|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Olajšava za vzdrževanje družinskega člana...
26.11.2009 10:07:06   
Tea 1
Slišala sem, da lahko pravico do uveljavljanja olajšave za vzdrževanje družinskega člana začnem uveljavljati že med letom( in to bi lahko naredila že pred 8 meseci, ampak nisem imela pojmauser posted image ).
Ami lahko katera pomaga kako to storim. Na csd?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Olajšava za vzdrževanje družinskega člana...
26.11.2009 10:12:54   
katjes
Ker si zdaj verjetno še na porodniškem dopustu, se pozanimaj na CSD, drugače pa sedaj decembra to že uredi pri svojemu delodajalcu - v kadrovski službi oz. tam, kjer vam obračunavajo plače!user posted image

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2009 10:22:52   
zmajaz
Ja - zdaj je najboljše, da pač do konca tega leta ne uveljavljaš in potem do konca januarja oddaš vlogo na durs, da ti bodo upoštevali (in boš dobila dohodnino nazaj), pri delodajalcu pa urediš, da ti od januarja dalje (oziroma od tkarat dalje, ko začneš spet delati) to obračunava pri plači. Če prejemaš porodniško, bi to za ta čas morala urediti na CSD-ju. Ne vem sicer, koliko bodo navdušeni, če boš želela zdaj sredi porodniške spremembo, ker to, da naj ti upoštevajo vzdrževanega druž. člana bi morala navesti že na vlogi za porodniško nadomestilo. Drugače pa to ni nobena katastrofa - pač potem dobiš več dohodnine nazaj.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.11.2009 10:26:47 >

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2009 11:53:50   
ljupka
Nama se to ni splačalo,ker ima moj premajhno plačo,jaz pa še manjšo,na mesec je dobil samo 10 €več ,ob dohodnini dobi pa 800€,kar se pa da pametno porabit!Nama osebno je boljš!
Majstrca od mojga dobi pa  100€ večjo plačo in se ji to bolj splača!
Mal premisli kaj ti je boljš!
Moraš iti pa v službo,kjer obračunavajo plačo!

< Sporočilo je popravil ljupka -- 26.11.2009 11:55:09 >

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2009 12:43:57   
Tea 1
Ja moja sodelavka, ki ima isto plačo kot jaz in sva obe na porodniški dobi 80 e več porodniške.
Glede na to, da sem na porodniški moram verjetno na csd, ker me zdaj ne plačuje delodajalec.
Jaz res nimam pojma o teh stvareh, Kako,potem lahko dobivaš na mesec ali pa enkrat na leto?
Od česa je pa odvisno kaj se bolj splača?

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2009 12:54:24   
zmajaz
Lej - to ali uveljavljaš med letom ali na koncu NIMA NOBENE VEZE - nobeno se ne splača bolj kot drugo, rezultat je na koncu ISTI. Veze pa ima, KDO uveljavlja - tu je pa lahko velika razlika, če uveljavljaš ti ali mož. Vedno se bolj splača, da uveljavlja tisti, ki ima VEČJO plačo, ker je ta tudi bolj obdačlen. Zato jaz vedno oddam na koncu leta vlogo in prej izračunam, kaj se bolj splača - prejšnja leta se je bolj splačalo, da uveljavljam jaz (na boljšem sva bila za cca. 300 eur, če sem uveljavljala jaz), za letošnje leto sem pa sem že ugotovila, da se bo bolj splačalo, da uveljavlja mož, ali pa vsak enega - bom še videla, ko bo konec leta.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2009 12:55:30   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Tea 1
Ja moja sodelavka, ki ima isto plačo kot jaz in sva obe na porodniški dobi 80 e več porodniške.

Ti boš pač potem pri dohodnini dobila nazaj 12x80 eur več kot ona - samo ne pozabi oddati vloge na durs do konca januarja.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.11.2009 12:56:08 >

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2009 13:03:24   
Tea 1
Zmajaz, najlepša hvala, da si mi stvari tako dobro razložilauser posted image .
KONČNO so mi stvari malo bolj jasne!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.11.2009 13:14:59   
zmajaz
Ni za kaj user posted image

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2009 14:10:55   
NATAŠA35
najbolje je, da otroke uveljavlja tisti, ki ima višjo plačo...lahko uveljavljaš 1x letno, tako da oddaš vlogo na durs ali pa med letom, z vsako plačo...če jo uveljavljaš mesečno, potem dobiš višjo plačo, ker ti manj odtegnejo za dohodnino...

zdaj odvisno kaj se ti bolj splača, meni se bolj splača, da pošljem 1x letno na davčno vlogo, ker dobim več, kot pa če bi jih uveljavljala med letom in s tem imela višjo plačo, manj za dohodnino - kar pa vliva potem tako da vrtec, na dodatjke,..., saj bi v tem primeru potem plačala državi premalo plačane dohodnine...seveda je treba pri izračunu paziti, če imaš več otrok, ker včasih jih je bolje razdeliti med partnerje in več dobiti, včasih pa je bolje, da ima vse en partner...

ko boš dobila 31.01. izračun dohodkov za celo leto, si na durs strani informativno izračunaj, koliko boš dobila...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.11.2009 18:09:25   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35
zdaj odvisno kaj se ti bolj splača, meni se bolj splača, da pošljem 1x letno na davčno vlogo, ker dobim več, kot pa če bi jih uveljavljala med letom in s tem imela višjo plačo, manj za dohodnino - kar pa vliva potem tako da vrtec, na dodatjke,..., saj bi v tem primeru potem plačala državi premalo plačane dohodnine...seveda je treba pri izračunu paziti, če imaš več otrok, ker včasih jih je bolje razdeliti med partnerje in več dobiti, včasih pa je bolje, da ima vse en partner...

Vse drugo se strinjam, samo to ne, da je razlika v tem, koliko dohodnine plačaš, če uveljavljaš med letom ali na koncu in pa da to vpliva na vrtec dodatke itd. To enostavno ne drži - tvoj BRUTO dohodek je v vsakem primeru isti (višje je samo neto izplačilo, če med letom uveljavljaš olajšavo) - in BRUTO dohodek je tisti, ki se upošteva za vrtec, otroški dodatek itd., olajšave so tudi v vsakem primeru iste, na koncu leta DURS pač potegne skupaj ves dohodek in izravna preveč/premalo palačano dohodnino. Če ti je med letom trgajo premalo, je doplačaš, če so ti trgali preveč (med drugim recimo zato, ker nisi med letom uveljavlal olajšave), pa jo dobiš nazaj. Znesek, koliko moraš na letni ravni plačati dohodnine je v vsakem primeru ISTI.

Potem je pa tako - če imaš nizke dohodke in že itak komaj shajaš, ti je boljše uveljavljati olajšavo med letom, da pač vsak mesec dobiš nekoliko višjo plačo. Če ti pa to ni problem, pa lahko uveljavljaš olajšavo na koncu in potem lahko dobiš kar zajetno vračilo dohodnine (se kar rado suče tam okoli 1000 eur ali celo več) in si pač vesel, ker dobiš denar - čeprav je pa spet dejstvo, da to je itak TVOJ denar, ki ti ga je država med letom vzela preveč in si jo na ta način kreditiral. Lahko pa to vzameš tudi s pozitivne plati - recimo kot neke vrste varčevanje, ker tega denarja ne moreš že med letom zapraviti. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.11.2009 18:10:48 >

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.11.2009 7:14:56   
ljupka
To je res ,sam če imaš majhno plačo ti teh 10-20€ na mesec ne pomen veliko,1000€,ki jih dobiš naenkrat pa ogromno.Z njimi lahko veliko narediš!
Na koncu je vse isto,sam nam osebno se to bolj splača!Probal smo obe varijante in sva bila razočarana ,koliko več je plače dobil,skoraj nič,saj razliko bi še vedno obračunal in bi še vedno dobil 200-300€,nazaj,sam je šel moj rajš jih ispisat,ker teh 10-do 20€ na mesec ni pomenilo velik,800€ pa ogromno!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.11.2009 10:21:55   
Tea 1
Spet ne razumem!user posted image 10-20 e na mesec ali pa 800 na leto?? Zakaj taka razlika?

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.11.2009 10:38:17   
zmajaz
Spet ne razumem!user posted image 10-20 e na mesec ali pa 800 na leto?? Zakaj taka razlika?

To je pisala samo kot primer - tista dohodnina, ki jo dobiš vrnjeno na letni ravni, ni odraz samo te olajšave, ampak tudi nenatančnega obračunavanja dohodnine pri plači, če bi res bila zaradi uveljavljanja olajšave za vzdrž. druž. člana bila plača višja samo 20 eur, vračilo, če je ne bi uveljavljavljal med letom pa 800 eur, bi to pomenilo, da bi v takem primeru v teh 800 eurih bilo samo 240 eur zaradi olajšave, ostalih 560 pa zaradi napačnega obračunavanja dohodnine med letom. Vse je odvisno tudi od tega, kako ti računovodja, ki dela plačo, obračunava.

Še tretjič povem - in to ne samo 100%, ampak 1000% drži - na koncu leta se vse izravna in na letni ravni NI RAZLIKE, če uveljavljaš med letom ali na koncu, pri nobeni varianti NE MOREŠ biti na koncu na slabšem. Gre samo za to, kaj ti bolj odgovarja - da dobivaš med letom malo večjo plačo ali da dobiš na koncu dokaj zajeten kupček vračila dohodnine.

(odgovor članu Tea 1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2009 13:07:54   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

To je pisala samo kot primer - tista dohodnina, ki jo dobiš vrnjeno na letni ravni, ni odraz samo te olajšave, ampak tudi nenatančnega obračunavanja dohodnine pri plači, če bi res bila zaradi uveljavljanja olajšave za vzdrž. druž. člana bila plača višja samo 20 eur, vračilo, če je ne bi uveljavljavljal med letom pa 800 eur, bi to pomenilo, da bi v takem primeru v teh 800 eurih bilo samo 240 eur zaradi olajšave, ostalih 560 pa zaradi napačnega obračunavanja dohodnine med letom. Vse je odvisno tudi od tega, kako ti računovodja, ki dela plačo, obračunava.

Še tretjič povem - in to ne samo 100%, ampak 1000% drži - na koncu leta se vse izravna in na letni ravni NI RAZLIKE, če uveljavljaš med letom ali na koncu, pri nobeni varianti NE MOREŠ biti na koncu na slabšem. Gre samo za to, kaj ti bolj odgovarja - da dobivaš med letom malo večjo plačo ali da dobiš na koncu dokaj zajeten kupček vračila dohodnine.

Točno tako. Samo jaz vsem svetujem, da olajšavo raje uveljavljajo med letom, saj v nasprotnem npr. za januarsko plačo skoraj leto in pol (ali celo več) brezobrestno financirajo državo.

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.11.2009 13:30:29   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Antilopa
Točno tako. Samo jaz vsem svetujem, da olajšavo raje uveljavljajo med letom, saj v nasprotnem npr. za januarsko plačo skoraj leto in pol (ali celo več) brezobrestno financirajo državo.

Ja - saj sem rekla, da se na ta način kreditira državo. :) Ampak meni recimo kljub vsemu bolj odgovarja uveljavljati na koncu leta, ker delam še kaj prek avtorske pogodbe in bi imela sicer na koncu leta premalo plačane dohodnine, pa mi ni za doplačevati (čeprav po drugi strani je to morda spet prednost, ker v tem primeru bi pa država brezobrestno kreditirala mene). user posted image  Ampak jaz vseeno raje vidim, da dobim nazaj. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 27.11.2009 13:31:19 >

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.11.2009 21:38:30   
vaney
Jaz bi tudi rada dobila nazaj...pa še kar čakam, ker sem dala ugovor (so mi pozabili sina upoštevat) in še zdaj ni odločbeuser posted image Pravijo, da se je letos zavleklo in da naj bi bile do konca leta...a ve ste že vse dobile?

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.12.2009 10:01:01   
NATAŠA35

tudi jaz nisem dobila dohodnine, po ugovoru, sem pred kratkim šla na durs in so mi rekli, da mene še niso obravnavaliuser posted image , pa da ne vedo kdaj bo...če pa pride konec meseca bom pa zelo veselauser posted image user posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2009 10:11:51   
zvesta
Ampak jaz sme čisti antitalent glede tega, da bi si izračunala komu in kako in kdaj se bolj splača uveljavljat davčno olajšavo. A mi lahko katera pomaga?

To temo sme 3x prebrala, pa mi še vedno ni vse jasno.

Sedaj oddajam vlogo za porodniško, pa ne vem kako se naj odločim. Do sedaj sem sina vedno uveljavljala jaz med letom, pa sploh ne vem, ali je bilo to boljše ali slabše. Sedaj, ko bosta pa dva, pa spet ne vem, ali naj med letom pišem oba nase ali kako?

Če se kateri da, bi bila vesela, če mi naredi kak izračun, prosim!

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.12.2009 10:16:26   
zmajaz
Vse je odvisno od tega, kake dohodke ima pa tvoj mož/partner - ker vedno se bolj splača uveljavljati tistemu, ki ima večji dohodek. Če ima on recimo bistveno večji dohodek kot ti, se lahko splača njemu uveljavljati oba, če imaš ti bistveno večji dohodek, se lahko bolj splača tebi uveljavljati oba, če pa imata približno isti dohodek, se pa splača uveljavljati vsakemu enega. Če želiš mi lahko na ZS pošlješ podatke iz lanske dohodninske napovedi za oba, pa ti bom izračunala - če ne si pa lahko to tudi sama izračunaš na strani e-davki.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2009 10:17:19   
zvesta
zmajaz, hvala... se ti bom prosim oglasila...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?