Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika Jančika - bom počakala na tvojo izkušnjo... Evo, pa je za mano, čeprav še ne čisto, ker se po več kot dveh tednih po operaciji še vedno počutim bolj kot ne zdelano in me še boli. Kaj naj rečem. Bilo je veliko huje, kot sem si predstavljala . Poleg tega, da so mi odstranili polip v levem maksilarnem sinusu in razširili izhode, so mi naravnali še pretin. Počutje po operaciji je bilo precej slabo, tisti tamponi v nosu so živi užas, pa ves čas mi je iz nosu kljub tamponom kar fajn tekla kri. Dva dni po operaciji so mi odstranili tamponado - vse, kar pravijo o tem, je res . Zase sem do zdaj mislila, da imam kar visok prag bolečine, pa zgleda ni res. Skoraj sem zlezla skup in sem se morala malo uleči, potem so me pa z vozičkom transportirali v sobo. Naslednje dni so mi z aspiratorjem čistili nosnice in je bilo prvi dan kar hudo, potem pa vsak dan malo boljše. Zdaj vem, zakaj si po tem posegu tako dolgo v bolnici (en teden) in zakaj dobiš toliko bolniške (7-12 dni, odvisno). Kot rečeno se še 16 dni po operaciji precej slabo počutim. Boli me nos, zgornja sekalca in dlesen, pa cela glava kot pri sinusitisu. Imela sem čudovito šljivo, tako res mastno , ki sicer bledi, a je še vidna. Iz tega očesa mi tudi ves čas teče. To je bojda vse normalno, traja pa lahko tudi več kot mesec po operaciji. Precej sem bila tudi otečena, zdaj imam malo otečen samo še nos in zgornjo ustnico. V sobi sem bila z gospo, ki so ji operirali samo en sinus. Zgledala je kot rožica je rekla, da je tudi odstranjevanje tamponov ni ekstra bolelo. Zgleda, da je malo odvisno tudi od tega kaj vse ti naredijo, ker sem videla tudi orenk dedce, ki so skor skupaj padli pri odstranjevanju... Ne vem, če bi se še enkrat šla to. Bom videla, kakšen bo rezultat. Sicer že opažam, da veliko boljše diham, ko je nos prehoden (se mi še vedno zabije zaradi celjenja in krvi, sploh ker so se mi en dan pred odpustom iz bolnice vneli sinusi, verjeli ali ne ). Imam pa nov (grbast ) nos, ki se moram tudi še navadit. No, če bom lažje dihala in če ne bom imela več vsaka dva meseca vnetih sinusov, potem je bilo vredno.
< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 8.3.2008 13:15:46 >
|