|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   On
10.4.2012 9:40:16   
sakuL
Odločila se bom sama, samo me pa zanima vaše mnenje. Mogoče tavam v temi, ali pa si zatiskam oči.....

Imam(sem imela) fanta, ki je sicer slabi dve leti mlajši od mene. Prve tri, štiri mesece sem živela sanjsko življenje, on je bil čist nor name, jaz nanj tudi, samo ne tako močno (rabim vedno nekaj časa da sprejmem "novo" osebo v svoje srce).... Nato so se začele njegove dodatne obveznosti (za katere mi j epovedal že v začetku zveze), pa vendar sem jih jemala bolj z levo roko... Videla sva se vse bolj malo, vednar sva se. H meni je hodil utrujen, ker je delal dva sihta, kar razumem... Ampak vse manj se mi je začel posvečati. Ob vprašanju ZAKAJ, je povedal, da je utrujen, da ni nič narobe.
In to se je vleklo ,res je imel veliko dela (dva sihta, treningi, itd), ampak meni je logično, če ti do nekoga je...potem iščeč tiste trenutke k jih z njim lahko preziviš....??Začeli so se prepiri na ta ena in ista vprašanja....
Stvar je kar dosti zakomplicirana in zgodba dosti dolga, čeprav razmerje niti ni trajalo eno leto.
Prišla sva tako daleč, da on mirne vesti pove da rabi tudi dneve za sebe (in da to ne pomeni da mu ni do mene, samo zeli si časa zase), ne mara oz. noče da mu že sedaj kdo diha za ovratnik... Pravi da neve kaj naj naredi. da mu pomenim sicer veliko, pa vendar ne more vse podelati in imeti čas ko si tega jaz želim...itd.
Imava se rada, je čutiti tisto ljubezen, sicer je daleč stran od tistega kar je bilo na začetku, pa vendar. jaz sem mu odprla srce, sedaj pa me je prizadel z telimi njegovimi izpadi.

Nekako si ga želim ob sebi, ampak s spremembami (oba bi morala popustiti, tega se zavedam), tako kot je trmast on sem tudi jaz. Je odločen moški, kar mi je sicer všeč, ampak na čustvene področju pa me tukaj lahko potolče, tukaj sem pa jaz šibka, zaradi čustev.
Nevem kaj naj naredim. Ko se vidiva se ne morva nastiskat eden drugega, čutiti je ljubezen, ampak takoj ko zapusti sobo, stanovanje,... me je recimo sposoben NE poklicati ne pisati cel drug dan, -... meni to da vedt da je nekaj narob.. nevem no?

In sedaj.... nisem človek da bi se komu metala pod noge, imam tudi nek svoj ponos, svojo trmo, kse je kr dost uprem, ampak se ji, se ji! Nočem izgledati ali dati visa, da lahko z mano in z mojimi čustvi dela kar želi, NE, tega si ne upam dovoliti....

Kakšen nasvet?
Hvala

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: On
10.4.2012 10:31:05   
notkar
Poboljšaj se, še je čas. Pa lep pozdrav, Notkar

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2012 10:53:00   
*Aura
Mislim, da se on ne bo poboljšal, z leti postane vse še bolj odtujeno.....
Jaz bi na tvojem mestu končala in si našla kaj boljšega...vsaj še sedaj dokler  nista še leta in leta skupaj. Pol je vse težje in huje. Mi je pa čisto jasno, da bolj kot on beži od tebe bolj si ti nora nanj. Ampak za kako ceno......
Srečno.

(odgovor članu notkar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2012 11:04:32   
josephine27
Glede na to kar si napisala mislim, da se preveč fokusiraš na ON. Spremeni to v JAZ.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2012 11:05:04   
mateyka
vse kar si napisala - nekak ne čutim da bi bilo to to (zate in zanj).

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2012 11:05:24   
janapan
Hmm...če ne gre pač naredi tej vajini zvezi konec. Sploh če pričakuješ, da bo tvoj izbranec non stop ob tebi in te nosil po rokah. Mogoče pa boš imela srečo in boš takega tudi dobila- potem pa tako ali tako ne bo več všeč ker bo preveč visel na tebi. Najti nekoga, ki bo ravno prav je mislim da kar težko. Če ne razumeš zakaj rabi čas zase....potem je tako ali tako bitka že izgubljena. Vsak rabi čas zase, tudi zato da je potem lepše ko sta skupaj. In res se mi zdi, da si ti tista, ki bi verjetno morala njegov čas sprejeti oziroma si tudi sama najti kakšen drug hobi, da ne boš tako obsedena s tem da je fant vedno ob tebi. No kakorkoli ti si svojega življenja krmar in če meniš da ne bo šlo....potem ni druge variante kot zamenjati soplesalca.

(odgovor članu *Aura)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2012 12:38:57   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Glede na to kar si napisala mislim, da se preveč fokusiraš na ON. Spremeni to v JAZ.

big like user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2012 12:42:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

big like user posted image

tudi jaz lajkam user posted image in dodajam se tole: pogresas zaljubljenost, nauci se uzivati ljubezen.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2012 12:44:25   
sakuL
kako naj to naredim. Saj znam imet rada. rada dam, rada dobivam. Nisem več tako zelooo rosno mlada, kot da bi vse to pozabila, kao to gre, ljubezen pa te srčne zadeve.

Nisem zahtevna, ampak vseen imam rada to da mi nekdaj, da lahko tudi jaz dam,... itd

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.4.2012 12:55:23   
mačekmuri

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

Prišla sva tako daleč, da on mirne vesti pove da rabi tudi dneve za sebe (in da to ne pomeni da mu ni do mene, samo zeli si časa zase), ne mara oz. noče da mu že sedaj kdo diha za ovratnik...

In kaj je tu narobe? Logično, da rabi človek čas zase... Jaz nebi zdržala s takim partnerjem, ki bi hotel, da ves svoj prosti čas (kar ga pri dveh šihtih sploh ostane!) posvetim njemu, sama si napisala, da si že prej vedela za njegove hobije, ne razumem, zakaj zdaj zahtevaš od njega, da se temu odreče... Meni osebno deluješ posesivna.

Wear a smile - one size fits all :)

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2012 13:08:11   
sakuL
nene, mogoče sem narobe napisala. Nisva vsak dan skupaj, in ni vask da pri meni!
ja povedal mi je da ima pol leta krizo, ker ima veliko dela, in ja sigurno da vsak rabimo nekaj časa zase, tudi jaz ga. Nikoli mu nisem nakazala ali rekla, da more kaj od "željenjega" zaradi mene odpovedati. Ampak enostavno si je nekako vzel čas zase, k ga ima skoraj vsak dan, pa če kuj dve uri na dan.

Saj ni veliko potrebno da se nasmejem, včasih mi samo en klic polepša dan, ...res mu ne želim vzeti tega kar ima in s čimer se rad bavi,....user posted image

**najraj**

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2012 13:09:52   
Najaa
V bistvu ti je že na začetku veze povedal za svoje obveznosti, ampak si jih jemala z levo roko a ne? Ko je začetka zaljubljenost minila pa se je vrnil v stare tire življenja in na enkrat je vse narobe. Ne vem, jaz pa gledam na to tako, da vsak rabi svoj čas, mir, prostor... Če se imata rada in se imata lepo skupaj, ne vidim problema. Moraš samo sprejet dejstvo, da ima poleg tebe še kaj čemur se rad posveča. Če mu ne bi bili treningi recimo tako pomembni, ne bi hodil, je tako? In ja, malo se sebi posveti, medtem ko čakaš na njega.

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2012 13:14:21   
LittleSun
V razmislek user posted image (kopirano od ene punce)

Smisel partnerstva naj bi bil, da se družita dve popolnoma samostojni osebi, ker jima je v dvoje prijetneje kot če sta sama. Spomnim se, kako je dr. Sanja Rozman odgovorila novinarki, ko jo je le-ta vprašala, kaj je zanjo ljubezen. Rekle je nekako takole:   - Če me bo partner prepričeval, da me neskončno ljubi, da ne more živete brez mene, da si ne predstavlja, da bi me zapustil, da je brez mene čisto izgubljen … mu bom rekla, NE, hvala, ne želim si in ne zmorem takega partnerstva.   - Če pa bo partner rekel, da je zadovoljen sam s seboj, da se ima rad, da je srečen, da mu je lepo na tem svetu, da je življenje lepo – ampak z menoj mu je še lepše in prijetneje in da si zato želi biti z mano…. takega pa lahko ljubim in živim z njim.   Zelo lepo in nazorno povedano kaj je smisel partnerstva. Ne dopolnjevanje temveč sožitje.   Bistvo je namreč v tem, da nimamo partnerja zato, da nas dopolnjuje, izpolnjuje, podpira, balansira in kaj vem kaj še… S tem samo obremenjujemo drug drugega in prihaja do kriz. Imamo ga preprosto zato, ker nam je življenje z njim lepše, prijetnejše, ker si želimo biti z njim – ne pa zato, ker moramo biti, ker drugače ne znamo, ne zmoremo.   Vsak človek ima svojo energijo. V Celestinski prerokbi je lepo opisano kako prihaja do nesoglasij med partnerjema. Ko nekomu primanjkuje energije, ni več»samostojna celota«, podzavestno na nek način prične črpati energijo od partnerja. Prihaja do sporov, konfliktov.   Prepričana sem in tudi življenje mi je to dokazalo -na meni sami in na ljudeh okoli mene- da nam vesolje pošlje vedno “ta pravega” partnerja; to je tistega, ki ga v danem trenutku potrebujemo za naš razvoj. V kolikor se moramo v tem življenju učiti partnerskih odnosov, se moramo pač učiti. Potrebujemo torej točno take partnerje, ki nam bodo pomagali s svojim obnašanjem in odnosom priti do določenih spoznanj in sprememb nas samih. Če se imamo veliko za naučiti in mi to odbijamo, bo morda učenje potekalo vse življenje in sanjskega partnerja nikoli ne bomo srečali, ker ne bomo dosegli takega nivoja zavedanja, kjer se on lahko pojavi.   To se tako značilno kaže v tem, da nekateri spreminjajo partnerje, sebe pa ne in privlačijo k sebi vedno enake partnerje (ker od sebe dajejo enak energetski vzorec) in vedno slej ko prej pridejo z vsakim partnerjem v isto situacijo- stojijo pred isto “domačo nalogo”, ki se ji pač ne moreš izogniti. Treba jo je rešiti in se ob tem pomakniti ob spirali zavedanja malo višje.. Zato je tudi popolnoma odveč imeti kakršne koli občutke krivde: zakaj sem se spečal/a ravno z njim/njo…? S komerkoli bi se, bi si bili na nek način podobni- vzorec bi bil isti.   Bistvo vsega je spreminjati sebe, ljubiti sebe.. Šele potem, ko znamo živeti sami s sabo, ko partnerja ne potrebujemo nujno za našo srečo, ko ugotovimo, da ljubezen in sreča ni le partnerjev odnos do nas, da ljubezen je Življenje, vesolje..mi sami, ko smo “energetsko” samostojni in ne potrebujemo NIKOGAR, da bi se naslanjali nanj, iskali varnost, zaščito, podporo… šele potem smo zreli za tistega pravega sanjskega partnerja. In šele potem tudi pride.. kot tisti metulj, ki ga prenehamo loviti. Ko lahko le dajemo brez namena povračila, ko se z njim dopolnjujemo, ne pa izpolnjujemo. Part-near / vzporedne poti / in ne skupne ali celo prepletene.   Vsak partner nam je torej poslan, da nam (drug drugemu) pomaga do teh spoznanj. Za marsikoga mislimo – bil je edini pravi… in res je bil pravi – za tisti trenutek. Ko smo bili na določenem zavedanju, smo ga pritegnili, ker nam je v tem odgovarjal. Ko smo se od njega naučili kar nam je lahko nudil za učenje (in on od nas), spoznanja, se naše poti razidejo. Zavedanje običajno začne dvigovat en partner. Če mu drugi sledi, se lahko razvije partnerstvo na zelo visokem nivoju in morda celo drug za drugega ugotovita, da sta “ta prava”! Če eden zaostaja, se sčasoma njune poti ločita.   Mislim, da ni nujno, da imamo v vsakem življenju “tistega ta pravega”, včasih potrebujemo kakšnega drugega, da je naš razvoj hitrejši. To je lepo opisano v Usodi duš. Naš Življenjski partner pa nas mogoče v tem življenju spremlja kot naš otrok ali katera druga bližnja oseba….   Včasih nam pride nekdo na pot, pa mi ne “čutimo” kemije. Nikoli ne vemo, kdaj zamujamo lastno šolo, ki bi nam pomagala pri spremembi v sebi, da res pridemo do pravega. Ali pa nehote res zamujamo pravega. Seveda vse to ne pomeni, da sprejmemo kar vsakega, ki nam pride na pot in besno iščemo, kaj se imamo od njega naučiti. Take stvari pač čutimo v sebi- kot zaljubljenost, simpatijo, tisto “nekaj”, kar nas vleče k nekomu.   Vesolje nam bo poslalo in obdržali bomo tistega partnerja, ki nam je namenjen. Vsi ostali, ki pridejo in gredo, so tu zato, da nas nečesa naučijo v življenju, da nas v nekem smislu izzovejo. Morda nam je trenutni namenjen zato, da iz sebe očistimo ljubosumje…. nesamostojnost…. da bi se malo igrali in dvigali samozavest.       Človek mora biti sam zase celota, se naučiti energijo dobivati iz vesolja sam. Šele potem lahko dve osebi čudovito živita skupaj- ena OB drugi in ne ena NA drugi. In če se ena odmakne, druga še vedno stoji pokonci! In nihče se ne čuti izkoriščanega, izčrpanega, uporabljenega, obe lahko “dihata”, nihče ne visi na drugem, nihče ni odvisen od prisotnosti drugega..   Oba imata energije dovolj, in ta se lahko prepleta in plemeniti.. Nihče ni VEČ, nihče ni MANJ.   In če smo celota, svobodni, in če je tak tudi naš partner, ga sprejemamo takega kot je, ker ne iščemo na njem in od njega stvari, ki bi jih sami radi imeli.   Partnerstvo je komplicirana stvar, ker ga pogosto narobe dojemamo. Paradoks pa je ta, da šele ko znamo živeti popolnoma samostojno, brez partnerja, dobimo res tistega ta pravega, ki “nam leže na dušo” !   Torej bodite najprej srečni s sabo, zadovoljni v sebi, samostojni, uravnovešeni, neodvisni od ljubezni in pohval drugih, …

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2012 13:35:20   
sakuL
littleSun: full dobr napisan...

Tudi jaz delam dve službi, sicer tista druga ni tako "resn" pa vseeeno, odkar sem z njim sem kar poskušam maxilmano zaposliti, da ne mislim nanj, da ga ne pogrešam.

Saj sem se naučila živeti sama, ugaja mi to, da nisem vedno z nekom in omejena, ker tega res ne maram. Ampak so pa trenutki k bi jih lakho preživela skupaj, pa ima vedno toliko dela, toliko ene energije potrati za veliko drugih stvari, zame pa mu jih že zmanjka. Saj vem, mogoče sem preveč possivna, ampak se nimam za tako.

Vredno se mi je "truditi" za ta odnos, a nevem kako naj se venomer drzim nazaj, ko si ga želim imeti ob sebi in ob enem pustiti, da preživlja čas sam s seboj vedno ko ga rabi...

**najraj**

(odgovor članu LittleSun)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.4.2012 13:44:29   
LittleSun
Ravno to govori napisano in moje mnenje je, da če boš želela biti z njim boš morala čez to, čez ta filing. Morda ne iz danes na jutri, morda tudi ne v tej zvezi. Morda ti je on dan, da te nauči tega...ne vem.
Iz prebranega se mi zdi, da on zelo potrebuje ta svoj čas in predvsem svobodo, daj mu to.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.4.2012 13:53:15   
LittleSun
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL
Tudi jaz delam dve službi, sicer tista druga ni tako "resn" pa vseeeno, odkar sem z njim sem kar poskušam maxilmano zaposliti, da ne mislim nanj, da ga ne pogrešam.

Zakaj nebi mislila nanj in ga pogrešala?? Če je pa nekaj lepega mislit na človeka, ki ga imaš rad in lepo ga je pogrešat, še lepše ga je potem videti in se z njim imeti lepo.

Se mi zdi, kot da tebe to žalosti in ga želiš priklenit nase, ali pa ti samo manjka nek občutek, ki ti ga morda on ne daje. Preden sva midva imela otroka se včasih tudi par dni nisva videla, ampak nisem bila žalostna, veselila sem se da se spet vidiva, v sebi sem čutila da me tudi on pogreša in da misli name, v sebi sem čutila toplino in veselje. in to mi je bilo dovolj.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2012 14:01:37   
sakuL
ne ravno priklent nase... uzivat v tem kar imava, zdej bodo prišli časi k bova lahko malo več skupaj,...nevem

mogoče pa je le z menoj kaj narobe, meni je nekako logično, da če se ne vids z nekom kti nekaj pomeni, da se vsaj slišiš, pošlješ sms, itd... tega pa je tukaj bolj malo, njemu zadostuje zveer klic za lahko noč in to je to....

mogoče si moram najti še kakšen hobi, da si zapolnim te "samotne" dneve,...ali pa tako kot si napisala....mogoče on ni ta pravi, k bi znal jih zapolnituser posted image

**najraj**

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2012 14:08:54   
LittleSun
Moje mnenje je, da imaš ti sama s sabo neraščiščene zadeve in najprej to uredi, potem pa se spusti v zrelo zvezo.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.4.2012 14:42:59   
Anonimen
Sem ti ze zgoraj napisala,da ti si zelis zaljubljenost - pozornost, dotike, sms-e, itd. vedet, da misli nate, nek nacin da ti izkazuje, da si mu pomembna. Morda tega ne prejemas iz drugega okolja, iz svoje druzine, morda ti manjka na nek nacin varnost in pripadnost, ki si ju zelo zelis od partnerja. Problem nastane, ko partner tako pripadnost ima npr. v svoji primarni druzini in s tabo zeli graditi drugacen odnost. Ti moras sprejeti da:
-zaljubljenost prvih dni mine, rodi in gradi se ljubezen. Na tebi je, da se jo naucis prepozanavati, da jo vidis v malih dejanjih, ki ti jih izkazuje in ne da pricakujes vec, kot ti je zmozen dati. Je moski, razmislja drugace. Ne samo,da na nek nacin delujejo moski bolj egoisticno, delujejo tudi po principu as simple as possible. Ne bo trosil energije za zvezo, ce ve da sta skupaj in se imata rada. Zdej bo delal ker  ima to za naredit in pride sesut in ma rad malo miru da se sestavi predno lahko pride k tebi. Noce, da ga ravno vidis vsega brez energije, pa vcasih moskim pac enostavno pase bit v druzbi drugih moskih, pred tv-jem ker je fuzbal al pa kaj takega. V zvezi se ucis in rastes -- vcasih skupaj, vcasih sam zase.

- Ljubezen se kaze na vec nacinov. Sama sem tudi vcasih rahlo razocarana ker ni vec tistega 'obozevanje' z zacetka, ko sem komaj dihala ker je bil na vsakem koraku z menoj.Pol se pa zavem koliko dela imam in ni pod razno se ne morem spustit v tak odnos, se dobro da ne leze vec po meni in da mi pusti da sem sama, ko rabim bit sama. Kar isto pomeni,da si to svobodo vzame tudi sam ko jo rabi. Ena stvar ki je dobro se jo naucit pa je komunikacija in kako jo izvajas. Povej mu, da te to moti ampak ne 'ej, prej si bil tak, zdej si tak, cudno mi je to, ne morem tko' ampak bolj na nacin 'pogresam te, zelim si vedet, da si ob meni in razumem da ne mores biti, ker imas obveznosti. morda mi lahko posljes kak sms da vem, da si v redu in da mislis name?' bos videla kaj bo...pri meni je bilo bolj v smislu: joj te moram skenslat s tega skype accounta ker mam samo biznis partnerje gor pa ce kdo pogleda in vidi kaj si piseva sem lahko v zadregi' pa sm rekla ok, kaj pa ce ne pisem nic takega gor, ti me pa vseeno ohranis tam ker jst mam rada, da te vidim na skypu tudi ce ne govoriva, ker vem da je vse v redu...no pa me zaenkrat se ni skenslal :P

Kar hocem povedat je,da se v zvezah ucimo biti skupaj.Ucimo se ljubezni, ker zaljubljenost mine. Jaz vidim njegovo ljubezen v tem, da cas prezivi z mano, ko bi bil lahko kje drugje, da je ob meni ko ga rabim, da je njegov racionalni pogled na svet vedno pri roki, ko moj emocionalni svet zgubi tla pod nogami...je tudi clovek, ki ne daje daril razen ko kaj rabim...pac jst kupim darila zanj, ker jih enostavno rada kupujem vem pa da jih ne pricakujem nazaj ker on ni tak...pol pa dobim external drive ki sem ga nujno rabila...in to je zgledalo tako, da sva sla v trgovino in me odvlece do teh napravc in rece ej ti tole rabis jst bi ti enga kupil, izberi si :) jah ni ravno romantika na visku, ker bi mi lahko kaksen sopek tudi npr. lahko kupil ampak roze odcvetijo drive pa ostane :D :D tak je in takega mam rada. Ucim se oblik ljubezni, ki mi jih kaze...in enako se uci tudi on. Itak nima izbire :)

Razmisli na kak nacin ti kaze ljubezen pa bos videla koliko je ob tebi. Ne primerjaj z zaljubljenostjo, isci znake ljubezni. Ce ti je premalo, potem ali zamenjas partnerja ali se skusas pogovorit in dosect nek sporazum. Enako kot ti se tudi on uci biti partner in biti v partnerskem odnosu. Daj mu priloznost, da se uci in raste ob tebi.

Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2012 8:14:35   
sakuL
bibasiba: sej mi odpirate oči. user posted image

Saj nekako mi je to vse logično. Ampak enostavno nevem ali je človek na katerega se lahko zanesem. Če ga kličem se ne javi, ker ima telefon nekje drugje. Sicer si sedaj piševa, in tudi pove mi da mu je teško, da me pogreša, da me noče spustit, ker sva veliko lepega dala skozi, ampak da pa more premislit, če je to tisto kar bi obdržal, če mu je več do mene kot do miru....user posted image

Saj gradim na sebi, in tudi dam mu svoj mir, ga ima, sigurno ne toliko kot ga je imel predno je spoznal mene, kar je logično....
saj ko takole razmišljam, bi se morala ene parkrat ugriznit v jezik in pustit človekamalo na miru, ampak velikokrat je potrebno samo lepo rečt, on pa je nazadnje mene za cel dan odklopil, (jaz to nisem razumela kot "rabim čas za sebe in mir") zvečer je bil pa hallo....user posted image

hvala za vzpodbudne besede in svoja mnenja in možno odprtje mojih očiuser posted image

**najraj**

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
11.4.2012 10:37:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
15.4.2012 19:54:08   
artista7
Sakul, ne vem sicer koliko si stara (si želiš kakih otrok ali ne ipd), malo pa verjamem v to, da ljudi, ki jih srečujemo, ali so del nas, sami prikličemo v svojo bližinino. Jaz menim tako - v primeru, da tebi tako življenje ne odgovarja, pa sta se o tem pogovarjala in se stvari niso spremenile, ne vem zakaj še čakaš ob njegovem cincanju. Zame je to, kar se po tvojem opisu dogaja, ravno cincanje tipa. Ne zagovarjam ne tebe ne njega, sem pa pristaš teorije, da če se dva imata rada, se oba lahko prilagodita drug drugemu tako, da določene stvari sprejmeta take kot so in sproti izražato svoje odobravanje ali nestrinjanje. Meni osebno tudi veliko pomeni, da mi moj sporoči, če je vse ok in da vem kaj se dogaja z njim, pa ga ne sledim na vsakem koraku. Tako mu lahko pomagam, se prilagodim, on pa meni, in da sem tudi jaz zadovoljna. Je človek, ki zelo rad pozabi nafilat telefon, ali pa ga kam založi, je nedosegljiv... se je pa navadil tega, da me pokliče, oz že najde nek način da se mi oglasi in pove, da je ok, jaz pa sem se navadila, da se njemu pač tako dogaja in ne kličem več besno vse okoli. Navaditi sem se morala mnogo potrpežljivosti, poslušati svoj notranji glas, upoštevati dejstvo, da moram najprej biti zadovoljna in spravljena s seboj, da bom lahko živela z nekom drugim. Zato pa sem se umeknila v samoto v prejšnji vezi, sicer na svoj način, pa sem se, in ogromno mi je dalo za življenje, iz razdalje sem bolje videla določene stvari in jih rešila, vezo pa odločila prekiniti, ker ni bilo tako življenje zame. Zakaj bi se on skoz umikal? Spremeni to v svojo zgodbo, umakni se ti, poglej na stvari iz razdalje, preberi kako knjigo, če ti je to všeč, naredi nekaj zase, poskusi uživati v malih in malo večjih stvareh, delaj stvari, ki ti delajo veselje-poslušaj se, in našla jih boš, če jih morda sedaj ne vidiš. Mislim, da se bo po tem pokazalo, ali ta moški je zate ali pa te nekje čaka drug, tebi bolj pisan na kožo.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2012 22:58:55   
ronja
En zelo enostaven nasvet, ki je pri meni vedno delal: če sem imela občutek, da se s kom premalo vidim, sem naredila ravno obratno kot ti: nisem rinila vanj, ampak ravno obratno: si našla druge zaposlitve, da sem še jaz pozabila na to, da trenutno nisva skup (zakaj pa misliš, da sem zdaj tu goruser posted image - tudi ko si skup in bi rad bil skup z obeh strani, včasih pač ne moreš bit zaradi "višje sile"). Navadno sem se vrgla v svoje hobije, šport,... skratka, poskrbela sem, da mi je bilo lepo brez njega. In potem se je vedno zgodilo isto: da je bilo potem pa tistemu drugemu premalo in se je on potrudil, da bi bila več skup. Pa ne bi mogla rečt, da sem to delala iz kake užaljenosti, bolj pragmatičnosti - če si on želi/rabi več časa zase, potem si ga lahko vzamem tudi jaz - in ker sem kampanjic, ko v eno stvar padem, me težko ven zvlečeš, se je potem vedno tako končalo;).

Najdi si hobi, nekaj, kar te bo okupiralo, kar bo tvoja druga strast (poleg njega). Nima veze, kaj je to, samo da je nekaj, pri čemer lahko tudi čisto pozabiš nanj, ker tako uživaš sama s sabo. To bo razbremenilo njega te "obveze", da ee mora nujno vsak dan javit, tebi pa bo sploh pomagalo, ker boš videla, da je lahko tako preklemano fajn tudi brez fantov;). So super, da ne bo pomote, samo obstajajo tudi hobiji, pri katerih tako not padem, da ga ne rabim takrat zraven;). Pa ga mam ful rada. Tudi jaz bi njemu samo napoto delala na igrišču;).

Druga stvar, ki pride pa navadno z leti oz. z dogodki, čez katere gresta skup, je pa zaupanje - enostavno veš, da te ima rad, pa tudi če ti tega ne pove vsak dan, pa tudi če te ne pokliče vsak večer, ko se ne vidita. Meni je važno, da vem, da je živ in zdrav, če je na kaki daljši poti in to navadno proba sporočit. Se je pa tudi že zgodilo, da mu mobi ni delal, do maila pa itak navadno ne pride (majo eno tako zanimivo službo). Pa zato nisem bila nič jezna - štekam, it happens. Razumem, da ti rabiš še ves čas feedback, ampak to zna bit utrujajoče (vsaj meni bi bilo) - ne sami smsi, ampak to, da to MORA bit. Fajn je, da človek napiše kdaj luškan sms kar tako, če pa imaš občutek, da ker se danes ne vidiš, si pa moraš pisat, potem je pa to že v štartu zoprno. Meni je fajn, če se ima lubi fajn tudi brez mene. Tudi jaz se imam kdaj brez njega super, pa je njemu tudi to fajn. Fajn mi je, če me pogreša ali si želi, da sem tam, ampak mi je tudi fajn, če mi ves navdušen pripoveduje, kako so se meli. Ni treba, da sem vedno zraven (fizično ali v mislih). Verjemi, da zna bit utrujajoče, če je nekdo nor nate, da bi bil (si želel, ne da je res) vsako sekundo s tabo (been there - on the other side...), je preveč... Enkrat kasneje mi je en fant rekel, da nobene ne bo mel več tako rad, pa sva se oba strinjala, da hvalabogu, da ne;).

Če ti pove, da rabi čas zase, si reči ok, super, lahko si ga vzamem tudi jaz! Ne si rečt: o, sranje, on pa noče bit toliko z mano, kot jaz z njim (čeprav je to mogoče res v tem smislu kvantitativnega časa), ampak enostavno izkoristi čas, ki ti naenkrat ostane. In si najdi zaposlitve, ki ti bojo tako všeč, da tudi ti ne boš takoj pritekla, čim se njemu šiht konča. Verjemi, da mu boš kvečjemu bolj všeč bolj samostojna:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.4.2012 9:07:47   
sakuL
hej,

pa saj se zaposlim, sej časa imava oba bolj malo...ampak včasih mi opči živec, k je po toliko časa frej, pa si ne more vzeti dneva zame user posted image .
Se tudi umaknem mu ne težim itd...ampak kaj delam, sama sebe potem "trpinčim"...Saj vem da se grev zvezi za prilagajanje in ravnovesja itd. Oba sva redno zaposlena in oba imava zraven še dodatne obvveznosti (kot druga služba), jaz jih imam do tri krat tedensko on pa tudi do 4 krat...
Kakorkoli že, nočem ga prikleniti nase, nočem da bi bil moja copata, ker mi je všeč tak kakršen je. Vem da zna imeti rad, vem da se zna potrudit in očarat, ampak skozi ta "nečas" je to vse dal na stran, jaz pa se počutim odrinjeno (kljub vsemogočem delu).

Če je on tisti pravi....? nevem... nekaj časa sem verjela v to, sedaj pa sem izgubila neko upanje v touser posted image .
Ali sem tako zahtevna, če si ga želim imeti ob sebi, vsaj takrat ko imava oba čas, če mi preko dneva napiše sms, čisto tako...?

Pa ne rabim romanov, ali pa romantike, nisem tak tip, rabim samo tisto malo.... da vem, da čutim...user posted image user posted image

**najraj**

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.4.2012 9:34:49   
ronja
ampak kaj delam, sama sebe potem "trpinčim"...

Tole spremeni. Hobiji sem predlagala zato, da tebe zaposlijo, da se ne trpinčiš, ne pa zato, da njemu ne boš težilauser posted image . Pa zato, da se on malo potrudi zate, da nimaš več občutka, da se non stop ti za njim podiš oz. da si ti želiš, da bi bila skup. Če kdaj ti ne bi imela čas, on pa in bi si on želel bit s tabo, potem gotovo ne bi imela tega občutka. Ne gre za zahtevnost, ampak za to, da ima mogoče on občutek, da to mora naredit, da ti to pričakuješ, si želiš (kar je res). In potem ne more tega naredit spontano in če je tak tip, potem bo to delal še manj, kot bi sicer, samo zato, ker noče met občutka, da to dela zato, ker mora...

Kar se tiče tega - ali je to to ali ne - tega nihče od nas ne more vedet namesto tebe. Ampak v vsaki vezi pridejo krize in tak čas zase se mi še ne zdi nujno nek pokazatelj, da je šlo vse po gobe. Se mi zdi to reč, ki se jo da komot rešit. Seveda potem, ko živiš skupaj, je malo težko najt par dni zase, ampak takrat tega niti nihče ne pričakuje, niti ne rabi. Mislim, da ti rabiš predvsem zaupanje - potem ni panike, če je kak dan tudi čisto grozen. Lej, v tej zadnji nosečnosti sem mela en res user posted image čas, na več področjih in lubi mi je stal ob strani, čeprav sem bila po moje grozna punca in mu gotovo tudi dalj časa nisem lepo povedala in pokazala, koliko ga imam rada. Ampak je vedel, da ga imam in da mi je težko in da vsega pač ne morem. Zdaj je pa ok, pa upam, da mu bom lahko "vrnila" vse dobro, kar mi je dal:). On mogoče nima take krize, ima pa stresno in utrujeno obdobje tačas in takrat včasih komaj misliš na to, kar moraš in ti je fajn, da na ostalo ni treba... To ne pomeni nujno, da te nima rad. Po moje vsi, če smo iskreni, ne pošljemo vsak dan lepega smsa, vsaj kadar imamo kako sranje na glavi, ne... Ko živiš skup, se ti zna zgodit, da bo tvoj dragi raz* zaradi ene čisto tretje stvari in prišel ves razjarjen domov. Če boš to vzela osebno, se z nobenim ne boš dobro razumela. Utrujenost ni nujno znak, da te ne mara. Eni res bežijo v delo, ni pa to nujno to. Ali je ali ni, boš sama videla.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?