Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: neni Punce prosim za pomoč, moževi starši bi nama prepisali hišo ali naredili oporoko na naju, ker se selimo k njim. (sej vem, tašča pa to). Zanima me, kaj mislite, da je bolje naredit, ker v primeru, da postaneva lastnika morava seveda prevzet tudi veliko obveznosti, pa še povsod (pri vrtcu, OD in še kje naju bo to udarilo po žepu). Predvsem me zanima, kako imate to pri vas urejeno. (kjer imate) Sedaj se nekako nagibamo k temu, da se zdej napiše oporoka in čez recimo 5 let prepis. Mož ima še brata, ki je svoj del dobil in se s tem strinja, tako da bi bilo pametno uredit. Ker čez 20 ali 30 let bo situacija lahko čisto drugačna. Če imate družinske razmere (medsebojne) urejene in ne pričakujete težav (sporov med sabo), potem bi jaz na vajinem (tvojem in moževem) počakala s prepisom. Pri plačilu programa vrtca in pri izračunu višine otroškega dodatka se vam nepremičnina, v kateri živite, ne upošteva za izračun, torej je popolnoma vseeno, na koga je hiša napisana. Če pa vidva svojo nepremičnino že imata (to, v kateri sedaj živita), pa se bo ta hiša smatrala kakor vajina druga nepremičnina in se bo pri prej omenjenem upoštevala samo v primeru, če v njej ne bosta prijavila stalnega bivališča in če sedajšnje ne bosta prodala. Vendar, če jo bosta, se bo kupnina, ki jo bosta prejela, štela med prihranke. Zato je bolje počakati, da otrok zaključi z vrtcem (katerega plačilo je odvisno od vajinih dohodkov in premoženja) in počakati, da začne hoditi v OŠ, ki je brezplačna (vse ostalo pa stane za vse enako).
|