|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Olajšave pri plači
6.2.2006 11:01:54   
dana
Mene pa zanima če se bo zdaj moja plača dvignila ko imam otroka za olajšavo. Prej je bila splošna olajšava okrog 47000, za enega otroka pa znaša okoli 90000. Ali to pomeni, da bo moja plača višja za to razliko (bilo bi fino) ?

lp dana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Olajšave pri plači
6.2.2006 11:08:13   
Ro-La
da bi bila taka razlikauser posted image  NE

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.2.2006 11:31:13   
CIPRESA
Ali je to uradno že kje objavljeno sem šla gledat pa je še vedno povsod vse po starem?????

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.2.2006 12:12:52   
ma-ja
Jaz imam olajšavo za dva otroka. Pri netu se mi pozna dobrih 20.000. 

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2006 12:52:31   
dana
Cipressa,

ravno danes sem govorila z računovodkinjo in mi je povedala za to olajšavo, tako da ne vem. Očitno to velja.

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2006 13:24:01   
CIPRESA
Aha Dana to mora biti nekaj novega lahko da se je vključno z dohodnino spremenilo tudi to. Do sedaj sem o tem vedela bolj malo ker še nisem mela otrok ampak mislim da je bilo do sedaj tako da se ne gleda po znesku se pravi d neboš dobila več plače po razliki ampak se je gledalo na % povprečne plače. Če si imel večjo plačo kot je povprečna si dobil več če manjšo pa manj. Zato se je do sedaj vedno splačalo da ima otroka tisti ki ima večjo plačo...s tem tudi več olajšave.
To je moje mnenje in kolikor sem jaz seznanjena o tem.
Bom pa kasneje ko Žiga zaspi pogledala malo v moje računovodke bukve pa ti sporočim.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2006 15:24:11   
CIPRESA
No jaz sem šla malo pogledat in za leto 2006 veljajo zneski iz tega linka:

http://www.gov.si/durs/index.php?f=doho_lestvica_2006.html

Je pa tako: olajšave so sedaj v fiksnih zneskih. Te olajšave vplivajo ne neposredno na neto plačo ampak na znesek akontacije dohodnine, ki ga odtegnemo od plače. Osnova za izračun dohodnine se računa da od Bruto plače odštejemo prispevke, ki jih plača delavec ter olajšave (splošna in osebna - tudi za otroke). Neto plača se ti torej poveča  le proporcionalno. Večja ko je olajšava manjši je znesek dohodnine ki jo mesečno plačaš in posledično večja Neto plača.
Olajšava je v fiksnih zneskih ampak ker je dohodnina izračunana po lestvici bo za različne plače olajšava pomenila različno spremembo

Drugače pa si lahko sama izračunaš na tem linku izračunaš svojo plačo če veš točne podatke in zraven še olajšavo ki si jo izbereš na zgornjem linku.

http://www.racunovodja.com/izracuni/obr_plac_2006.asp

Upam da nisem preveč zakomplicirano povedala.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?