*Neja*
|
Pozdravljena! Tudi meni je moj nov G (ki sem ga zamenjala pred kratkim) takoj na prvem pregledu "našel" pregrado, ki je bila po njegovih besedah manjša, a se je kasneje izkazalo, da je bila precej velika. Dobila sem napotnico in recept za hormonske tablete Danoval. Te sem jemala en mesec pred načrtovano operacijo (3x na dan po dve kapsuli). Baje da je to dobro, ker se s pomočjo teh kapsul sluznica stanjša in potem lažje operirajo. No, potem sem šla na napovedani datum zjutraj v bolnico. Zelo pomembno je to, da si na dan operacije tešča. Meni so celo predpisali, da 24 ur pred dnevom posega nisem smela nič jesti - razen piti kakšne čiste juhe in čaje. Pred posegom sem dobila tabletko za "sprostitev" - menda Persen - potem so mi dali gor masko in sem zaspančkala... Ko sem se zbudila, sem še malo krvavela, malo me je bolelo, ampak je bilo za zdržat. Tisti dan sem še ostala v bolnišnici, naslednji dan pa sem po viziti lahko odšla domov. Mogoče te opozorim še na to, da pač rečeš tistemu, ki ti bo dajal narkozo, če je pri tem previden, da se ti ne bo zgodilo tako kot meni, ko sem potem še fasala vnetje vene na roki, kjer so mi dajali narkozo. Po posegu sem dobila še tabletke Cyclo-progynova, ki naj bi uredile ciklus. Dobila sem teden dni bolniške. V glavnem je treba po posegu počivat. Po dveh do treh tednih greš na pregled k svojemu G. To je vse. Tudi jaz sem imela SS in sem absolutno ZA odstranitev pregrade. Mi je pa moj G povedal, da ima pacientke s 3, 4, 5 otroki, ki imajo prav tako pregrado (je niso ugotovili ali odstranili), ampak so imele pri zanositvi pač srečo. Preden se ti zgodijo ponavljajoči se SS, ti priporočam, da se odločiš za odstranitev. Zanosiš lahko takoj po naslednji M. Želim ti veliko sreče in poguma.
|