 14.5.2007 17:38:13
|
|
|
|
*tajda*
|
Tudi jaz sem tako obveščena da če imaš v prvo CR ga imaš tudi v drugo,nevem pa če je to 100%.Drugače pa lahko osebnemu ginekologu poveš svojo težavo in te napoti k psihologinji oz psihiatru v porodnišnico in ti on na podlagi tvojih strahov glede poroda da priporočilo za CR.Tako je razložil Pušenjak na med. forumu.Seveda če si pa znana osebnost kot gospa Jankovič Vesna in je njen tast prispeval za novo porodno sobo v porodnišnici pa ti ga naredijo brez kompliciranja
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 14.5.2007 18:44:59
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Tista, ki je že imela CR, lahko naslednjič sama odloči ali bo imela ponovni CR ali ne, vsaj tako odgovarja dr. Pušenjak na svojem forumu.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 14.5.2007 20:03:09
|
|
|
|
pajkica
|
Moja sestra je imela pri prvem otroku carski rez (zaradi nepravilne lege), drugega pa je rodila normalno.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 14.5.2007 23:28:19
|
|
|
|
darinkan
|
Jaz sem imela obakrat carski rez. Prvič po celodnevnem neuspešnem rojevanju, drugič pa po moji izbiri. Ginekologinja mi je dala možnost izbiranja in zaradi okoliščin sem se odločila za CR. Ni mi žal, vendar imaš potem lahko samo še enega otoka in takrat je avtomatsko CR.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 15.5.2007 7:41:42
|
|
|
|
Blacky30
|
Vem, da v Feldbachu, preko meje v Avstriji, lahko izbereš CR, če želiš. Sicer pa v SLO menda uradno nikjer, razen, če imaš veze. Je pa res, da se velikokrat poslužijo CR tudi v drugem primeru, ne pa vedno. Poznam dve, ko sta drugič morali roditi naravno.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 15.5.2007 11:08:23
|
|
|
|
duhica
|
V Mb po prvem CR rodiš naravno, če ni nobenih indikacij za CR. Tretjič pa res avtomatsko naredijo CR.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 15.5.2007 16:24:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsem najprej hvala ki ste podale "odgovor"! Meni so rekli: da CR v prvo ni razlog, da bi šel tudi v drugo na CR, ampak mora biti "potreba zdravstvenega" izvora. Kaj res ni nobene tu na forumu, da ji je uspelo, če lahko tako rečem "izsiliti" da so ji naredili carski rez! Hvala!
|
|
|
|
RE: Osebna izbira-carski rez 15.5.2007 20:16:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Še eno vprašanje,so lahko hemeroidi vzrok za CR?
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 16.5.2007 7:43:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Način drugega poroda je zelo odvisen od porodnišnice. Ponekod avtomatsko CR, ponekod izbira, spet drugje ni šans. Načeloma je tako, da je CR indiciran, če je bil prvič opravljen zaradi težav (zapletov) pri mamici. Podobno je pri nepravilni legi - ponekod bodo vztrajali, da je treba poskusit rodit naravno, ponekod bodo avtomatsko predlagali CR.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 16.5.2007 21:05:25
|
|
|
|
CAPA
|
Probaj se obrniti preko e-maila na dr. Pušenjaka... pomoje, da se bosta lahko dogovorila. Kolegica je v druge to naredila in sta se zmenila "Meni so rekli: da CR v prvo ni razlog, da bi šel tudi v drugo na CR, ampak mora biti "potreba zdravstvenega" izvora" ja tud pr men je blo tko... je pa res da v prvo nisem imela svojih popadkov in so mi jih sprožili umetno... v druge spet nisem imela svojih popadkov, tko da so mi tretji dan po roku naredili CR... to pa zato, ker po CR-ju ne smejo od nule dajati umetnih popadkov... ker se menda da lohka strga maternica.. po prejšnjih šivih ne vem, tko so rekli
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 18.5.2007 16:49:55
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Danes, ko sem bila v p. na CTG-ju, je babica rekla, da, če je bil prvič CR, je v drugo tvoja odločitev ali boš imela CR ali ne. Je pa baje tudi res, da se pri G, ko se greš dogovarjati ne smeš pustiti odpraviti, pač pa moraš vztajati pri svoji odločitvi.
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 18.5.2007 17:00:38
|
|
|
|
Anonimen
|
VSEM ŠE ENKRAT HVALA, SPLOH TEBI BAMBINA, ZA MALO UPANJA.... V ponedeljek imam ginekologa in upam, da se bova kaj zmenila....... ....še enkrat hvala.........
|
|
|
|
RE: OSEBNA IZBIRA-carski rez 19.5.2007 17:07:04
|
|
|
|
lex
|
jaz sem prvič rodila z vakuumom. Sedaj me je le tega strah in ga ne bi rada še enkrat doživela. Ko sem vprašala svojo G mi je rekla, da naj rečem, da ne morem, da imam strah in da se bom verjetno zakrčila. Tako dan jim glasno in jasno povem, da vakuuma ne pustim in naj mi naredijo CR. Saj te ne morejo prisilt, da boš pritiskala kaj ne?
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......