Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Opel Astra karavan kot družinski avto - izkuš... 25.3.2010 12:10:45
|
|
|
|
pingi
|
Ker kupujemo nov avto za našo družino in sva trenutno najbolj navdušena nad astro karavanom (model, ki je na voljo od l. 2004), me zanima, kakšne izkušnje imate lastnice/lastniki tega avta (udobje, poraba, velikost, varnost...) Imava dva otročka (stara 2,5 let in pol leta), bi imela pa vsaj še enega, zato me zanima, če grejo v avto trije avtosedeži. Vem, da bi večina svetovala enoprostorca, ampak so nama bolj všeč karavani, (pa še očitno so nama opli pri srcu, ker sva do zdaj imela že tri ople ), vseeno pa prosim za vaša mnenja (ker itak še nisva odločena). Hvala že vnaprej!
|
|
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 12:17:34
|
|
|
|
majch
|
Midva imava astro in je božanska. Prtljažnik, ogromen in strašno praktičen. 3 sedeži za bebice ne bi smeli biti problem, razen, če so kaki vandimenzijski. Vozi se super, je pregledna in tudi jaz ko nisem za avte, jo kar komot peljem. Kar se tiče udobja, priporočam cosmo opremo, saj sva z njo zelo zadovoljna, še posebej, če je treba brisat kake sedeže. Kot sopotnici mi je v avtu prav tako komot, manjka ji le kak dodaten predalček za drobnarije (to so pokritizirali tudi na nekaterih testih), vendar nič kritičnega. Vsekakor bova ostala pri karavanu, morda pri novem modelu astre, ali pa celo pri insignii, ki je mojega dragega srčna želja. Priporočam.
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 12:21:36
|
|
|
|
sazi
|
Mi imamo astrpo karavana letnik 2005 in smo zelo zadovoljni. Imamo pa dva otroka, tako da ne vem, kako bi bilo s tremi. Ob kakšni priložnosti se vmes, med obema otrokoma pelje še kak odrasel, ampak se mora kar stisniti med oba sedeža. AMpak verjetno je drugače, če so notri trije sedeži, ker se tudi krajna dva postavita bolj narazen - mogoče sem zakomplicirala. Prtljažnik je precej velik, ampak imamo včasih kar problem spraviti vse noter (prenosna postelja, voziček, prtljaga za vse 4 in pomožnosti še kakšne sanke, smučke...). No, zaenkrat nam je še vedno uspelo, za v prihodnje pa mož pravi, da bomo nabavili še kovček za na streho, ker se mu ne da vedno tako matrat s pakiranjem.
|
|
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 12:24:01
|
|
|
|
špelin@
|
Uf, kje naj začnem Poudarjam, da gre za moje subjektivno mnenje. Meni se je zdel udoben, našo porabo vidiš tule: http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/244059.html Drugače je pa katastrofa, ker nima nobenih odlagalnih poličk oz. mest, niente, nada,... Za primer: v predal v vratih ne spraviš niti otroške stekleničke Drugih odlagalnih mest, razen zaprtega predala pred sovoznikom, ni! Prostora na zadnji klopi je veliko (npr. več kot v karavanu škoda octavia) - govorim o širini klopi, kjer koloteki pri omenjeni škodi "poberejo" dosti prostora in težko spraviš noter vso mularijo Mi smo spravili noter: 2x jahač (Maxi Cosi) + 1x lupina (Maxi Cosi) oz. 1x jahač (Maxi Cosi) + 1x sedež 9-18 kg (concord ultimax) + starejša hči je sedela brez sedeža, ker ultimax zasede ogromno prostora. Priznam, da je bila kar utesnjena, sploh v ramenskem delu. Je pa fajn, ker ima močan "pleh" in je drugače tak robusten, trpežen avto. Kar se prtljažnika tiče, je nam čisto zadostoval, noter smo spravili veliiiiikooooooooooooo krame Mi smo astro po enem letu prodali, ker ni bila to, kar smo od nje kot petčlanska družina pričakovali, in kupili vivarota Vprašaj še kaj, preden pozabim
|
|
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 13:49:54
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Midva imava kar dve opel astri Meni je super avto, malo se kvari, vožnja je fajn, placa v prtljažniku pa velik. Še spati se da v prtljažniku če si majhen Najina ima odlagalno poličko v tistem predalu ki se odpira, gre gor navadna flaša ali pa kava za na pot. Za tri stolčke ti pa ne vem povedat ker imava samo dva, se pa vmes komot še eden vsede.
|
|
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 13:58:16
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: x_srečka_x Midva imava kar dve opel astri Meni je super avto, malo se kvari, vožnja je fajn, placa v prtljažniku pa velik. Še spati se da v prtljažniku če si majhen Najina ima odlagalno poličko v tistem predalu ki se odpira, gre gor navadna flaša ali pa kava za na pot. Za tri stolčke ti pa ne vem povedat ker imava samo dva, se pa vmes komot še eden vsede. Ja, ampak potem moraš dati sovoznikov sedež ful nazaj (da lahko sovoznik predal odpre in obenem normalno sedi), kar pomeni, da tisti zadaj nima kam dati nog, poleg tega si ne predstavljam, da tisti kvazi nastavek med vožnjo drži flašo, da ne pade Ima pa sovoznik pokrov predala potem dobesedno med koleni, d'best, majmun tisti, ki je zasnoval ta avto Meni je to največji MINUS tega avta!
|
|
|
|
RE: Opel Astra karavan kot družinski avto - i... 25.3.2010 15:47:20
|
|
|
|
x_srečka_x
|
meni ni še nikoli dol padlo, je pa res da ni nikoli čisto naprej sedež pa da je sedež namotiran takoj zadaj, ampak ker je toliko višji, mu sploh ne pride do nogic. Ne vem o katerem modelu govoriš ampak midva imava še tastaro obliko, ki so jo delali še do 2001. Opel še vedno ni nek bmw ali pa audi tako da...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?