|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Operacija žrelnice
8.2.2012 9:26:22   
benika
Najbrž se je katera izmed vas že srečala z operacijo žrelnice pri otroku. Kje je bil otrok operiran in kolikšna je bila čakalna doba? Kako poteka okrevanje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Operacija žrelnice
8.2.2012 10:34:11   
Taddy78
Pri nas smo prišli po pravici povedano zelo hitro na vrsto preko vez. Ker je bila ravno zima, so naju poklicali ko je bila ena odpoved. Drugače bi morala čakat skoraj 2 leti.
Je pa bilo dokaj nujno, saj smo na op morali zaradi slabšanja sluha in je tudi meni odgovarjalo, da smo čimprej na vrsti.
Bil je torej pri 4.letih, zjutraj sva prišla not, so naju premestili v sobo, kjer so mu dali najprej neke tablete, da je postal kot da bi bil zadet. Operacija je trajala cca 20 minut. Sin je še kar dolgo po op spal, nič jokal tako da sploh ne morem pisat kaj o okrevanju, ker je bil tak kot vedno. Nič ga ni bolelo, nič ni jokal in se nič pritoževal, jedel in pil normalno. Eno noč sva prespala v bolnici, naslednji dan oz. dopoldan pa je lahko šel domov. Je pa bolnica v Mb  res hudo opremljena, mama ima svojo posteljo, otrok svojo, zraven sobe je velika igralnica z oromno igračami...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2012 17:10:10   
Bojana 29
Jaz sem svojo deklico najprej naročila v MB. Čakati bi morali več kot leto dni (leta 2010 - kako je zdaj ne vem). Potem sem izvedela, da so čakalne vrste v MS veliko krajše. Naročila sem jo v MS in sva bili na vrsti čež 4 mesece (zaradi ene odpovedi bi lahko operacijo opravili že veliko prej vendar takrat zaradi dopusta - bili smo na morju - nisva morali iti). Sem pa bila zelo zadovoljna. Tudi mojega fanta čaka ta operacija in tudi z njim bova šla v MS. Pa še to - nisva imeli nobenih vez.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2012 11:23:15   
Najaa
Naša tavečja je bila pred 2m na operaciji v Celju. V Lj recimo je čakalna doba 1 leto, naša je pa tako slabo slišala, da sem vse preklicala, kje bi bilo najhitreje. V Celju je čak. doba 3-4 mesece, midve sva bile v dveh mesecih not. Ponekod tudi malo gledajo, kateri primer je bolj nujen, v Lj ne.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2012 11:36:47   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Najbrž se je katera izmed vas že srečala z operacijo žrelnice pri otroku. Kje je bil otrok operiran in kolikšna je bila čakalna doba? Kako poteka okrevanje?

benika, vprašaj tole pediatrinjo, ti bo dala kak nasvet: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/natasa-marcun-varda_39

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2012 13:39:53   
ThinkPink
Naša je bila na operaciji žrelnice v MB. Čakalna doba naj bi bila dolga, smo pa imeli ful srečo, ker je nekdo odpovedal in smo dobili termin že čez 1 mesec. Operacija je kratka, prav tako okrevanje. Npr. naša je bila operirana ob 10h dopoldne, ob 10.30 so mi jo že pripeljali nazaj (ena redkih, ki se je takoj prebudila), nato sem jo uspavala in je spala do 13h in bila revica tako lačna, da je že kar jedla kosilo - juhico in makarone. Posebne diete ni, nam so rekli, naj pač je kar ji paše in naj cca. 14 dni pazimo, da se kaj ne okuži oz. naj ne pretiravamo s telesno aktivnostjo. Takoj naslednji dan po operaciji, smo po pregledu lahko že šli domov.

Problem pri nas je bil ta, da nam operacija ni skoraj nič pomagala (oz. pred operacijo je bila nonstop prehlajena in se je vsak prehlad končal z vnetjem ušes in AB - po operaciji je imela res manj vnetij ušes, so pa se ji povečali mandlji in ima sedaj pogoste angine, čeprav na ORL pravijo, da še ni za operacijo mandljev).

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2012 17:18:53   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Problem pri nas je bil ta, da nam operacija ni skoraj nič pomagala (oz. pred operacijo je bila nonstop prehlajena in se je vsak prehlad končal z vnetjem ušes in AB - po operaciji je imela res manj vnetij ušes, so pa se ji povečali mandlji in ima sedaj pogoste angine, čeprav na ORL pravijo, da še ni za operacijo mandljev).

Joj kar grozno mi je, ko tole berem, ker je pri nas isto. user posted image user posted image Sicer ne morem rečt, da ni bolje, ker naša je tudi zelo slabo slišala in zdej je sluh v redu, ampak po novem gre namesto na ušesa vse na mandlje. Tako da čist možno, da bo treba še njih ven dat.
Pa zanimivo, kakšne razlike so med bolnicami. V Ce na dan operacije ne smejo nič jest, sam pijejo lahko.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?